SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devreye Girmeye Hazırız"

0
Güncellendi - 2018-12-30 22:38:51
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Tüfenkci, ekonomide var olan klasik üretimin yanında özellikle AKP hükümetleriyle sayıları artırılan ve desteklenen ARGE merkezleri ve Teknokentlerin rantabl kullanımıyla, Türkiye’nin yeni bir hamle sinyallerini verdiğini vurguladı. 

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Teknokent'i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından firma yetkilileri ile İstişare Toplantısı'nı gerçekleştiren Tüfenkci,  bilim ve teknoloji ile desteklenmeyen bir kalkınma çabasının amacına ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.

Tüfenkci, ekonomide var olan klasik üretimin yanında özellikle ARGE merkezleri ve Teknokentlerin rantabl kullanımıyla, Türkiye’nin yeni bir hamle sinyallerini verdiğini ifade etti.

Türkiye’de 81 Teknopark, 1384 ARGE ve tasarım merkezi bulunduğunu kaydeden Tüfenkci,  “Baktığımız zaman teknoparkların da birbiriyle rekabet ettiğini görüyoruz. Bazı teknoparklarda yer bulabilmek zor, ofis maliyetlerinin metrekaresi gerçekten çok yüksek. Bu nedenle orada şirketlerimizin faaliyette bulunması da neredeyse imkansız hale geliyor. Anadolu’ya yayılan Malatya’nın da içerisinde bulunduğu teknokentlerin desteklenmesi, sanayileşmeye katkı sağlarken ekonominin canlandırılmasında da etkili olacaktır” dedi.

Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin desteklenmesi ve kaynakla buluşturulması noktasında çaba sarf edeceklerini vurgulayan Tüfenkci, bu amaçla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşeceğini, kendisini Malatya’ya da davet edeceğini dile getirdi.

DEVREYE GİRMEYE HAZIRIZ

Tüfenkci, Malatya Teknopark’ta faaliyet gösteren şirketlerin gelişmesi amacıyla özellikle bürokraside tıkanılan noktalarda veya TÜBİTAK desteklerinden yararlanmak konusunda devreye girmeye hazır olduklarını ifade etti.

Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaların çalışmalarını dinlerken Malatya adına hem umutlandıklarını hem de gururlandıklarını belirten Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah yeni arkadaşlarımızın da ve Türkiye’nin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren çeşitli ARGE merkezlerinde yeni başlayacak girişimcileri de buralarda misafir edebilirsek veya çekebilirsek inanıyorum ki bu etkileşim bir enerji ve sinerjiye dönüşerek Malatya için bir teşvik olur. Bu kuluçka merkezimiz inşallah kısa zamanda tam anlamıyla faaliyete geçer. Teknopark’ın o anlamıyla ekosistem içerisinde ev sahipliği yapmasıyla inanıyorum ki çok daha değerli fikirlerin hayata geçtiği dönemleri de görmüş olacağız.”

SANAYİCİ VE GİRİŞİMCİYİ BULUŞTURUYOR

Tüfenkci, 16 yıllık AKP iktidarları döneminde 20 bin 155 projeye 10 milyar liranın üzerinde akademik araştırma ve geliştirme katkısı verildiğine işaret ederek, “Bu yeterli değil, daha da fazla kaynak oluşturmamız lazım. Malatya İnönü Üniversitesi Teknopark’ına baktığımız zaman proje anlamında binanın ısıtma soğutma ve diğer fiziki şartları noktasında belki iyileştirmeler yapmak lazım” diye konuştu.

Teknoparkların sanayici ile girişimcinin buluştuğu noktalar olduğunu vurgulayan Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Teknoparkların oluşturulmasındaki hedef Türkiye’de bilim insanlarının fikirlerini hayata geçirebilecekleri, hem gençlerimizin hem de bilim insanlarının ve girişimcilerin buluştuğu sistemleri oluşturabilmek. Özellikle burada faaliyete başlayan şirketlerin, üniversite bünyesinde oluşturulan Vakıf tarafından da desteklenmesi ve teşvik edilmesi de ayrıca Malatya Teknopark’ımızı bir anlamda diğerlerinden de ayırt etmektedir. Malatya’nın, klasik üretim metotlarının dışında gelecek dünyasında da yer alması, teknoloji konusunda da kendi adından söz ettiren bir şehir olması hepimizin ve Malatyalıların ortak arzusu. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MALATYA SEVDALISI (5 yıl önce)
    Bülent bey bakanlık döneminde Malatya mıza iki tane mercedes kazandırdı yetmezmi bize bir bakan olarak şükür etmesini bilmiyor malatya halkı
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    bu teknokentte neler yapılıyor merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim demir (5 yıl önce)
    Teknokentte ne olmasini bekliyorsunuz? Digerleri ne uretiyor burasi yapmiyor. Siz roket yaptinizda teknokent motorunumu yapmadi. Elazig ne zaman basladi malatya bu islere ne zaman basladi internetten bile 5 dakikalik bir arama ile bunlari ogrenebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • müslüm (5 yıl önce)
    Hastanede Kurşun dökme merkezi açılacaktı ne oldu acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkusuz (5 yıl önce)
    2018 yılı faaliyet raporunu sorsaydınız ama nerede o gazeteci lik?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat’ın kuzeyi (5 yıl önce)
    Elazığ a Adıyaman a hastalar sevk ediliyor özellikle üroloji bölümünden, borç desen ayrı dünya,üniversite bitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • şadi (5 yıl önce)
    Elazığ a gidinde teknokent görün bir Malatyalı olarak utanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enkaz (5 yıl önce)
    Firmaların hangi faaliyetlerinden gururlanmış acaba? Gururlanmazsa ne yapacak sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Her seçim öncesi, ekonomi şahlanacak,Türkiye uçacak, yeni hamle gibi klişe söylemlerle milleti uyutup, sürdürdükleri algı yönetimiyle bu günlere geldik. Yine başladılar " Aaaaa kuşa bak " demeye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Sayın vekilim hoş gelmişsiniz. O binada ne kadar paranın çöpe atıldığını biliyormusunuz. Tüyü bitmemiş yetim hakkı kendini bilim adamı zannedenler tarafından çöpe atılmıştır. Artık hesap sorun hesap verin. Yeter artık. TÖTM in borcunuda sorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Türkiye nin en çok içi boş Teknokent i Malatya da.Tam bir tabela teknokenti burda.sadece 30-40 kişi ye iyi bir çiflik. Bilgisayar ların başında otur haber oku oyun oyna çay iç yemek ye.mesai bitti.Burası Malatya Teknokent. Bilmeyen de gerçek ten bişey zanneder.Bu haber lerede bakmayın hep boş laf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Sayın vekilim teknokente hiç gittinizmi ben gittim size anlatayım koca bina atıl vaziyete toplasan5 6 işletme var görünüyor onlarda faalmi anlamadım
    0
    0
    Yanıtla