SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Patlatılan Ağır Hasarlı 5 Yıllık Binaları Yeşilyurt Belediyesi Yapmış!

Patlatılan Ağır Hasarlı 5 Yıllık Binaları Yeşilyurt Belediyesi Yapmış!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilköy-1 Konutlarında iki bina patlatma tekniğiyle yıkıldı.

Malatya’da Bostanbaşı Mahallesi’nde ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Yeşilköy-1 Konutlarında iki bina patlatma tekniğiyle yıkıldı.

Yeşilyurt Belediyesi taraftından yapılan ve 2018 yılında teslim edilen 10 katlı, 80 dairenin bulunduğu iki binanın yıkımı için 300 kilo patlayıcı kullanıldı.

Yeşilköy-1 Konutlarında oturan vatandaşlar, binanın yıkımı öncesi basın açıklaması yaptı.

Site yöneticisi Bekir Elkoca, Malatya Yeşilköy Evleri-1 Konutları kat malikleri adına yaptığı açıklamada, “Pazarcık ve Elbistan depremleri sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen sorumlu mühendisler ve üniversitelerden gelen profesörler binamızın hasar tespiti sonucunda ağır hasarlı olduğuna karar verdiler. Bunlara sebep olanları Allah'a havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elkoca, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Yeşilköy Evleri-1 sitesinin bütün kat malikleri olarak 2019 yılında binamızdaki daireleri Yeşilyurt Belediyesinden satın aldık. Yani Projeyi hayata geçiren belediye başkanları Mehmet Çınar ve Hacı Uğur Polat'tan aldık. Ailelerimiz bu sitede mutlu ve huzurlu otursun diye Yeşilyurt Belediyesinden aldık. Biz çocuklarımıza, sevdiklerimize güvenli bir bina yapar diye Yeşilyurt Belediyesinden aldık. Yasa gereği belediyenin yaptırdığı binalarda yapı denetim firmaları da görev yapmaz. Yapı denetim firmalarının görevini Belediyenin kendi personellerinin yapması gerekir. Dolayısıyla sitemiz inşa edilirken; evlerimizin proje aşamasından, binaya dökülen betona kadar, sıvasından, çatıdaki son kiremit konulana kadar her adımını Yeşilyurt Belediyesinin ilgili mühendisleri çok dikkatli kontrol eder diye biz evlerimizi Yeşilyurt Belediyesinden satın aldık. Nerden bilebilirdik ki belediyenin mühendisleri bina yapılırken odalarından bile çıkmamışlar. Beton dökülürken binaya hiç gelmemişler. Demirler bağlanırken binamızı hiç denetlememişler. Binanın her aşamasını kontrol etmesi gereken Yeşilyurt Belediyesinin başkanı, mühendisleri ve sorumlu müdürleri meğerki umurlarında bile değilmiş. Hep beraber elbirliğiyle bize ve çocuklarımıza bir mezar hazırlamışlar ve biz bunu yeni öğrendik. Yazıklar olsun size sorumlular. Bu depremle anladık ki Belediye Başkanından Mühendisine kadar bu binanın her aşamasında sorumlu olanların, ne Allah korkusu ne de iş ahlakları varmış. Denetimlerini yapmadıkları gibi Binamızda Hırsızlık yapan müteahhitte de göz yummuşlar. İşin en acı tarafı da bizim binamızı yapan Müteahhit şuan devletimizin açtığı ihalelere girip TOKİ evleri yapmaktadır. Buradan ihbar ediyoruz. Sayın yetkililer lütfen sesimize kulak verin. Bizim 3 yıllık binamız ağır hasarlı ve bugün yıkılacak. Bu binayı yapan müteahhite iş vererek başka insanların da canını yakmayın. Lütfen bu caniyi devlet ihalesi vererek ödüllendirmeyin.”

“Biz 25 yıllık birikimlerimizi bu evi almak için harcadık. Ancak şuan başımızı sokacağımız bir evimiz yok” diyen Elkoca, “Binamızın yapımından sorumlu Belediye başkanları Mehmet Çınar ve Hacı Uğur Polat lüks villalarında hayatlarını sürdürmeye, makamlarında oturmaya ve yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Ve daha acısı da binamızı yapan müteahhit de TOKİ ihalelerini almaya devam ediyor. Belediye Başkanlarımız, Bostanbaşı'nda tamamı birinci sınıf tarım arazisi olan bu bölgede hala yüksek katlı projeleri serbest bırakıyorlar. Her ne kadar, bu bölgede bina yüksekliğini sınırlayan bir meclis kararı olsa da, bu bölgelerdeki yapı yüksekliği halen serbesttir. Bu yaşananlardan anlıyoruz ki hırsızlık, liyakatsizlik, ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk ödüllendiriliyor. Biz geleceğimizin yöneticisi olacak çocuklarımıza bu çelişkili durumu nasıl izah edelim? Deprem öldürmez, ama deprem politikasızlığı, ranta dayalı bilimsiz şehirleşme öldürür. Sağlam ve depreme dayanıklı yapılmayan binalar öldürür, alınmayan önlemler öldürür, yetersizlik/yetkinsizlik öldürür, bilime ve akla sırtını dönmek öldürür. Fayları belirleyip imar planını buna göre yapmamak öldürür” açıklamasını yaptı.

Bu arada, binaların patlatılarak yıkılmasına ilişkin haberi yapan ajansın, bu binaların Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapıldığını haberinde belirtmemesi dikkat çekti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • Cavit44 (8 ay önce)
    Onu bunu bilmem malatya siyasilerden sebep gerçekten çok talihsiz hepsi aynı sade çınar degil memleket yıkılmış millet hala düzen kuramamış bunlar köşe kapmaca oynuyor bu tarafta hesap sormazlar lakin öbür tarafta ne para ne mevki nede torpil fayda etmeyecek sürüm sürüm sürünürler inş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Munker-Nekir dinimzie göre soracak. Rabbin dinin diye!!! Hakikaten bunlar neye inanır ve dini nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mümtaz (8 ay önce)
    Çınar başkan bey hazretleri çırmıhtı dan uzaya sefer başlatacak dünyanın gelmiş geçmiş en iyi belediye baskanı aday olsun yine yüzde 70 oyu var siz konuşup durun adam usulsuzluk yapıp madalya alıyor siz hala konuşuyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir (8 ay önce)
    Çınar beton çınar gazli yotung meseleleri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı Kız (8 ay önce)
    Ne kötü hikaye kendi aile şirketine garibanları alıp son terine kadar sömürür kendi akrabalarının başına ise devlet kuşu kondurur ne diyebilirim ki son duyduğuma göre işgem şirketine de çok yakın bir akrabasını genel müdür yapmış. Ateşleri bol olsun g
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Büyük şehir belediye başkanının da yapmadığı hizmetleri yazar misiniz. Müteahhitler sulamıyor bari sulama araçları ile yolları belediye sulasın. Toz toprak her araba kamyon geçişinde tekrar kalkıyor. Camları açılamayan şehre döndü malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)
    Biran önce tokileri yapın, yaptırın, ben 7-8 yılı bulur bu iş dedim, siz 1 yıl sonunda tokiler hazır dediniz, yaklaşık 40 bin kişi ağır hasarlı evinin yerine toki bekliyor, 5 ayınız kaldı eyyyy yöneticiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemil (8 ay önce)
    Her nedense bu haber sitesi sn Mehmet Çınar'a bir şekilde takmış.Belediyenin içinde olduğu her haberi sansansiyonel haber olarak lanse ediyorlar.Burda Sn Çınar'ı savunmuyorum,haber sitesini takip ettiğim için böyle bir kanaat oluştu.Yapılan binaya gelince genellikle yeni yapılan gelişen semtlerde hiç düşünülmeden 15 kadar imar verilmiş.Bunun müsebbibi Sn Çerçi döneminde belediye meclisi ve imar komisyonun da olan o dönemler Malatya'da müteahhitlçk yapan şimdilerde İstanbul'da müteahhitlik yapan inş mühendisi ve ona uyan komisiyon üyeleri buna Belediye başkanınıda dahil etmemiz gerekiyor.Yeşilyurt belediyesi 5 yıl önce yapmış.Bir yıl önce teslim edilen birçok yüksek binanın akibeti aynı.Yapılan statik hesaplar 2020 yönetmenliğine göre yapılan hesaplamalardır.Oysaki 7,7 şiddetindeki deprem söz konusu yönetmeliği 1,3 katı fazla olarak gerçekleştiği ifade edilmektedir.Bu neden en büyük kusur yüksek kat ve zemin etütlerinin iyi yapılmamasındandır.Aynı bölgede zemin artı 4 kat yapılan Somuncu baba imanhatip orta okulunda her hangi bir hasar sözkonusu değildir.Burda okulun kat yüksekkiği ve zemine göre yapılan projenin iyi olması depremde binaya hasar vermemiştir.
    %11
    %89
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)Cemil isimli kullanıcı yorumuna
    ne anlatıyon cemillll topsöğüt de belediyenin yaptığı evlerde zemin+4. sadece kat yüksekliği değil sorun işçilik kullanılan malzeme falanda etkiliyor anladın mı? adamlar standartı bozmamışlar 15de de 4de de aynı kalitede çalışmışlar sonuç ağır hasar, zemin kat yüksekliği falan dışında da birşeyler var yani anladın mı?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cemil bey, aynı bölgede yine Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptığı ve senin söylediğin gibi 4 katlı olan Topsöğüt Konutlarından ev almış biri olarak söylüyorum, 7 bloğun tamamı ağır hasar biliyor musun bunu? Evet aynen de bunun sorumlusu Mehmet Çınar'in ta kendisidir. Mehmet Çınar Allah'tan korkup bu binaları sağlam yapsaydı orada sağlam kalan onlarca apartman gibi bunlar da sağlam kalırdı. Yani bu adam 4 katlı da yaptirsa 10 katlı da yaptirsa malzemeden çaldırdığı ya da hakkıyla inceleme yaptırmadıgi için hepsi ağır hasarlı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ben Sn Çınarı savunmak için yorum yazmadım.Dikkat ederseniz zemin artı 4 kat ve iyi proje ifadesi kullanıyorum.Diğer yandan özellikle binaların statik proje uygulamadan sorumlu yapı denetim şirketlerinin görevini ihmal etmeleri binanın kalitesini etkilemektedir.Yinede depremin büyüklüğü ve deprem konusunda yeterli yapım tedbirlerini almayan tüm birimler suçludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 ay önce)
    çınar iyi kök salmış!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Hedef şaşırtmayın bu evler Hacı Uğur Polat zamanında yapıldı ve imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı hanımefendi idi.Yayınlamazsanız ama yine de yazayım
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Haho Dayı (8 ay önce)
    Yeni adı Fenayurt olsun. Gardaş her bölümde ayrı hikaye.. hepsi bi fena.. uy amann.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (8 ay önce)
    Herkes Müteahhit olamaz Statik neymiş Hesaplama Yapamiyan Insanlarin Eline Kaldık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyali (8 ay önce)
    bostanbasindaki zengin elitler guya inonu univ. den uzman hoca getirmisler agir hasar raporu alinmis. duzmece tamamen. zengin elitlerin hayati fakirlerden daha kiymetli ondan devletin kesesinden tekrar nasil olsa binalari yapariz hesabi yaptilar.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Kündübekli (8 ay önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Hain adam iflah olmaz, böyle düşünüyorsan iflah olmazsın sende ama inşallah ıslah olursun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Adamların her yaptığını alkışladık. Vatan millet din iman dediler kandık. Bu binaları kendi elimizle başımıza yıktık. Kimsenin ağlamaya hakkı yok.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haci (8 ay önce)
    Şimdiye kadar ortaya çıkan bu kadar olaydan sonra bu olaya da şaşırdım dersem yalan olur!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gizel (8 ay önce)
    Yazık çok yazıkk..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (8 ay önce)
    adalet kim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilevler veda (8 ay önce)
    Bu binaların mütahiti Malatya Belediyesi. Yaptıkları işle ne kadara övünseler az. Belediyelerin yaptığı her iş Yeşilevler gibi ise vah ülkemin haline vah ki vah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (8 ay önce)
    Dediydik, dinamitle binalar patlatıldığında. Bu işte bir gariplik olduğunu. Şehir merkezi ve merkez etrafındaki yüzlerce bina yıkılmayı beklerken kenar mahallelerde yeni ve ağır hasarlı binaların bir an önce ortadan kaldırılmasının birşeyleri kapatmanın, üstünü örtmenin, unutturmanın çabası olduğunu. Dağ başındaki binalar patlatılarak yıkmak aciliyeti neden? Kimse sorgulamadı. Ortada Malatya diye bir şehir 7 aydır yok iken, konteynerlerle modül çarşılar oluşturulurken şehrin ana caddelerindeki çok sayıda bina yıkılmayı, yapılmayı bekliyor. Kış yakında. He zaman enkaz kaldırma bitecek ve yerinde dönüşüm başlayacak? Açıklanan kredi ve hibe de zaten yetersizdi, bu arada o da eriyip gidecek. Ama olsun, olmayan halka, olmayan şehre kaldırım lazım, fişkiyeli havuzlar lazım, top sahası lazım. Aval aval bakarız fişkiyeye, teze galdırımda yürürüz sonra da konteyner denilen kümesimize girip uyuruz. Yöneticilerimize, reklamdan vazgeçmeyenlere, çürük binayı millete faniş fiyatla satanlara dua etmeyi de unutmadan ve şükretmeyi bilerek. Çünkü herşey Allah'tan gelir (Haşa!). Bu dünya çile çekme yeri, imtihan yeri, eziyet yeri. Ama nedense çürük evleri yapanlar, onlara göz yumanlar, hala serbestçe dolaşmalarına izin verenler ve dinsel uyutma sözlerini uyduranlar çile çekmiyor, sıkıntı yaşamıyor, evsiz barksız kalmıyor, ekmeksiz kalmıyor, çocukları vatan için şehit olmuyor. Bu durumda onlar nereye gidecek? Duyar gibiyim. Allah herşeyi görür. Evet ee! Sana da sorulmaz mı, sen bunları gördün de neden her köülüğe benim adımı da kattın ve sesini çıkarmadın, ben sana akıl verdim diye?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bu millet akıllanmaz bostanbaşını en sona bırakıp önce merkezi ayağa kaldırmak varken mayın tarlası gibi mahalleler çok doğru delil yok ediyorlar kendilerini temize çıkarmanın peşinde birileri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • batuhan (8 ay önce)
    depremden öncede çok kaliteli evler değildi yıllarca kapısını penceresini duvarını temelden çıkan suyunu halletmek için uğraştık depremden yıkılmasa beş on seneye kadar zaten dökülecekti .sebebi ise inşaatı denetleyende yapanda aynı kişiler insanın Allah adıyla kandırılması bu olsa gerek mal derdi makam derdi para derdi tapınma halini aldı memlekette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yazık vallahi yazık ahh Hz. Ömerim ahhh
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (8 ay önce)
    İçerde olması gereken mütahitlere toki ihalesi verilmesi. bunu aklınız vicdanınız nasıl alıyorda hala bu düzene devam oyu kullanıyorsunuz pes doğrusu, Allah ıslah eylesin sizleri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • B.D. (8 ay önce)
    Emeksiz zengin olanın, Kitapsız bilgin olanın, Sermayesi din olanın, Rehberi şeytan olmuştur. Yunus Emre Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün biz neyi yanlış yapıyoruz diye. Neden dinsiz Japonya'da deprem olunca kimse ölmüyor? Niye gavur dediklerimizin dünya markaları var? Biz müslümanlar neden yüzlerce yıldır bilim sahnesinde var olamıyoruz? Bu soruların bütün cevabı aslında büyük şairimiz 800 yıl önce yazdığı bu dörtlükte gizli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İslamın davranış ve ahlaki yönünü kaybettik, torpil, mülakat adam kayırma, liyakata işi ehline bilene vermememe, kamu malını kötü kullanma, yalan dolan her türlü İslamın men ettiği yanlış davranışlar almış başını gitmiş sonuçta olacak budur. Ne ekerseniz onu biçersiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    sorun kat sayısının fazla olması,zeminde sorun olduğu bilinmesine rağmen 13-15 kata müsaade edilmiştir.bunu da halk kendisi istemiş ,yetkililer bunun karşısında duramamıştır.vatandaş bu belediyelerden ve iktidardan çok memnun olduklarından dolayıda her seçimde bu adamlara daha fazla destek vermiştir.özet herkes birbirinden memnun mesud bir hayat sürmekte ,farklı görüşte olanların nifak tohumları ekmekle suçlanmaktaydı.neticede öngörülemeyen bir deprem ayrılığa sebep oldu.bu suçlanan siyasiler halen toplum içinde geziyor ,alkış alıyor ,söylemlerini ağzı açık insanlar dinliyor.buna ne demeli sorun bizde .biz bize benzeyenleri lider etmişiz sorun hepimizde.çözüm yakın zamanda gözükmüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (8 ay önce)
    Beddua iyi bir şey değildir ama... Şu yapılanları görünce Allah belanızı versin demekten başka bir şey kalmıyor. Türkiye deki adalet sistemi sizin belanızı vermeyecek çünkü.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kemal (8 ay önce)
    İhmali olanları Allah a havale ediyıruz. Tabi onlar dini rant işlerinde hatırladıkları için. Bu konu da Allah ı da hatırlamazlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y.Aslan (8 ay önce)
    Tamamda , Mehmet Çınar ne yapıyor? Eşini memur yapıyor, Yeşilyurtlular ne yapıyor? Mehmet Çınara oy vermeye devam ediyor. Yerel seçimdede aynı şekilde olacağı kesin ama yazık diğer mütahitler tutuklandı.Mehmet Çınar neden serbest.Dokunulmazlığı mı var bu şahısların?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ozkan (8 ay önce)
    bu adamlar halen bu şehirde siyaset yapabiliyorsa, bu da bu şehrin ayıbı. başka şehirde bu adamları sokakta gezdirmezlerdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oktay (8 ay önce)
    kimlerin imzası varsa yargılanmalı daha 5 yıllık ya yazık günah ya Allah sız kitapsızlar.benim dedemin 60 yıl önce yaptıgı bina ayakta ama siz ne kadar çalarız hesabına düşmüşsünüz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (8 ay önce)
    Malatya Malatya olalı böyle şuursuz bir yönetim görmemiştir. Malatyalı da bunlara prim vermiş maalesef. Malatyalılar siyasilerde bir beklenti içine girdiği müddetçe bu ucube siyasetçi tayfası vurup vurup döndürecekler. Hacı Uğur’u mu Ahmet Çakırı’mı Cemal Akın'ı mı? Hangisini sayalım. Bu ülkede Belediye başkanılarına ihtiyaç yoktur. Hele son 20 yıldır hiç yoktur. Ülkenin kaynaklarını fütursuzca harcıyorlar. Malatya’nın özelikle iki ilçe belediyesine hiç ihtiyacı yoktur. Turgut Özal Üniversitesine de ihtiyaç yoktu. Bahsettiğim Hacı Uğur ve Ahmet Çakır bey efendiler nerede bir şelaleci var işe aldılar, bunlar daha düne kadar Türkiye Cumhuriyetini devlet olarak görmüyorlardı. PKK ne ise bunlar da onlardan. Devletin hakkını yemeyi bir hak bildiler. Devlet terbiyesi almamış kişilerin yapacağı bu işler ortada, soran yok, kontrol eden yok. Maalesef!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı halen Özal gibi biri çıkacak diye ağzını açmış bekliyor daha çok beklerler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • eymen (8 ay önce)
    Yazık çok yazık! insanların emeklerinin böyle bir saniye yerle bir olması. Bu işte parmağı olanlar ise (belediye, projede görevli mühendisler, mütahit) hiçbir şey umurlarında değil. Muhattap bile bulamıyorsun.Hep umut tacirliği, 12/09/2023 tarihi itibariyle evimiz yıkıldı.Bunun acısını yalnız yaşayan bilir.Yeşilköy 1 konutlarının 4 yılda bu hale gelmesine neden olan kim varsa kimin ihmali varsa,birazcık inaçları varsa İlahi adelet illaki tecelli edecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    Yarın seçim olsa yine gidip oy verir bunlar.O yüzden çok ta takmamak gerek .Tarım arazısı üzerine yapılan 15 katlı evleri de kimse size zorla satmadı sanırım
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mlx (8 ay önce)
    Ülkedeki durum aynen şu. Adalet yok.... Adaletin olmadığı yetersiz olduğu gibi insanımıza mantıkta yok... şimdi yarın seçim olsun bizim millet gidecek gene malum Parti'nin a adayı olmasada b adayına oy verecek. Millet sandıkta ders vermeyi unutmuş,bilmiyor. O yüzden bizden olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reisin fedaisi (8 ay önce)
    açıklamayı yapan arkadaş madem depremzade ne diye siyasi açıklama yapıyor. bunların derdi deprem falan değil siyaset ve ak partimizi kötülemek. biz çınara değil reise veriyoruz oyumuzu. burada belediyedeki müyendizin inşaatı kontrol etmemesi ile reisin ne alakası var? reisimiz dünyaya nizam vermek için çalışırken gelip yeşilyurt konaklarının demirini betonunumu kontrol edecek. mesele çınar falan değil reis kimi emrederse biz gene ona vereceğimiz oyumuzu. evin depremden sağlam çıkmış, çökmemiş canını kurtarmışsın işte. vay efendim yıkılmış, patlatılmışmış. olabilir herkesin başına geldi. evin yıkılmışsa toki sana ev yapıyor işte bekle 3-4 ay sonra girecen yeni evine. depremi siyasete alet etmeyin bunun üzerinden reise laf vurmaya kalkmayın. dersinizi sandıkta alacaksınız gene hiç uğraşmayın.
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Bu kafayla devam, bravvo, hâlâ akıllanmadınız, size herşey müstehaktır! Sayın başkanım diyip önünüzü ilikleyip yalakalığa devam ettiğiniz sürece, hesap sormadığını sürece, çadırda, konteynırda, ekmekte, su da çok size, o belediye başkanları o odasından mabadını kaldırmayan, Deprem sonrası Malatyadaki görevinden ayrılan, şehri terkeden mühendistlerin imza sorumluluğu yok mu, kaçınca kurtulacaklar mı? Adalet istiyorum ADALET!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (8 ay önce)
    gecenlerde bir muteahhit arkadasim bana battalgazi belediye baskaniyla ayni apartmanda oturduklarini soyledi sonra dedi ki ben hic yas tahtaya ayak basar gider guvensiz yerden ev alir miyim diye.. daha lafa soze gerek var mi? ayrica arkadasim yaptigim evlerin bi tanesinde cizik bile yok dedi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Qariban (8 ay önce)
    Yarın seçim olsa yine çınara oy vereceksiniz o yüzden fazla sesiniz çıkmamış devamke
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Necati (8 ay önce)
    Yaptırdığı yeşilköy 1 evleri, yeşilköy 2 evleri, Yeşil topsöğüt evleri. Gidin bakın hepsine millete sağlam diye tutturmuş Bu adamlar imanlı itikatlı adamlar toplumda. Yersen tabi. Ama işe gelince, hak yemeye gelince, hile hurdaya gelince tam bir köylü kurnazı. Adam karısını sınavsız memur yapmış, usulsüz işlere aşina adam Senin evinide elinden alır, paranıda, OYUNUDA!!!
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Oktay (8 ay önce)
    Sadece sizin değil bostanbasinda yeni konutları ağır hasar alan müteahhit firmada TOKİ den büyük ihale almış. Sattığı kişiler mağdur adamlar para kazanıyorlar umurlarinde değiliz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bu ülkede kim yanlış iş yaparsa o mükafatlandırılıyor. Bireyler siyasi çevrelere yakın olunca ne kadar kanunsuzluk yaparlarsa yapsınlar cezalandırlımıyorlar aksine mükafatlandırılıyorlar. Aileler çocuklarına çalışırsan başarılı olursun diye değil ne kadar hak yersen ve siyasi güçlere ne kadar yakın olursan o kadar başarılı olursun diye öğüt veriyorlar galiba ki geçmişi saymazsak yüz yaşında olan bir devlette hukukun ve adeletin üstünlüğünü bir türlü kurumadık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koca Çınar (8 ay önce)
    Yapan müteahhit başkan Çınar sınıf arkadaşı betonu döken tahmin etmek zor olmamalı Malatyalılar
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ben daha öncede yazdım buraya, yine aynısını yazacağım. malatyadaki 2000 sonra yapılan ve ağır hasar alan tüm müteahhitleri ifşa etmek lazım. bu malatyadaki gazetecilerin görevi. hangi müteahitler ağır hasarı ortaya çevirdi, bunları malatyanın basınından bekliyoruz. devlet bunların müteahhitliklerini bitirmiyorsa biz müşterileri olarak bitirebiliriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • doğunun parisini doğunun singapur una çeviren zihniyet.
    %100
    %0
    Yanıtla