SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dirençli, Sonuna Kadar Savaşan Bir Takım İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2021-03-25 19:56:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, ligde kalan 11 maçın önemine dikkat çekerek, “Bu 11 müsabaka içerisinde rakiplerimizle oynayacağımız maçları tabii ki kazanmak isteyeceğiz. Dirençli, sonuna kadar savaşan ve inanan bir Yeni Malatyaspor istiyoruz” dedi.

Antalya kampında kulüp televizyonuna açıklamada bulunan Buz, ligde 31.haftada sahalarında Gaziantep Futbol Kulübü ile oynadıkları karşılaşmayı kazanmak istediklerini ancak sahadan beraberlikle ayrıldıklarını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep Futbol Kulübü maçıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim için çok önemliydi. Maçın ilk devresinde bizim iyi oynamadığımızı söyleyebiliriz. İlk 15 dakika iyi giremediğimiz müsabakada golü yedik. 1-0 geriye düştükten sonra takımımız mücadele olarak cevap vermeye çalıştı. Nitekim 1-1 oldu. Oyun anlamında tam istediklerimizi veremediler ancak ikinci yarıda momentumu bize çevirmek istedik. Bunu da sahada gösterdiğimizi düşünüyoruz. İlk pozisyon Tetteh’in 55.dakikada attığı ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golcü ama oyun bize doğru geliyordu. Oyun anlamında daha iyi oynuyorduk. Orta sahada merkezde ilk devre istediğimiz gibi karşılık veremedik. Hamlelerimizden sonra bunu çok daha iyi yaptık. Sonra bir kez daha geriye düştük. Daha atak oynamak isterken, 70.dakikada penaltıdan 2-1 geriye düştük. Akabinde de mücadelemiz devam etti ve 2-2’yi yakaladık. Wallace’un bir pozisyonu var orada da penaltı verilebilirdi. 2-2’yi yakaladık, Hadebe’nin kırmızı kartı sonrası 10 dakikada 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Yine de son pozisyon Semih’in kafa vuruşunda çizgiden çıkarılan bir top. Yani o müsabakada üç sonuçta çıkabilirdi ki berabere kaldık. Gaziantep iyi bir takım, alınan 1 puanın da ileride çok önemli olacağını düşünüyoruz.”

Takım olarak eksiklerinin olduğunu dikkat çeken Buz, bu eksikleri gidermek için Antalya’da kampa girdiklerini belirtti.

Gerekli çalışmaları yaparak, eksiklerini giderdikten sonra yollarına devam edeceklerini anlatan Buz, ligde gereken puanları almak istediklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep Futbol Kulübü maçında yaptıkları hamlelerde oyuna giren futbolcuların katkı sağladıklarını kaydederek, “Takımımız çok mücadele etti, istedi. Tabii eksiklerimizde ortaya çıktı. Özellikle istediğimiz o merkez orta sahadaki o dirençlik çok fazla görülmedi. İkinci devre maçı kazanabilirdik. Burada eksiklerimizi gidermek zorundayız. O merkezdeki sıkıntılarımızı gidermek mecburiyetindeyiz. Aynı zamanda takımın boyunu da kısaltmalıyız. Tabii buda set oyunu ve çalışmalarla ilgili bir durum” diye konuştu.

İrfan Buz; Chebake, Karim Hafes, Jospin Nshimirimana, Acquah ve Hadebe’nin milli takımlarına gittiklerini belirterek, “Bu oyuncularımız milli takımlarında oldukları için bizimle beraber değiller. O oyuncularımızda milli maçlarda sonra takımımıza katılacaklar” dedi.

Ligde kalan 11 maçı da değerlendiren Buz, şunları söyledi:

“Bu 11 müsabaka içerisinde rakiplerimizle oynayacağımız maçları tabii ki kazanmak isteyeceğiz. Dirençli, sonuna kadar savaşan ve inanan bir Yeni Malatyaspor istiyoruz. Tabii sadece ben değil, bütün Malatya halkı bunu bekliyor. Futbolcularımız bunu idrak etmiş vaziyetteler.”

Buz, Malatya taraftarını çok sevdiğini ve onların ne istediklerini de çok iyi bildiğini ifade ederek, taraftarların kendilerini çok desteklediğini, birlikte başarılı olacaklarını söyledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Haydar Hoca (3 yıl önce)
    Hocam umarım bundan sonraki haftalarda ülkelerinin milli takımlarında olan ama bizde oynatılmayan oyunculara da Şans verirsin değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Helal olsun hocam,teşhis doğru,tedavi süreci ne kadar çabuk olursa 12 maçlık hastalık süresi Milli takım arasında çabuk geçer inşallah.................Başarılar sizin ,sevinmek bizim olsun.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Hocam sen bu 11 maçtan 1q veya 12 puan alırsın rahat ol Malatya olarak yönetime güvenmiyoruz ama sana güveniyoruz bu enkazı sen kaldırdın kkaldirdin yoksa kimse kaldiramaz
    0
    0
    Yanıtla