SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Disipline Sevkten Sonra AKP'den İstifa Etti

0
Güncellendi - 2020-07-08 22:28:11
Disipline Sevkten Sonra AKP'den İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

AKP Yeşilyurt ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Alabaş, bazı açıklamaları nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmesinin ardından partisinden istifa ettiğini, bağımsız olarak meclis üyeliğini sürdüreceğini duyurdu.

Bir youtube kanalına yaptığı açıklamalar dolayısıyla parti İl Disiplin Kurulu'na sevkedilen ve savunması istenen Murat Alabaş, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Alabaş, "2015 yılında Avrupalı Türklerini temsilen AK Partiden milletvekili aday adayı oldum. 2019 mahalli seçimlerinde de yapılan davet üzerine memleketime hizmet etmek gayesiyle AK Parti Yeşilyurt Meclis Üyeliğine seçildim ve aynı zamanda Yeşilyurt’umuzu Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil ettim. 2019 yerel seçimlerinde AK Partili dostlarımızın nazik davetlerini kırmayarak Yeşilyurt Meclis Üyeliğine aday oldum ve hemşerilerimizin destekleriyle Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Uzun yıllar birçok Sivil Toplum Kuruluşunda görev yapmış biri olarak bilgi, birikim ve tecrübemi siyaset arenasında da hizmete dönüştürmek istedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan hizmet seferberliğinde çorbada bir tuzumuz olsun diyerek. Görev sürem boyunca Yeşilyurt’umuzu en güzel şekilde Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil etmeye çalıştım. Fakat 15 ayı geçen süre zarfında yerel siyasi aktörlerle siyaset anlayışımız arasında derin farklılıklar olduğunu üzülerek gördüm" dedi.

Alabaş, "Hizmet etmekten her zaman şeref duyduğum milletime, gönül bağımın her zaman devam edeceği partime olan saygımın gereği yürütmekte olduğum ve bugüne kadar büyük bir onurla siyaset yaptığım AK Parti Malatya il teşkilatı üyeliğimden istifa ettim’’ şeklinde konuştu. Alabaş, “Partimizin genel merkezindeki yöneticilere ve partimizin lideri ve ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan Cumhur ittifakına olan inancım ve gönül bağım devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, disipline sevki ile ilgili konulara değinmeyen Alabaş, partisinden istifa etmesi nedeniyle bağımsız olarak meclis üyeliğini sürdürecek.

İL DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLMİŞTİ..

Murat Alabaş'ın, bir youtube kanalında yayınlanan röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üst bürokrat atamalarını karadenizlilerden yaptığı, milletvekillerini küçümseyen sözler söylediği, bazı üst bürokratların atanmasına milletvekillerinin engel olduğu yolundaki açıklamalarıyla disiplin suçu işlediği gerekçesiyle 29 Haziran günü savunmasının istendiği, 7 gün içinde savunma vermemesi halinde savunmadan vazgeçmiş sayılacağının kendisine tebliğ edildiği öğrenildi. Alabaş'ın bu süreç tamamlanmadan partiden istifa yolunu seçtiği bildirildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Şengül pektaş (3 yıl önce)
    Ak dedilermi RTE aklımıza geliyor onun için ölürüz 15 temuzdada öldük bu demek deyildirki kadrosu dört dörtlük yanlış yapanda çok bu milletin gözünde asla kaçmaz.malatya yı yavaşlarırlar kimin nasıl çalıştığını nasıl kazandığını bu halk biliyor milletle dalga geçilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeliha yetkin (3 yıl önce)
    Ak parti büyük bir davanın adıdır REİS bu tirenden inenler birdaha asla binemezler dedi davaya hizmet özveri fedakarlık ister kırilsanda kusmemek lazımdır bu davaya
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (3 yıl önce)
    hiç kimsenin eleştirilerine tahammülleri yok Malatya vekillerinin.parti yönetimine bakın ne kadar çulsuz emlakçısı mühendisi varsa mercedeces sahibi olmuş arkadarında geziyolar.ihaleleri topladılar.bunlar eleştiriyi kabul eder mi hiç.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    tabiki eleştiri yapacak sonra söyledikleride doğru tüm bürokrat üst düzey atamaları karadenizliler üzerinden yapıyor akp genel başkanı bunun neresi yalan murat bey doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış bir ata sözü var istifa etmekle haklı bir karar vermişsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Bu Alabaş’ı tarif eden bir diyaloğu anlatmak isterim. Asrın belediye başkanı dünyada birinci büyük başkanın seçim seçim gezilerinde bizim mahalleye gelmişlerdi,asrın başkanı yine o bildik uslubuyla abarta abarta bu güne kadar yaptıklarını anlatıyordu bir ara bu Alabaş denen şahsa dönüp ya Murat bey bizim yaptıklarımızın Avrupa’da örnekleri varmı diye sordu Alabaş aynen şu cümleleri sarfetti ; “sn başkanım Avrupa’da sizin yaptıklarınızın projesini dahi yapamazlar” Çıkışta herkes bu adamı konuşuyordu hani eyyamcılığında bir hududu var bu adam tamda asrın başkanının ( birinci en birinci ) istediği kıvamda diyordu. Bir kalemde Avrupa’yı çul edip bırakmıştı büyük başkanına yaranmak için. Eeeee siyaset bu Almanya’da yaşadığı için hitlerin enformasyon bakanı Gobbels’ide okumuştur herhalde nasıl olsa her söylenene inanan bir millet var karşılarında yeterki yem büyük olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Amerika ve Avrupayı gözünde çok büyütenleri salgın sürecinde avrupa ve amerikanın durumu ve ülkemizin durumunu bir daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Oraları gözümüzde fazla büyütmeyelim. Avrupa ve Amerikayı gördüyseniz zaten farkı bilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan beyin haklı olduğunu ıspat eden açıklamanız için teşekkürler Ömer bey Okuduğunuzu anlayamamışşınız size A haber ve türevlerinden uzunca bir müddet uzak kalmanızı tavsiye ederim. Belki gayrisafi milli hasılaya katkınız olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beylerderesini geçememiş insanlar için tabiki Avrupa ve Amerika gözlerinde büyük ülke konumunda olacaktır. Keşke farklı bir ülke görerek tartışmaya katılsalardı. Televizyon izleyecek vaktim yok çünkü kitap okumuyor kitap ve makale yazıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • abfdulvahap (3 yıl önce)
    bunu getirip meclis üyeliğine seçen selahattin gürkan bu kişiyiyi sana kim dayattı çok iyi biliyorum bu tek değil bunun gibi belediyede daha çok var yetkisisz ve etkisiz layık olmayan kişilere makam koltuk vermişsin sonrada çatlaklar çıkmaya başlıyo günü geldiğinde sendse hesap verecen hiç biriniz gerçek dava adamı değilsiniz AK partili değilsiniz kendinizi boyadınız süslediniz kandırarak bu mevkilere geldiniz inşallah o kpltuklarda fazla kalamazsınız yoksa olan şehrimize oluyo
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (3 yıl önce)
    bu arkadaş sırf geçmişte avrupaya giden siyasileri yerel yöneticileri ağırlayıp gezdirdiği için selahattin gürkan kontenjanından listeye konulan kişi değilmi. Listeye konduktan ve seçildikten sonra yüksek Avrupa deneyimlrini aktarabilmek için büyükşehir binasında bir makam odası ayda da 3-4 bin auro maaş istediği ancak reddedildiği için keyfi kaçtığı söylenen 'reis vekili !' arkadaş da bu değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (3 yıl önce)
    Yani diyeceğim o ki Murat Beye sahip çıkacaktı. Ne olurs aolsun kendisi için Malatyaya giden arkadaşımıza sahip çıkmalıydı. Ben bir gurbetçi olarak Murat Beyin çabasına şahisim. Çok üzüldüm. Yazık, çok yazık. Ben kendisine başta söylesim, gitme ama nafile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Akıllı adam deliye söyletirmiş. Okuyanlarda ya bu adam ne doğru söylemiş der muhtemelen. İşte en büyük sorun bu maalesef toplumumuzda hoşumuza giden şeyleri kim söylemiş ne amaçla söylemiş kimleri karalamak adına söylemiş ve en önemlisi kimin ( !... ) adına söylemiş bihaberiz. Doğru şeylerin bazen yanlış kişilerce telaffuz edilmesine kanıyoruz maalesef. Bu kişiye sufle verip konuş diyen aslında Alabaşın söylediği işleri yapan kişidir. Okuyanda bu şahsı büyük bir dava adamı (neyse bu dava ) zanneder bu ülkeye ve yahut mensubu olduğu partiye büyük emekleri olduğunu zanneder. Yazık çok yazık Malatya’ya Alabaşı bundan sonra iyi takip etmek lazım o bizi nerelere götürecek kimleri hedefe koyup kimleri göklere çıkartacak hep birlikte göreceğiz nede olsa artık bağımsız arkadaş. Avrupa’da birinci !.. arkadaşa başarılar dileyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (3 yıl önce)
    Cumburbaşkanımız anlatmıştı. Sadrazam görevden ayrıldığında kendinden sora gelecek sadrazama 3 mektup bırakmış. Sıkışmadan bu mektupları sakın açma ve açarken de sırasıyla aç diye uyarıda bulunmuş. Gel zaman git zaman sadrazam iyice sıkışınca aklına kendinden önceki sadrazamın bıraktığı mektuplar aklına gelmiş. Hemen birinci mektubu açmış. Mektubun içinde “geçmişi suçla" diye yazar. Sadrazam da geçmişi suçlamaya başlar. Ancak bir müddet sonra halkın homurtusu yine yükselince bu defa ikinci mektubu açar. Onun içinde de “Geçmiş yönetimleri durmadan suçla” diye yazar. Bir müddette geçmiş yönetimleri suçlayarak geçirir zamanını. Sadrazam tekrar sıkışmaya ve halk homurtusunu artırmaya başlayınca üçüncü mektubu açar. Son mektupta “Senden sonra gelecek kişi için üç mektup da sen hazırla” diye yazmaktadır. Selahattin Başkan 1. Mektunu açtı. Gecmişle uğraşa uğraşa bir buçuk sene geçirdi. Galiba şimdi de 2. Mektubu açtı. En yakınındakilerin yaprak dökümüyle 2 sene geçirir. Daha sonra da 3 mektup da kendi yazar. Olan Malatyamıza olur. Ne diyelim başa gelen çekilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu sadrazam meselesi biraz uysa da uymadığı yerleri de çok yani Veysel Hoca!
    0
    0
    Yanıtla
  • anlattıklarınla ne alaka. sırf bu hikayeyi bir yerde söylemek için yazmışsın gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • 3.mektuptan sonrada milletvekili olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan'ın gitmek istemediği yada gidemediği toplantılara göndermiş olduğu vekillerinden biriydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Buna Malatya tabiri ile sadece "Ana gurban verene" denir. Daha durun hele siz ne bombalar patlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Allah ına gurban denirb
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela bozdemir (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Gerek vekillerimiz, gerek meclis üyelerimiz, gerek teşkilat üyeleri. Herkes uyması gereken kuralların bilincinde ve emin olsunki herkes görevlerini layıkı ile yapmakta. Ak Parti adını duyunca her fırsatta karalamak için fırsat kollayanlar. Destur. Herkes yerini bilsin. Bu millet görmesi gerekenleri gördü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozi (3 yıl önce)
    Eleştiri yapmak disiplin suçumu oluyor. Ne yani kimse bir şey demesin mi. Belki kendince yanlış bir şeyler gördü ve bunu dile getirmiş. Ne var yani bunda..
    0
    0
    Yanıtla