SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da Sağlık Taraması

0
Güncellendi - 2021-01-01 06:19:49
Doğanyol'da Sağlık Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü işe işbirliği yaparak, aile hekimleri ile birlikte bir süre önce kırsal mahallelerde başlattığı düzenli sağlık taramalarına devam ediyor.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecinde yerel yönetimlerin de salgınla mücadeleye katkı sunduğunu belirterek, “Halka ulaşma konusunda en etkili yönetim birimleri yerel yönetimlerdir. Bu nedenle, ilçe Sağlık Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak aile hekimlerimizle birlikte köylerimizde genel sağlık taraması yapıyoruz. Halkımızın sağlığını korumak bizim için öncelikli bir husustur” dedi.

Japonya’dan alınan sağlık aracı ile kırsal mahallelerde sağlık taraması yapılıyor

Hazırladıkları bir proje karşılığında Japonya’dan bir gezici sağlık aracı aldıklarını ve sağlık taramalarında bu aracın kullanıldığını ifade eden Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde, köylerdeki yaşlı vatandaşlara ulaşarak sağlık hizmeti ihtiyaçlarını yerine getirdiklerini belirtti.

“Taramalarda, hastanede tedavi edilmesi gereken vatandaşlarımız tespit edildiğinde en yakın sağlık kuruluşuna haber veriyoruz ya da biz taşıyoruz”

Köylerdeki yaşlıların sadece sağlık hizmetine değil, bazı geçim kaynaklarına da ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Hakan Bay, “Doğanyol Belediyesi olarak, en ücra mahallemizdeki vatandaşımızın sorunları ile ilgilenmek ve çözmek için mücadele ediyoruz. Aile hekimlerimiz ile birlikte vatandaşın evine kadar giderek sağlık taramaları yapıyoruz. Şayet hastane ortamında çözülebilecek bir sorun tespit ettiğimizde ise hastanelerimizi bilgilendiriyoruz ya da hastamızı biz hastaneye taşıyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımızın sağlıklı olmasına özel bir önem veriyoruz”

Covid-19 sürecinde Doğanyol halkını asla yalnız bırakmadıklarını kaydeden Hakan Bay, taramalar sırasında çocuklara özel bir önem verdiklerini de vurgulayarak, “Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması, sağlıklarını koruyarak uzaktan eğitim yapabilmeleri için çocuklara özel bir ilgi gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyeciliğin sadece yardım paketleri dağıtmakla sınırlı olmadığına dikkat çeken Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “Ürettiğimiz hizmetlerle, insanların ruhsal ve bedenen iyi halde olmalarını sağlayacak çözümler geliştiriyoruz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaları için çözümler geliştiriyoruz” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız