Sivas Caddesi ile Çevreyolu arasında bulunan eski yerinin, Malatya Belediyesi tarafından Hal Binası ile birlikte Hollandalı bir gruba satılmasından sonra, Çöşnükte YİMPAŞ arkasında inşa edilen, ancak birçok eksiği nedeniyle kullanılamayan Doğu Garajının bir başka yerde inşasına ilişkin ihale 3. kez belediyede yapıldı.
Sancaktar Mezarlığı yanındaki bir alanda yapılacağı bildirilen Doğu Garajının 3. ihalesi Belediye başkan yardımcısı Ahmet Ceyhanın başkanlığında gerçekleştirildi. 7 firmanın katıldığı ihale de kırım oranları yüzde 20ile 30 arasında oldu.
1.803.665..000 TL yaklaşık maliyeti olan Doğu Garajı yapım işi ihalesine katılan firmalar ve teklifleri;
Serhat Abuşoğlu: 1.198.000
Yusuf Özbek: 1.211.000
Dilaver Karayılan: 1.275.000
Serhat Özbek: 1.287.000
Serkan inşaat 1.302.000
Yıldızlar İnşaat: 1.333.000
A.Haydar Saygılı: 1.475.000 TL şeklinde sıralandı.
İhale komisyonu tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra sonuçların açıklanacağı belirtildi.
Eski yerinin Malatya Belediyesi tarafından Hollandalı bir şirkete satılmasıyla başlayan Doğu Garajının yerinin belirlenmesi ve ihalelerinin öyküsü ise;
İLK İHALE..
Mülkiyetinin büyük bir bölümü Malatya Belediyesine ait olan eski doğu garajının Belediye tarafından Hollandalı bir gruba satılmasından sonra garaj yeri olarak belirlenen Malatya Elazığ Karayolu 1. Km.sinde Yimpaşın yanındaki yaklaşık 15 dönümlük alanda, içerisinde her türlü sosyal tesislerin de bulunacağı Doğu Garajının inşaat ihalesi 19 Eylül 2008 tarihinde yapılmış ve ihaleyi en düşük teklif olan 1.044.000 YTL teklif eden Vanlıoğlu firması kazanmıştı. İhalesi yapılan bu alan daha sonra uygun bulunmamıştı.
İKİNCİ İHALE
İlk olarak belirlenen ve ihalesi yapılarak inşaatına başlanılan YİMPAŞ arkasındaki alanın uygun bulunmaması üzerine başlayan uygun yer bulma çalışmaları sonucu Şehit Fevzi Mahallesi Sancaktar Mezarlığı yanında bulunan ve içerisinde beton laboratuarı ile asfalt şantiyesinin bulunduğu alanda garaj yapımına karar verildi ve 28 Ekim 2010 tarihinde ihaleye çıkıldı. 1.803.665 TL keşif bedelli Doğu Garajının ihalesine Ata İnşaat, Dilaver İnşaat ve Metin Çeçen katıldı. Bir firmanın dosyasındaki evrak eksikliği nedeniyle 2 firmanın katıldığı ihale daha sonra yeterli rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.