SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğu Kolektöründeki Çalışmalar Tamamlandı"

0
Güncellendi - 2019-09-03 16:55:47
A- A+ PAYLAŞ

  • Doğu Kolektörü ile Ana İsale hattı birleştirilerek tek boru hattı ile kapalı bir alan içerisinde Arıtma Tesisine ulaştırılması sağlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Atıksu Arıtma Tesisi ile Doğu Kolektör hattında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Malatya’nın doğu kısmında bazı yerleşim yerlerinin kanalizasyonlarının fosseptik çukurları ve yer yer derelere aktığını belirten Başkan Gürkan, “İlimizin doğu kısmında kanalizasyon şebekelerinin olmaması ve kanalizasyonların fosseptik ve derelere akıtılması toplum ve çevre sağlığı açısından tehlikeler yaratıyordu.

Doğu Kolektör hattı ile ilgili çalışmalar bizden önce başlatılmıştı. İşlerin hızlandırılması ve bitirilmesi noktasındaki çabalarımız neticesinde Doğu Kolektöründeki çalışmalar tamamlandı. Doğu Kolektörü ile Ana İsale hattı birleştirilerek tek boru hattı ile kapalı bir alan içerisinde Arıtma Tesisine ulaştırılması sağlandı.

Doğu Kolektörü ile ilgili olarak İspendere, Bulgurlu, Fırıncı ve Çiftlik mahallerimizin kanalizasyonlarının Bulgurlu Deresine akmasının önüne geçilmek üzere MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından o bölgelerde bulunan bütün mahallelerimizin kanalizasyonları Doğu Kolektör hattına bağlanarak alt yapı sorununun çözümü noktasında çalışmalar yürütülmektedir.

Bu çalışmalarımızın yanında Atıksu Arıtma Tesisimizden çıkan suyun açık kanal yerine kapalı sistem ile deşarj edilmesi noktasında da çalışmalarımız devem etmektedir. Yapılan çalışmalar memleketimize ve memleketimiz insanına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Tüfenkci, “Daha önceki dönemde başlayan bu yatırımın bitme noktasına getirilmesi, bağlantılarının yapılması değişen ve gelişen Malatya için çok önemli.

Doğu bölgesinin kalkınmasında önemli bir görev ifa edecek, sağlıklı bir yaşamın temellerini oluşturacak olan bu yatırım Malatya’mıza hayırlı olsun. Bu tür yatırımlar Malatya’nın cazibe şehri olmasında önemli. Yeni yatırımların bölgemize gelebilmesi iç in alt yapısını tamamlamış iller diğer illere göre daha rekabet noktasında avantajlılar. Büyükşehir Belediyemizi bu gayretlerinden dolayı takdir ediyorum. İnşallah bir bütün içerisinde Malatya’nın altyapısını ve üstyapısını kısa süre içerisinde tamamlayarak Malatya’yı daha yaşanabilir bir kent haline getiririz. Sayın Başkanımıza ve bu çalışmalarda emeği bulunanlara teşekkür ediyor, bu çalışmaların Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • CeM AĞAOĞLU (5 yıl önce)
    Hayırdır sayın editör; hakaret yok, sinkaf yok, iftira yok yaptığım yorum nerede... Birilerine yaranmak içinse yaptığınız habercilik yorum kısmını kapatınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • CeM AĞAOĞLU (5 yıl önce)
    Düzeltme yapayım; Bulgurlu mahallesinin kanalizasyonu kot farkından dolayı bu hatta maalesef bağlanmadı. Bulgurlu ve İnönü Üniversitesi arasındaki dereden yapılacak olan hat proje değişikliği ile kaldırım mahallesinden çöp yolunu takiben maletin altından stada kadar götürüldü. Bırakın Bulgurlu’yu henüz malet ve yerleşkesine yapılan kız yurtlarının bile kanalizasyonu hala bağlanmamış sulama deresine akıyor. Arazi sahipleri olarak kaç kez dile getirildi hala bir gelişme yok. Kokuyu geçtik pis su sebebi ile millette bahçe kalmadı el insaf...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadiri (5 yıl önce)
    Evet çok çalışıyor 2019 yılı içerisinde bir tek bir sefer kara sinek ilacı atıldı 5 sefer aramamıza rağmen çevre yolu altına kara sinek ilacı dahi atılmıyorsa bununda tasarrufu olmaz herhalde Malatya nın kaderi başka bahara kaldı vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Türkiye geneli belediyeler ve devlet kurumları israf içerisinde yüzüyor vatandaş çok zor durumda bizler belediye ve devlet kurumlarindanda tasarruf etmelerini bekliyoruz.bir seminerde o ilin belediye başkanı katılımcılara yemek ve hediyeler verdi bir dostum ne yemeği yedi nede hediye aldı o paralar oranın insanı için hizmet amaçlı gönderilmiş bu yanlıştır dedi şu an onu daha iyi anlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsraf diyorsunuz da şu an belediyede 80 civarında uçuk maaaşlar alan sözleşmeli personel var.Selattin baskan sağolsun maaşlar arasında adaleti yavaş yavaş sağlıyor.Buna da el atacağına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSAMETTİN AYTAŞ (5 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kardeşimizle ben 1989-2001 yılları arasında Malatya İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü görevini yürüttüğüm esnada 1990 lı yıllarda tanışmıştık. Kendisi o yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Müfettiş olarak görev yapıyordu. Her ne kadar müfettiş olmasına rağmen İl Planlamasına ve Koordinasyona büyük ilgi duyarak sürekli birbirimizin makamını ziyaret eder karşılıklı fikir alış verişinde bulunurduk. Kendisi aynı zamanda Battalgazi'li olması nedeniyle anne tarafından da uzaktan akraba sayılırdı. Annem Talat Zengin'in amcası kızıydı. Uzun zaman süren arkadaşlığımız döneminde gördüğüm kadarıyla Selahattin Gürkan kardeşimiz iyi bir aile ve devlet terbiyesi almış, sağlam karakteriyle çok mümtaz bir kişiliğe sahipti. Kafasına silah dayasanız bile ona haram ve kul hakkı yedirmeniz asla mümkün değildir. Babasının oğlu bile olsa iltimas geçmez. Liyakata ve bilgiye önem verirdi. Yani kısaca özetlersek çalışkan bir Malatya sevdalısıdır. Kendisine çalışmalarında başarılar diler tüm Malatyalıların Selahattin Gürkan gibi dürüst devlet ve siyaset adamlarına sahip çıkmasını temenni ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahat biraksalarda çalışsa diyorum sayın Gürkan geçmiş yönetimle ilgili bilgi belge olmadan konuşmazdı yanlışı varsa özür dilerdi ama geri adım attı ve sustu ya konuşmamalı yanlış ise özür dilemeliydi sayın Gürkan dan rica ediyorum bu şehirdeki reklam panoları kimin belediye dışında buralara reklam veren yokmu sayın Gürkan yazık ve günah bu milletin parasına diyorum birde merak ediyorum belediye kasasindan ağırlama misafir karşılama vb ne kadar harcama yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • tam bir akraba ve hemşehri dayınşması,bende bir kurumda beraber çalıştım.iş bilmez ,söz bilmez herşeyi bizden öğrendi.ÇÜNKÜ, siyasetle geldi.öğretmen isdihdam kurumuna nasıl müdür olur.ONUN cevabı s.gürkanda...
    0
    0
    Yanıtla