SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolu Bahçelerde ve Ekili Alanlarda da Zarara Yol Açtı

Dolu Bahçelerde ve Ekili Alanlarda da Zarara Yol Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da etkili olan dolu yağışı sonrası yüzlerce dönüm ekili alandaki sebzeler zarar gördü. Kayısıları don nedeniyle zarar gören çiftçiler, ektikleri tarım alanındaki sebzelerinde bu sefer de dolu yağışı ile zarar görünce mağduriyet yaşadı.

Malatya’da Salı günü yaşanan sağanak yağış ile birlikte yaşanan dolu yağışı yüzlerce dönüm ekili alanda büyük çapta maddi hasara yol açtı. Battalgazi ilçesine bağlı Hasırcılar mahallesinde sera alanlarında ki sedirler dolu yağışı ile birlikte zarara uğradı. Çiçek ve meyve döneminde olan sedirler, sağanak yağış ve dolu ile birlikte hasar aldı.

Geçtiğimiz aylarda kentte yaşanan dolu hadisesi nedeniyle kayısıları yanan üreticiler, alternatif ürünlere yönelerek arazilerinde sedir ekerek meyve ve sebze üretimine geçti. Ancak kentte dün etkili olan sağanak yağış ve sonrası gelen dolu ile birlikte mağdur oldular. Önce don sonra dolu afetlerinden etkilenen Battalgazili çiftçiler, devletten gelecek bir destek beklerken, zararlarının büyük olduklarını söyledi.

Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, ilçede birçok tarım alanında dolu yağışının ekili alanlara zarar verdiğini belirterek, “Don afetinden sonra üreticilerimiz alternatif olarak sedir ekimleri yaptılar. Ancak dün yaşanan dolu ile birlikte buralarda büyük zarar gördü” diye konuştu.

KAYISI DA ZARAR GÖRDÜ
Bu arada  Battalgazi ilçesinde gerçekleşen dolu yağışı sebebiyle birçok kayısı ağacındaki yeni mahsuller zarar gördü.

Battalgazi Yarımcahan Mahallesi'nde sağanak ve dolu sebebiyle kayısı ağaçlarındaki yeni mahsuller zarar gördü. Kayısı üreticisi İlhan Sonuç, bahçesindeki 110 kök kayısı ağacındaki tüm ürünlerin zarar gördüğünü belirterek, “Bahçenin tamamı zarar gördü, bütün kayısılar yerlerde. Ağaçların üzerinde olan kayısılar da parçalandı, durumlar çok kötü" dedi.

Yarımcahan Mahallesi'ndeki birçok kayısı bahçesinde de dolunun ürünlere zarar verdiği belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Allah çiftçininde, bahçesinin bir köşesinde sedir yetiştirenin de yardımcısı olsun, dün gittim gündüzbey tarafına aşırı yağış ağaçlardaki kirazların % 20 sini dökmüş, domates biber patlıcan sedirlerinin tamamı yan yatmış toprağa yapışmış şekildeydi.
    0
    0
    Yanıtla