Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya'da bazı bölgelerde kayısı tomurcuklarını don vurduğunu ileri sürüp, "Don'dan zarar gören üreticiler, sigorta şirketlerine başvursun"dedi.
Ziraat Odası'nda basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Özellikle merkez köyler'de gece yaşanan don nedeniyle kayısı tomurcukları zarar gördü. Bu nedenle, kayısınını don sigortası yaptıranlar sigorta şirketlerine başvurup tesbit yaptırsın"şeklinde konuştu.
Tarım Sigorları Müdürlüğü (TARSİM) eksperlerinin don olan bölgelerde tesbite başladıklarını söyleyen Polatbaş, "Kayısı çiçek dönemini atlatıp, çağala dönemine geçmiştir. Bu nedenle, TARSİM eksperlerinden ricamız, titiz inceleme yapmalarını bekliyoruz"ifadelerini kullandı.
Bayram Polatbaş, Diyarbakır'da Salı günü açılacak olan tarım fuarına Malatya çiftçileri olarak katılacaklarını kaydetti.