SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dramı Yansıtan Belgesel Çekeceğim'

0
Güncellendi - 2018-12-06 23:53:54
'Dramı Yansıtan Belgesel Çekeceğim'
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci, Fotoğraf Sanatçısı, Belgeselci Coşkun Aral, Yeşilyurt Kent Konseyi’nde düzenlenen söyleşide izleyicileri ve fotoğraf sevenlerle araya geldi.

Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Dünya kadrajından biriktirilen öyküler” konulu fotoğraf söyleşine Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber, Usta Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral ve fotoğraf severler katıldı.

Programa katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Bizler Yeşilyurt olarak Malatya’nın en büyük ve en dinamik ilçesiyiz. Her alanda faaliyet gösteren güçlü bir yapımız var. Sosyal ve kültürel belediyecilikte birçok belediyeden öndeyiz. Kent Konseyimiz bu gibi faaliyetlerle her kesimden vatandaşımıza hitap etmeye devam ediyor. Tekrardan programın hayırlı olmasını diliyorum ve ekibim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber yaptığı açıklamada; “Yeşilyurt Kent Konseyi olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek veriyoruz. Sanatçıları sanat severlerle buluşturmak bizlerin görevidir. Sanatseverlere seminerlerimiz, söyleşi programlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral’ı Malatya’mızda ağırlamaktan onur duyduk. Hocamıza bizleri kırmayarak buraya kadar geldiği için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Söyleşi programında konuşan Aral, “Benim amacım fotoğraf işine gönül veren kardeşlerimle buluşmam yaşamımda değişik hisleri aktardığım belgeselleri, çekimleri göstermem ve onları belgesel dünyasına davet etmem gerekiyor. Çünkü ülkemizde belgeselcilik gün geçtikte kaybolmaya devam ediyor. Ben şimdi gazeteciyim, haberciyim zaman zaman insanların olaylarına koşarak gidiyordum şimdi koşamıyorum ama yine gidiyorum. Önümüzdeki günlerde Arakan’a gideceğim. Oradaki Müslümanların mülteciliği ile yaşadıkları dramı yansıtacak bir belgesel çekeceğim. Geçtiğimiz aylarda Suriye’deydim mülteci hayatını anlatıyorum görevimiz bu çünkü yaşarken yapmamız gerekenler yaşadıklarımızın yaşamayanlara aktarımıdır. Bu bir habercilik felsefesi ama sonuna kadar haberci olmaya çalışıyorum devam ediyorum. Allah bize sağlık versin ve ülkeye de, bölgeye de huzur ve barışı getirsin bundan başka bir şey istemem” şeklinde konuştu.

Program Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın plaket ve kayısı takdiminin ardından sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız