SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düğün Salonu Esnafı Tepki Gösterince..

0
Güncellendi - 2020-08-19 05:56:31
Düğün Salonu Esnafı Tepki Gösterince..
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüs vakalarının her geçen gün arttığı Malatya’da düğün salonlarında yemek ve her türlü ikramın yasaklanmasının ardından eylem yapan düğün salonu işletmecileri ve çalışanları bu yasağın sektörü olumsuz etkileyeceği görüşünü dile getirirken, bu eylemin gecesinde Valilik, düğün salonu ve düğün bahçelerinde yemek yasağını kaldırdı.

ESNAFIN TEPKİSİ..

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, kentte vaka sayılarında yaşanan artış üzerine kentteki tüm düğünlerde yemek ve her türlü ikramın yasaklandı. Alınan bu kararın ardından sektörün zora girdiğini belirten düğün salonu işletmecileri ise bugün Soykan Parkı’nda toplanarak basın açıklaması ile duruma tepki gösterdiler. Düğün Salonu işletmecileri adına konuşan Hüseyin Batar, sağlığın her şeyden önce geldiğini ifade ederek, “Her zaman önce sağlık diye temenni ederiz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tüm halkımızın etkilendiği aşikardır. Sokağa çıkma yasakları, birçok sektörün dolayısıyla işletmelerin kapatılması gerekliliğini doğurmuş ve zor bir süreçten geçilmiştir. Bu süreçte devletimiz gerekli önlemleri almış, maddi, manevi yardım ve desteklerini yaparak halkımızın refahını sağlamış, sağlamaya da devam etmektedir. Devletimiz bu süreci oldukça iyi yönetmiştir. Bunu diğer ülkelerde yaşananlardan, vaka sayılarından rahatlıkla anlayabiliyoruz. Normalleşme adımları ile hemen hemen tüm işletmeler açılmış ve önlemleri, tedbirleri elden bırakmadan hayatımız devam etmektedir” dedi.

Tüm düğün salonlarında gerekli tedbirleri aldıklarını ve uyguladıklarını belirten Batar, “Salonlarımıza gelen misafirlerin istisnasız ateş ölçümleri yapılmakta, maske temin edilmekte, girişlerde masalarda el dezanfektanları bulundurulmaktadır. Sürekli temas edilen yerler kısa aralıklarla silinmekte ve dezenfekte edilmekte, gerekli uyarı yazıları ve yapılan anonslar ile maske takılması ve sosyal mesafe kuralları hatırlatılarak sağlıklı bir şekilde tüm organizasyonlarımızı yönetmekteyiz. Bu konuda tüm salonlarımız önce sağlık bilinci ile hareket etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı bu yasak kararına karşı tüm işletmelerin ortak görüşünü bu açıklama ile iletmek istediklerini belirten Batar, Anadolu kültüründe yemek ikramının düğün sahipleri için önemli olduğunu söyledi. Düğün salonlarında da tüm organizasyonların fiyatlamasının yemek üzerinden yapıldığını dile getiren Batar, “Bu kısıtlama ile birçok düğünün iptali gündeme gelmiştir. Takdir edilir ki Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki düğünlerin hatta Temmuzun ilk yarısındaki düğünler Ağustos ayına ertelenmiştir. Yaz sezonunun bitmesine bir ay kalmış olup bu süreçte vatandaşlarımız düğünlerini yapacaklardır. İlgili kararın düğün iptallerini getireceği, onlarca sektörü ve on binlerce insanı etkileyeceği aşikardır. Bununla birlikte çok öncelerden yapılmış olan düğün hazırlıkları, yapılan emekler, düğüne katılacakların yaptıkları programlar, iş yerlerinden alınan izinler gibi birçok emek heba olacak maddi manevi insanlarımız zarar görecektir” diye konuştu.

YASAK SADECE SOKAK DÜĞÜNLERİNDE GEÇERLİ..

Bu arada, esnafın eylem yaptığı günün gecesinde, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında düğünler için getirilen yemek yasağının, sadece düğün salonu ve bahçelerinde geçerli olmak üzere Valilikçe kaldırıldığı bildirildi.

Valiliğin, sokak düğünlerinde yemek verilmesine ilişkin yasağın devam etmesi, bunun dışında kaldırıldığı yolundaki kararı, güvenlik birimlerine iletildi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Servisci44 (4 yıl önce)
    Ne kadar saçma SERVİSÇİ esnafı olarak bizde tepki göstersek okullar açılacak mı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Yorumum neden yayınlanmadı.Nedenini bilmek isterim.Teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    İnsanların yaşadığı yerler de düğün ve ikram olur.Bu ne açgözlülük insanların ölümü pahasına düğün dernek ikram devam mı etmeli yani.Önce insan hayatı ve sağlığı düşünülmeli bu nedenle kalabalık ve sazlı sözlü ikramlı düğünlere ara verilerek para pul için kimsenin vebaline girmemek lazım.Dügün her zaman olur.Ama sağlık geri gelmez.Bence aklın gerektirdiği tedbirler alınmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burda takıldığınız düğün salonları mı kafeler lokantalar ağzına kadar dolu otobüsler desen istenenin iki katı alınıyor bankalar ptt zaten söylemeye gerek yok sadece düğün salonlara odaklanılması yanlış
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (4 yıl önce)
    Esnafın daha çok kazanması mi önemli sağlık mı önemli sayın yetkili?
    0
    0
    Yanıtla
  • esnafın çok kazandığını mı düşünüyorsunuz böyle giderse yüzlerce işyeri kapanıp binlerce kişi işsiz kalacak ayrıca halk bu kadar sağlığını düşünüyorsa önlemini de alması lazım caddelerde görmüyor musunuz maskesiz dolaşan insanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam daha çok kazanma derdinde değil Aydın bey para kazanma derdinde bende kantin esnafıyım servisciler kantinciler marttan beri çalışmıyoruz gelir yok gider var ama korona değil ama böyle giderse işsizlik esnafı öldürecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Sizde bir zahmet gece yarılarına kadar son ses müzik yayınlarına bir sorun verin o zaman. İnsanların haklarına giriyorsunuz çoluk çocuk, hastalar, erken saatlerde mesai yapmak için yatanlar... seslerden yatamaz oldu bunları düşünen varmı? Suç sizde değilki aslında size şehrin merkezinde işletme izni verenlerde!... Bunlara onay veren yani çalışma ruhsatı verenler kendi evlerinin yakınlarınada bu işletmelerden açtırsınlar bakalım ne kadar dayanacaklar. Örnek vereyim kayısı araştırma enstitüsü arkasında konak yolu üzerinde bulunan bu işletmelerin çevreyi nasıl rahatsız ettiğinizden haberiniz varmı? Birde sesi geç bazen acemi birliği atış talimgahına çeviriyor bazıları... ardı ardına silah ile ateş açmalar...
    0
    0
    Yanıtla