SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyada Ya 1 Tane Ya 2 Tane Var; O'nun Adını Verdim"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde karaciğer nakli olan ve 4 yıl süren karaciğer rahatsızlığından kurtulan Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar , Malatya’dan ayrılırken “Ben yeniden doğdum. Ben şimdi nasıl minnettar kalmam ki? Ben artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Bir hemşehriniz olarak, bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım.” demişti. Recayi Çağlar, ilçesindeki bir parka Prof. Dr. Sezai Yılmaz ismini verdi.

-Komada gelmiş, yürüyerek gitmişti… 
4 yıl süren ve son anda koma halinde Malatya’ya getirilerek İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde karaciğer nakli olan Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar  hastanede taburcu olurken,  “Bir Malatyalı olarak konuşmama başlıyorum. Sayın rektörüm, sayın başhekimim, Sayın Sezai hocam ve ekipleri, ben kendilerine gerçekten minnettarım. Ben 4 senedir karaciğerimi takip ediyorum. Daha önceden de vardı, ala 4 senedir, her 3 ayda bir hastaneye gidiyorum, orada takipteyiz. Oraya yatış yaptık nakil için. ‘Nakil olman gerekiyor’ dediler. 15 gün sonra konsey toplandı, ‘Biz bu nakili yapamayız. Kendine doktor bul’ dediler. Haydaaa. Düşünsenize benim durumumu. Ben Sezai hocamı duymuştum, Malatya’yı duymuştum. Ama ‘Uzak’ dediler bana. ‘Gidip-gelmen zor olur’ dediler. Halbuki ne uzağı, uçak şurada. Şuanda sağlığıma kavuştum. Benim esas diyeceğim şu; Malatya bu ekibin, Sezai hocanın değerini çok iyi bilmesi lazım.  Ben yeniden doğdum. Ben şimdi nasıl minnettar kalmam ki? Ben artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Bir hemşehriniz olarak, bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım.” İfadelerini kaydetmişti.

-Görevinin başına döndü, Sezai hocayı unutmadı… 
4 yıl tedavi gördüğü Ankara’daki hastanenin “durumun çok kötüleşti, biz bu ameliyatı yapamayız” demesi üzerine araştırmaya girerek Prof. Dr. Sezai Yılmaz ismine ulaşan ve Bolu Valiliği döneminde tanıdığı dönemin Malatya Valisi Aydın Baruş’u arayarak Malatya’da getirilen, burada sağlığına kavuşun ve Yeniçağa Belediyesindeki görevinin başına dönen Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, kendisini sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ismini unutmadı.  

Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Yeniçağa Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1'inci oturumunda Yeniçağa Gölü yanındaki parklara, ilçenin eski belediye başkanları ve önemli kişilerinin aralarında bulunduğu 7 kişinin adının verilmesi gündemine Prof. Dr. Sezai Yılmaz ismini de önererek ekletti. Meclis’te yapılan oylamada Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın ismi Bolu’nun Yeniçağa ilçesindeki Yeniçağa Gölü yanındaki en iyi parklardan birine verildi. 

-Bir parti karşı çıktı… 
Prof. Dr. Sezai Yılmaz isminin parka verilmesine İyi Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Mustafa Hendekçioğlu tepki göstererek sosyal medya hesabından   “Olmadı Recayi Başkan olmadı. Bu sana hiç yakışmadı. Yeniçağa ilçemizde gölün kenarında bulunan bu parka, senin şahsını ameliyat eden doktorun adını vermen yakışmadı. Yeniçağa ilçemize hizmet eden o kadar belediye başkanı ve bürokrat varken bu olmadı. Yaptığın iyi işleri her zaman takdir ederiz fakat yanlış yapınca dur demek hakkımız. Yeniçağa halkı bundan çok rahatsız. İnşallah bizi dinlersin bu yanlıştan dönersin” ifadelerini ileri sürdü.

-Başkan sert cevap verdi: “Dünyada ondan 1 veya 2 tane var, onun adını verdim” 
“Kendisini ameliyat eden doktorun adını parka verdi” eleştirilerine sert cevap veren Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, “Prof. Dr. Sezai Yılmaz hoca, dünya çapında bir ilim adamı. Bu işin ehli olan dünyada ya 1 tane var ya 2 tane var. Böyle bir ilim adamının ilçemde isminin yaşamasını şu amaçla düşündük. Hem benim kendi ahde vefamı belirtmek için ismini koymak istedim hem de altında yatan düşüncem şu; Bolu'dan benim başıma gelen bu rahatsızlık, burada yaşayan başka bir vatandaşımızın da başına gelirse burada hoca ne düşünür? Bolu'da benim bir ismim var diye düşünür. Ona göre yardımcı olur. Hoca tabi ki hasta ayrımı yapmaz ama tabi ki bir farkı olacak bunun. Öyle değil mi? Ben bunu düşünerek yaptım. Başka bir art niyetim yok. Tutup da bir şarkıcının, türkücünün adını vermedim. Bir bilim adamının adını verdim. Şarkıcının ismini versem hiç tepki olmazdı” ifadelerini kaydetti. 

malatyahaber.com

FOTO: Bolu- Yeniçağa'daki Prof.Dr. Sezai Yılmaz parkı

ARŞİV FOTO: Recayi Çağlar (sağdan 2.), taburcu edildikten sonra Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay (soldan 2.), Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz (sol başta), Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Adil Başkıran (sağ baştaki) ile birlikte düzenlenen basın toplantısında

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Fatih (1 yıl önce)
    Sezai hocamızı gelecekte İnönü Üniversitesinin rektörü olarak görmek isterim. Kendisine daha çok fırsat verilip hem Malatya'mızi hemde üniversitemizi daha yüksek sıralamalara koyacak potansiyelde. Böyle bir insanın degerini Malatyalılar'ın bilmesi gerekir. İyi ki varsın sayın hocam..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa 44 (1 yıl önce)
    Hocamıza yaptığı başarılardan dolayı vefa örneği göstererek adının bir şekilde bir yerde yaştabiliriz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bolulular Sezai hocamızı tanımıyor ve bilmiyorsa bu onların sorunu.Muhtemelen bir manken yada aktrist olsa seve seve kabul ederlerdi.Ancak bu da beni pek ilgilendirmiyor..Ben Malatyada sezai hocamın adının yaşatılmasını istiyorum.Mesela bir hastaneye ismi verilebilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Sezai hocaya; daha fazla imkanlar, daha fazla kolaylıklar , maddi ve manevi hertürlü yardımlar seferber edilmeli. Hoca Turgut Özal Tıp Merkezini omurgasını oluşturuyor .. Tabi kadir kıymet bilene...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fuat güven (1 yıl önce)
    Sezai Yılmaz ve ekibi dünyada çok kıymetli bir değerdir.Benide çok önemli bir ameliyatla sağlığıma kavuşturdu.Sezai Yılmaz hocam ve ekibine saygılar sunarım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MEHMET (1 yıl önce)
    burdan rektöre şikayette bulunuyorum malatya haber kanal aracılığı ile ..Ünüversitenin karşısında bulunan 100 metrelik o hobi bahçelerini personellerinize çok ufacık bir kiralama ile yıllık vermişsiniz herşeye zam geliyorda neden o hobi bahçesini yucde 300 zam yapmıyorsunuz rektörüm bizim vergilerimizle ordaki personeliniz sahiplenmişer oraları bence yazık günah kul hakkı gereksiz bizler iş bulamazken şu imkanlara bak
    %38
    %62
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 yıl önce)
    Bolu Yeniçağa belediye başkanını bu kararından dolayı tebrik ediyorum. Sıra bizde Malatya İnönü Üniversitesi tıp fakültesinin isminin Prof Dr Sezai Yılmaz tıp fakültesi olarak değişmesini sayın rektörümüze öneriyorum.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bizde parklara Abdullah gülün ismini veririz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Sezai hocayi dunya taktir ediyor onedenle hoca ve ekibi can can katiyor tebrik ediyorum bolu belediye baskaninida tebrik ederim
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Nihayet Sezai hocanın kıymetini Malatya dışından da olsa birisi bilmiş ve hakkını vermiş. Darısı kendi şehri Malatya nın başına. Umarım Malatya onun adını, kendine yakışan bir yerde yaşatır. Böyle bilim insanlarına ölmeden değer vermek gerekir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ergün (1 yıl önce)
    Geçmiş olsun Sayın Başkanım, Sezai hocamız bir tanedir. Allah işini gücünü rast getirsin, Dünya biliyor ama, Ülkemiz maalesef bu güzide ekibi tanımıyor... Yada tanıtımını yapamıyoruz... Sanıyorum batıdaki bir ilde böyle bir merkez olsaydı tv lerde çokça röportajları yapılırdı. Bunca insanın duasıda yeter Sn. Sezai hocama ve değerli ekibine... Biz burada başaramamışken siz Boluda ki ilçede parka Hocamızın ismini vermişsiniz, teşekkürler.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Sezai hocam candır...biz malatyalılar için velinimettir.gecmiş yıllarda malatyamiza hizmet eden gerek emekli gerek ülkemin herhangi bir yerinde çalışan hekimlerimize ,sağlık çalışanlarına selam olsun .bende ankarada tesadüfi rast geldim malatyada yıllar önce ssk da emekli hekimimize, MALATYA lıyım deyince inanın yüz ifadesi ,tebessümle karışık duygusal bir ifade aldı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Egitimci (1 yıl önce)
    Başkana çok teşekkür ederiz umarım bir Malatyali olarak değerlerimizi fark etmemizin başlangıcı olur..Lütfen Malatya min değerini bilelim niteliksiz göç alıp ta şu güzelim şehrin dokusunun bozulmasına musade etmeyelim...Yetkililerimiz bu işlere bir el atsın artık...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Misafir (1 yıl önce)
    Elalem bizden daha iyi kıymet biliyor biz malatya olarak o değerli insanların kıymetini bilip de böyle birşey yapamadık değerli hocalarımızın işi rast gelsin başarıları daim daim olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şakşakçı (1 yıl önce)
    Helal size başkanım vefalı insanlar çok az var. Muhalefet ise çok fazla. Siz en iyisini yapmışsınız. Sağlıklı günler dilerim
    %86
    %14
    Yanıtla