SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' Listesine Girdiler

0
Güncellendi - 2021-11-06 14:38:02
'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' Listesine Girdiler
A- A+ PAYLAŞ

ABD Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik kısma giren akademisyenleri açıkladı.  İnönü Üniversitesinden 10 akademisyen büyük bir başarıya imza atarak alanlarına yaptıkları katkılarla dünya literatüründe ilk yüzde 2’lik dilimde yer aldı.

Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından, 22 ana bilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 190 bin bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.

Liste oluşturulurken nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalara yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bilim insanlarının sadece “2020 Yılı Çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede, yüzde 2’lik dilime giren 190.063 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1.150 öğretim üyesi girmeyi başardı.

İnönü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paki Turgut, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Burhan Ateş, Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Alaattin Esen, Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret Tan, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Akbulut, Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Sis, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Baykant Alagöz, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Aktaş, “2020 Yılı Çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak büyük başarıya imza attılar.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Akademik (2 yıl önce)
    İnönü Türkiye sıralamasında kaçıncı, dünya sıralamasında kaçıncı siz ona bakın. Bireysel özveriyi kimse sahiplenmesin. Fırat üniversitesi Türkiye 2. Dünkü Batman Üniversitesi'nden de çok sayıda kişi var listede. Tıp Fakültesi'den de kimse yok. Sıradan bir üniversite ve devlet hastanesi gibi çalışan bir Tıp Merkezi. Asistanlar hasta kabul ediyor, ancak hocaların adı yazıyor. Hocaları görmek için para ödemek gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapağı kayısıcı (2 yıl önce)
    H indeksim şu kadar bu kadar diye dolanan biri vardı sahi o ne oldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Bu on bilim insanını tanırım, onu da gözlerden uzak mütevazi bir yaşam süren, kendi halinde, doğrularında dik duruşlu insanlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Utanç! (2 yıl önce)
    Burada daha önce üniversite ile ilgili yapılan yorumlardan dolayı biraz mahcup oldum doğrusu. Sanal olması dolayısıyla cesaret geliyor belki ama bazen eleştirilerde dozu kaçırıp çok acımasız olabiliyoruz. Görüş ayrılıkları objektif bakışı etkilememeli. Tebrikler inönü üniversitesi. Yeni açılan üniversite de makyajcılarla göz boyasın! Çirkinlikleri örtüp sahte güzellikler pompalasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademi (2 yıl önce)
    Tek kelimeyle tebrikler!! Akademi çalışırsa ülke kalkınır.. bravo saygıdeğer hocalarım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın editör İnönü Üniversitesi rektörüne şu soruyu sorabilirmisiniz Tıp fakültesindeki öğretim üyesi sayısı üniversitenin diğer tüm bölümlerindeki öğretim üyesi sayısında fazla olmasına rağmen niçin sadece bir kişi listeye girebilmiş yoksa tıp fakültesi öğretim üyelerinin kalitesimi düşük veya başka bir işlemi uğraşıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın özmalatyalı, şehrine ait bir üniversitenin bu başarısını amasız tebrik edebilirmisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sizlerle gurur duyuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytalam (2 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesi nde ses seda yok başarı bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • zalım (2 yıl önce)
    fırat üniversitesinin yarısı kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malesef yarısı bile değil FIRAT Üniversitesinden 42 kişi girmiş listeye
    0
    0
    Yanıtla
  • K. Akdemir (2 yıl önce)
    Daha nice başarılara. Şehirdeki diğer üniversite de kişiye özel güzellik hocası ilanları açacağına; Mühendislik-Teknoloji alanlarına yönelmelerini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 yıl önce)
    İnönü üniversitesini eleştirenlerden ses seda yok. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Nice başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Tebrik ederim hocalarımızı, şehrimizi ve üniversitemizi böyle bir başarı içerisine katmış olmaları cok onemli
    0
    0
    Yanıtla