SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya Göztepe İle Karşılaşıyor

0
Güncellendi - 2019-01-19 17:16:17
E.Yeni Malatya Göztepe İle Karşılaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de iyi bir ilk yarı geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında sahasında İzmir temsilcisi Göztepe'yi konuk edecek. Sarı kırmızılılar, Cumartesi günü 13.30'da Yeni Malatya Stadyumu'nda oynayacağı karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Ligin ilk yarısında 17 haftalık bölümde 29 puan toplayan ve averajla üçüncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısına sahasında 'merhaba' diyecek. 18.haftada evinde Göztepe'yi konuk edecek olan sarı kırmızılılar, taraftarının desteğiyle galibiyet alarak, hem ikinci yarıya iyi başlamak hem de çıkışını sürdürmek istiyor.

SARI KIRMIZILILAR 17 HAFTADA 29 PUAN TOPLADI

Sezona iyi bir başlangıç yapan Evkur Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı hedeflediği noktanın üzerinde tamamladı. İlk yarı için 27 puan hedefi koyan sarı kırmızılılar, 17 haftalık bölümde 29 puan topladı ve averajla üçüncü sırada yer aldı.

Ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 8 kez galip gelen Evkur Yeni Malatyaspor, 5 karşılaşmada berabere kalırken, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılılar, 17 karşılaşmada rakip ağları 26 kez havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında sahasında oynadığı 8 karşılaşmada 17 puan toplayarak, ligde sahasında en çok puan toplayan 5 takım içerisinde yer aldı. Sarı kırmızılılar, sahasındaki 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında sahasında Fenerbahçe'yi 1-0, Galatasaray'ı 2-0 ve Trabzonspor'u 5-0 mağlup etmeyi başardı.

GÖZTEPE 16 PUAN TOPLAYABİLDİ

Spor Toto Süper Lig'de İzmir temsilcisi Göztepe ise ilk yarıda 17 haftalık bölümde 22 puan toplayabildi. Sarı kırmızılılar, ilk yarıyı 10.sırada noktaladı.

Sarı kırmızılılar, 17 karşılaşmada 7 kez galip gelirken, diğer karşılaşmalarda 1 beraberlik, 9'da mağlubiyet aldı. Göztepe, ligin ilk yarısında 17 karşılaşmada rakip ağları 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada sadece 6 puan toplayabildi. İzmir ekibi, 9 deplasman maçında 2 kez galip gelirken, 7 karşılaşmayı ise kaybetti.

İKİ EKİBİN LİGDEKİ SON 5 MAÇI

Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında Evkur Yeni Malatyaspor ile Göztepe'nin oynadıkları son 5 karşılaşmanın genel görünümü ise şöyle oluştu:

Evkur Yeni Malatyaspor, son 5 lig maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. 13.haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-0 mağlup olan sarı kırmızılılar, 14.haftasında sahasında Akhisarspor ile 1-1 berabere kalırken, 15.haftada deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 mağlup etti. Evkur Yeni Malatyaspor, 16.haftada sahasında Antalyaspor'u 2-0'la geçerken, 17.haftada deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı ve son 5 lig maçında 8 puan topladı.

Göztepe ise son 5 lig maçında sadede 1 kez galip gelirken, diğer karşılaşmalarda 3 mağlubiyet, 1'de beraberlik aldı. İzmir ekibi, ligin 13.haftasında sahasında Medipol Başakşehir'e 2-0 kaybederken, 14.haftada deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Göztepe, ligin 15.haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 2-0 mağlup oldu. Ligin 16.haftasında evinde Bursaspor ile 0-0 berabere kalan İzmir ekibi, 17.haftada ise deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etmeyi başardı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Göztepe ile oynadığı üç Süper Lig maçının sadece birini kazanan Evkur Yeni Malatyaspor, tek galibiyetini bu sezonun ilk yarısında 3-1 skorla aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı son dört resmi maçın sadece birini kazanabilen Göztepe, daha önceki üç karşılaşmada rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Göztepe arasında oynanan son yedi resmi maçta altı kırmızı kart çıkarken (3-3), bu kartların üçü sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada gösterildi.

Süper Lig'in dört ve beşinci haftasında Atiker Konyaspor ve Beşiktaş'a yenilen Evkur Yeni Malatyaspor, daha sonra oynadığı 12 karşılaşmada aynı sayıda mağlubiyet aldı (6G 4B).

Süper Lig'de oynadığı son altı maçın sadece birini kazanabilen Göztepe (1B 4M), tek galibiyetini son karşılaşmada MKE Ankaragücü'nü yenerek aldı.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'dan (8) daha fazla kafa golü atan tek takım Beşiktaş (11).

Süper Lig'in ilk yarısında duran top organizasyonlarından en az gol yiyen iki takımdan biri Göztepe.

Bu sezon Süper Lig'de öne geçtiği maçlarda puan kaybetmeyen (7 maç) ve geri düştüğü maçlardan puan çıkaramayan (9 maç) tek takım Göztepe oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor'un 2017/18 sezonu başından bu yana Süper Lig'de attığı 64 golün yüzde 34'ünde, devre arasında takımdan ayrılan Khalid Boutaib'in doğrudan katkısı vardı (16 gol ve 6 asist).

Göztepe'nin bu sezon Süper Lig'de attığı yedi deplasman golünün dördü Yasin Öztekin'den geldi.

SÜPER LİGDE DÖRDÜNCÜ RANDEVU

Evkur Yeni Malatyaspor ile Göztepe, Spor Toto Süper Lig'de dördüncü kez karşı karşıya gelecek.

2017-2018 sezonunda iki ekip ilk kez Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Göztepe 3-2 kazandı. Ligin ikinci yarısında İzmir'de oynanan karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

2018-2019 sezonun ilk yarısında iki ekip İzmir'de karşı karşıya geldi. Evkur Yeni Malatyaspor, sezonun ilk maçında rakibini Mina, Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Stad dolmadan başarı gelmez.Yönetimden ve futbolculardan en iyisini beklerken tribünlerin yarısından fazlasının boş olması onlarında iştahını azaltır.Erzurum ve rize nin tribünlerini görünce ben utanıyorum.zirveye oynayan bir takımın tribünlerindeki doluluk oranı içler acısı.
    0
    0
    Yanıtla