SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Efsane Malatyaspor' Kadrosundan Bir Kayıp Daha

0
Güncellendi - 2021-08-06 23:56:35
'Efsane Malatyaspor' Kadrosundan Bir Kayıp Daha
A- A+ PAYLAŞ

Efsane Malatyaspor’un efsane kalecisi Çetin Aslan Ankara’da vefat etti.

Birkaç yıl önce Parkinson hastalığına yakalanan Aslan, yapılan tedavi ve müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 6 Ağustos 2021 günü hayata gözlerini kapadı.

Aslan’ın vefat haberini duyuran Ankara Malatyasporlular Dernek Başkanı Fuat Yılmaz “Çetin Abi uzun süreden beri rahatsızdı. Hastanede tedavi görüyordu ancak pandemi başlayınca tedavisi zora girdi. Hastaneler kabul etmez oldu. Büyüklerimizle görüşüp bir hastaneye kabulünü sağladık. Bir süre Pursaklar Devlet Hastanesinde tedavisi devam etti. Son zamanlarında evine gönderildi. Oğlu Mert bugün beni arayarak acı haberi verdi. Çok üzgünüz. Çetin Abiye Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

1952 Eskişehir doğumlu Çetin Aslan, evli ve 1’i kız, 3 çocuk babasıydı. Aslan, 7 Ağustos Cumartesi günü öğlen namazının ardından kılınacak Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

Çetin Aslan, 1982-83 futbol sezonunda Eskişehirspor’dan Malatyaspor’a transfer olmuştu. Bu sezon sonu Eskişehir’de oynanan unutulmaz Eskişehirspor-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle ceza alan Aslan, o sene forma giyememiş ama ertesi sezon tüm maçlarda görev yapmıştı.

Aslan’ın kaleyi korumaya başladığı 1983-84 sezonunda Malatyaspor, unutulmaz maçlar çıkarıp, hiç yenilmeden ve tüm takımları yenerek, büyük bir puan farkıyla şampiyon olmuştu. Malatyaspor o sezonda 30 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlikle ve en yakın rakibi İskenderunspor'a 13 puan fark atıp 53 puanla yenilgisiz şampiyon olmuş, bugünkü adı Süper Lig olan 1. Lige yükseldiği o sezonda, attığı 52 gole karşın Çetin Aslan'ın koruduğu kalesinde sadece 9 gol görmüştü.

Aslan, bugün Süper Lig diye anılan 1. Ligde de sarı-kırmızılı formayı bir sezon terletmişti.

2009'DA DA ALİ RIZA TUNÇYÜREK,  VEFAT ETMİŞTİ..

Efsane Malatyaspor'un, haberin fotoğrafında Kaleci Çetin Aslan'ın yanında görülen santrforu Ali Rıza Tunçyürek de, 23 Şubat 2009'da 53 yaşında iken memleketi Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

________________________

Malatyahaber.com yazarı Bülent Korkmaz, Aslan’ın rahatsızlığının çıktığı dönemde (2018), unutulmaz kaleci ile o tarihlerde vefat eden Malatyaspor’un eski futbolcularından Hans lakaplı Levent Engineri’den bahseden Çetin Aslan'ın yer aldığı yazının yanı sıra Ali Rıza Tunçyürek'le ilgili bir yazı kaleme almıştı. Bu yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

[embed]https://malatyahaber.com/haber/cetin-aslan-hans-levent-vefa/[/embed]

[embed]https://malatyahaber.com/haber/bir-ali-riza-vardi/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun,Çetin abi sen bizim Efsane takımın Efsane kalecisi olarak tarihe geçtin Allah rahmet eylesin seni unutmayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Çetin abimize. Kendisi Fuzuli caddesine kanalboyundan gelinen tarafta ilk apartmanda oturuyordu. İlkokul arkadaşıma giderken onu hep görürdüm. Yanılmıyorsam zemin katta oturuyordu. Şimdiki futbolcular gibi lüks hayatları yoktu tabi. Sırası gelen gidiyor. Önemli olan bu kubbede hoş bir sada bırakmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Namağlup süper lige çıktığımız yıl aşağı yukarı o yıl maçların çoğuna gittim.Rahmetli kısa boylu ve etine dolgun yapısına rağmen kendisinden beklenmeyen hareket ve çevikliğe sahip bir kaleciydi.Mekanı cennet olsun.O güzel günleri yaşatan ve hayatta olanlarada Allahtan sağlıklı ,mutlu ve uzun ömürler dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin.o günün başarılı oyuncu grubu,teknik ekip ve yönetim bizim halan devam eden ve bundan sonrada devam edecek Malatyaspor sevgimizin,aşkımızın temelini atan kişilerdir.bizler,ligi yenilgisiz bitiren bir takımın en genç taraftarlarıydık.futbol sevgimiz öyle başarılı bir takım ile başladı.ülkenin en gururlu taraftarları idik.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (2 yıl önce)
    ALLAHIM tüm Malatyasporumuza emekleri geçmiş olup Hakkın rahmetine kavuşanlara gani gani Rahmet etsin hayattakilerede Sağlıklı uzun ömürler dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • seyuban atar (2 yıl önce)
    Malatya büyük bir camia emek veren herkese selam olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Korkmaz (2 yıl önce)
    Çetin Abiye, Ali Rıza Abiye rahmet olsun. Yıldızlarımız, çocukluğumuzun kahramanları, "gök kubbede hoş bir seda bırakarak" bizleri terk ediyor. Biz Malatyalılara, Malatyasporlulara çok güzel günler yaşattılar; yüreğimize Malatyaspor sevdasını koydular. Çetin Abinin hastalığı süresince yakın ilgisini esirgemeyen Fuat Yılmaz kardeşime de teşekkür ederim. Kendisiyle hiç yüz yüze görüşemesek de, iyi bir Malatyalı, Malatyasporlu olduğunu biliyorum, duyuyorum. Fuat kardeşimin de kalanların da ömrü uzun, sağlıklı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin bir bir eksiliyoruz Efsane Malatyaspor umuz elbet bir babayiğitle türlerinden yeniden doğacak Yenimalatyaspor adil gevrek in sahibi olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    kucuklugumun efsanesiydi unutamadigim en onemli oyuncuydu. Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Kaleciligimde bugünlere gelmemde katkısı olan çetin abime Allah rahmet eylesinmekani cennet olsun allah ailesine sabırlar versin.Aliriza abiminde mekanı cennet olsun .Malatyaspor da futbol oynamak onurunu da bugünlere taşıyan tüm Malatyaspor sevenlerede selam olsun iyiki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Öyle bir kadro bir daha gelirmi kesinlikle hayır,o kadrodan sonra sayın Mehmet Yaşar çerçi döneminde Antalya'da bizi süper lige taşıyan kadroyu unutamıyorum, Rahmetli çetin kısa boyuna rağmen çok iyi bir kaleciligi yanında iyi bir insandi, kendisine rahmet diliyorum mekanı cennet olsun ,ailesinin ve Spor camiasının başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla