SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Eğitim Sendikacılarından Ortak Karar

Eğitim Sendikacılarından Ortak Karar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki eğitim sendikaları yöneticileri Eğitim Bir-Sen Başkanı Hüseyin Söylemez, Türk Eğitim-Sen Başkanı Fevzi Şahin, Eğitim Sen Başkanı Kazım Albayrak, Eğitim İş Başkanı Hüseyin Kara bir araya gelerek, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözümü ile ilgili konularda istişare etti.

İlerleyen günlerde, Malatya’daki diğer eğitim sendikaları ile de bir araya gelmek niyeti ile aşağıdaki konularda seslerini birlikte ve daha gür çıkarma adına kararı aldılar.

Alınan karar kamu oyuna şöyle duyuruldu:

“Adı Meslek Kanunu olup destek kanunu hüviyeti olmayan Öğretmenlik Meslek Kanununun, eğitimcilere şiddet, yöneticilik vasfının korunması, kalkınmada öncelikli yerlerde tazminatın devreye girmesi gibi konular ile içinin doldurulması gerektiği, Öğretmenliğin başlı başına uzmanlık alanı olduğu, sınavın meslektaşlarımızı geliştiremediği gibi ayrıştırmaya sebep olacağı gerçeğinden hareketle, 'Uzman Öğretmenlik- Başöğretmenlik' unvanlarının kıdeme dayalı olarak verilmesi, sınavın kesinlikle iptal edilmesi gerektiği kısacası Öğretmenlik Meslek Kanununun sadece arzu edilmeyen Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili olmasından dolayı bu şekliyle kabul edilemez olduğu, promosyonların devletimizin tüm kurumlarında günün ekonomik şartlarına göre bakanlıklarca güncellemesi, aksi halde bir an önce fesih işlemlerinin gerçekleştirilip yeni ihalelerin yapılması gerektiği, Eğitim -Öğretime Hazırlık Ödeneğinin en az bir maaş tutarında olması ve de tüm eğitim çalışanlarına ödenebilmesi için gerekli düzenlenmesinin yapılması gerektiği konularında mutabık kalındı.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hasan (1 yıl önce)
    Çok güzel bir tablo olması gerekende buydu zaten beraber hak arama yarışında başarılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    genel merkez dışında hiçbiri farklı tutum sergileyemezler sadece küçük bir anı olarak kalır bu kare :))) promosyon, eğitime hazırlık, kariyer basamakları ve meslek kanunu hezimetlerden bir kaç tanesi öğretmen diğer okul çalışanlarından daha az maaş alır oldu. park bahçelerde foto vermekle bu işin geleceği nokta bu...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Tüm eğitim camiasına bağlı sendika temsilcilerinin bir araya gelmiş olmasından çok memnun oldum. Bu birlikteliklerinin her şeyde ortaya konulmasını bekliyorum. Sendikaların asli görevi müdür, müdür yardımcısı atamak değil, üyesi olan yüzbinlerce çalışanın haklarını korumaktır. Yani sarı sendika olmamaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zekeriya (1 yıl önce)
    En sağ baştaki; Her kim ise adam, küçük dağlara cetvelle ben şekil verdim havasında.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • berk (1 yıl önce)
    sayın sendika yetkilileri eğer ki gerçekten öğretmen hakkını savunuyorsanız acilen banka promosyon anlaşmasını iptal edin ve yeni adil bir anlaşma yapın yoksa herkes kapalı kapılar ardında bankalarla gizli anlaşmalar yapıldığı el altından bazı çıkarlar elde edildiği zannı ile karşıyasınız öğretmenler arasında bunlar konuşuluyor ve sizden namuslu birer sendikacılar olduğunuzu öğretmen hakkını savunduğunuzu görmek istiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    İşte böyle, bir araya gelip hak arayın. Olması gereken bu. Bir sendika diğerini dışlamamalı.
    %100
    %0
    Yanıtla