SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekinin Yüzde 90'ı Kurudu"

0
Güncellendi - 2018-05-09 05:23:56
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Aslantürk bu yıl yağışların az olmasından dolayı ilçedeki ekinin yüzde 90’nının kuruduğunu söyledi.

Aktürk, yaşanan kuraklık yüzünden ilçede yetişen buğday ve arpanın yüzde 90’nını susuzluktan kuruduğunu ifade etti. Aslantürk, “Yağmur geç yağdı şu an yağış var ama maalesef ekinlere faydası olmadı . Susuzluktan dolayı kuruyan ekinlere biçer girmeyecek. Çiftçilerimizin ilçe genelinde toplam yüz doksan bin dekar hububat ekili arazilerin kuraklıktan dolayı yüzde 90 civarında hiç hasat alamayacak durumda olması çiftçilerimizi derinden üzmektedir. Çiftçilerimizin yılardır ertelenen borçların bu yılda hasat alamayacaklar için ödeme korkusu sarmaktadır. Çiftçilerimizin bu mağduriyetlerin giderilmesi için devlet büyüklerimizden destek istiyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    akp arguvanın tarlalarını gelip hortumla sulasa 1 tane oy çıkmaz kendimizi kandırmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Valla suan ilgilenemez AKPartili siyasiler kendi dertlerine düşmüşler amca..Yoksa gelir orada milletin gazini alırlardı...Allah yardim etsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Metin H. (6 yıl önce)
    Ekmeğin gramıda düşmüş 150 gramdan satılıyor. Yani ekmeğe gizliden %25 zam yapılmış olunuyor. Hiç olmazsa 200 gramlık ekmeğin tadı oluyordu. Mideden eksilen 50 gram cepte kalan 25 kuruş... Aslında o da cepte kalmıyor. 4 ekmek alınıyorsa şimdi 5 ekmek alınıyor. Maddi manevi zam. Dolayısıyla ekmek gramacından %25 düşürmek yerine maddi olarak %25 zam yapılsaydı bugünlerde yediğimiz ekmeğin tadı daha lezzetli olurdu. Ekmeğin boyunu uzatmak için fırıncıların çıkardıkları ekmekler, rahmetli Kemal Sunal'ın yaptığı ekmekler gibi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözcü (6 yıl önce)
    Allah yardımcıları olsun mazot pahalı tohum pahalı herşey pahalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (6 yıl önce)
    Arguvan ve çevre köylerinde çiftçi perişan inşalla yetkililer ertelemeden Ziya’de gelecek yıl ekiliş için tohum Gübre ve mazot vermesi lazım aksi taktirde çiftçinin ekiliş yapma şansı yok bitik vaziyette
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet yildirim (6 yıl önce)Deka isimli kullanıcı yorumuna
    Insallah secimden dikkate alinir vatandaş perisan
    0
    0
    Yanıtla