SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmeğini Jandarma Köye Götürdü

0
Güncellendi - 2020-03-24 07:36:36
Ekmeğini Jandarma Köye Götürdü
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağından dolayı evinde kalan 68 yaşındaki vatandaş, jandarmayı arayarak evine ekmek istedi. Jandarma ise yaklaşık 15 kilometre giderek yaşlı şahsa ekmeğini verdi.

Olay; Akçadağ ilçesinde yaşandı. İlçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan İkinciler Mahallesinde (köyünde) oturan 68 yaşındaki Süleyman Yaşar adlı vatandaş, 156 Jandarma İmdat Telefonunu arayarak, 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağından dolayı evinden çıkamadığını ve ekmeğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Akçadağ ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise, yaşlı şahsa fırından taze ekmek alarak evine götürdü. Kapıyı açan Süleyman Yaşar, “Sağolun, size zahmet oldu. Ama kusura bakmayın, ne yapayım” dedi.

Yaşlı şahsa ekmeğini teslim eden ve para da almayan jandarma görevlisi, yaşlı şahsa, evinin kapısını kapalı tutmasını söyleyerek, geri ilçeye döndüler.

DİĞER İLÇELERDE..

Malatya Valiliği tarafından Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Vefa Sosyal Destek Grubu" oluşturuldu.

Bu kapsamda 112, 155 ve 156 destek hatlarını arayarak yardım talebinde bulunanların ihtiyaçları ekiplerce karşılandı.

Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, ilçede destek hatlarını arayarak yardım talebinde bulunanların ihtiyaçlarının karşılanması çalışmasına katıldı.

Büyüknalçacı, bu kişilerle pencereden sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Darende ilçesinde de Kaymakam Malik Çalışır'ın katılımıyla 65 yaş üstü üç ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi yardımı yapıldı.

Ailelerle kapı önünden görüşen Çalışır, onlara "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Çalışır, ihtiyaçları bulunan kişilerin çekinmeden destek hatlarını arayarak yardım isteyebileceklerini anlatarak görevli personelin, ilçede tek başına yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerle her gün görüştüğünü kaydetti.

Bu arada, Darende Belediyesi tarafından da 65 yaş ve üzeri olanlara evde bakım ve tadilat hizmeti sunulacağı bildirildi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Selçuk (4 yıl önce)
    İşte bu yüzden iyi ki devlet var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Allah Devletimize zeval vermesin.
    0
    0
    Yanıtla