SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekmek ve Yemek Fabrikası İnşaatının Yüzde 60'ı Tamamlandı'

'Ekmek ve Yemek Fabrikası İnşaatının Yüzde 60'ı Tamamlandı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye hitap edecek şekilde yapımına başlanılan yeni Ekmek ve Yemek Fabrikasının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Orduzu Pınarbaşı'ndaki proje alanı yaklaşık 7.500 metrekare, kapalı alanı ise yaklaşık 11 bin metrekare olan inşaat alanına sahip ve bölgeye hizmet edecek şekilde planlanan ekmek ve yemek fabrikası projesinde el değmeden üretilecek ürünler, hem profesyonelce muhafaza edilebilecek hem de transferi gerçekleştirilebilecek.

Aynı bina içerisinde yapılacak olan fabrikalardan yemek fabrikası bünyesinde; sıcak ve soğuk depolar ile mutfaklar ve hazırlık odalarının yanı sıra bulaşık yıkama alanları, personel odaları, yemekhane ve diğer teknik birimler yer alacak. 

Ekmek fabrikası bünyesinde ise, üretim holü, sterilizasyon alanı, un deposu, hamur hazırlama fermente odası, soğuk hava deposu, pasta çeşidi hazırlama, paketleme-sevkiyat, kazan-kasa yıkama üniteleri, laboratuvar ile teknik ve idari birimler yer alacak. Ayrıca, MEGSAŞ bünyesinde glutensiz Ürün alanı da yer alacak. 

İnşaatı devan eden Ekmek ve Yemek fabrikası hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu projelerle şehrimizin dört bir yanı adeta bir şantiye hüviyetine bürünmüş durumunda. Yine şua an projelerimiz arasında yer alan Ekmek ve Yemek fabrikasının inşaatını ziyaret ederek, burada teknik incelemelerimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alana sahip, Yemek ve Ekmek fabrikalarımızın bir arada olduğu inşaatımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Şu an kaba inşaatımızı bitirmiş durumundayız. Duvar ve sıva imalatlarımız bitmek üzere ve bir yandan da havalandırma, yangın ve sıhhi tesisatımız devam ediyor. İnşaat şu anda yüzde 60 seviyesine gelmiş olup çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. İnşallah en kısa sürede projeyi tamamlayarak hizmete sunacağız. Burada özellikle ekmek ve yemek fabrikalarımızın mevcut kapasitelerini artırarak, gelişen teknoloji ile de uyumlu bir şekilde projemizi tamamlamış olacağız. Bize verdiği destekten dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Biran evvel başlatin uretin 4tl ekmek millet perişan başkanımız n açıkladığı 81ilde 100ekmeo satış noktası ve meslek okulları dahil belediyelerin ekmek üretimi başlasin yada ekmek fiyatları geri çekilsin 2tl ye
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekmek fabrikası açılmayla ekmek ucuzlazmaz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (1 yıl önce)
    Toplumsal olarak yaşadığımız sıkıntılı bu günlerin, Daha'da beteri düşünülerek bölgesel hizmet verebilecek modern ve günümüzün hijyenik şartlarının üstünde hizmete sunuluşu bu tesisin uyanışa vesile olmasını diler emeği geçen herkese teşekkür ederim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    pınarbaşı yakında olacak betonbaşı hadi hayırlısı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • öneri (1 yıl önce)
    Adam adam olsa Halk Ekmek (Megsaş) Halk Market (Esenlik) halka hizmet eder. Kâr amacı gütmez. Piyasanın denge unsuru olur. Şimdi küçük kalkıp büyüğe (!!!) bakıyor. ona göre fiyat belirliyor. Başkan'a sesleniyorum. Önce Reis ve Meclis sonra belediye için üç zamana kadar seçim var. Fırsatı Seçimde yeniden kazanma ganimetine çevirin. Şirketlerinize kâr fırsatına değil.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • sen neden bahsediyorsun megsaş olmasa sen ekmeği 5-6 liradan yerdin şimdi. Megsaşta esenlikte bir denge unsurudur. Megsaş zararına satış yapmaktadır. Bu pahalılıkta karı-zararı değil milleti düşünerek satış yapmaktadır.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Sivas'ta Kayseri 'de 200 gram 3,5 lira xx markette 59 lira olan aynı marka aynı gramaj çay Esenlik'te 63 lira Bizim mahalle bakkalında bile Çay Esenlikten ucuz Daha çok örnek veririm.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Market ayrı megsaş ayrı cünkü megsaş ta üretilen ekmek esenlik marketinde 4tl .ve esenlik çok pahalli eeee nede olsa vekil ortakları var bu marketlerin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan bey yorumunuzu beğendim. Hemfikiriz
    %100
    %0
    Yanıtla