İki komşu şehir Elazığ - Malatya arasındaki kültürel ilişkileri geliştirme amacıyla 2006 yılında başlatılan Elazığ - Malatya (EL-MA) kültürel buluşmalarının 5. ayağı gerçekleştirilerek Malatya'ya ziyaret yapıldı.
Malatya Valiliği'nin öncülüğünde Kültür Yaşam Derneğinin projelendirdiği E-LMA Kültür buluşmaları çerçevesinde Elazığ'dan kültür grubu, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti.
Valilikte gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, "Ortak platform ile bir araya gelinip iki ilin temel sorunlarının kültürel zenginliklerinin bir araya getirilmesi için bir aradyız" diyerek, "Birlikteliğin ifadesi için kullanılan EL-MA, bir elmanın yarısının birbirine benzediği ve ayrılmaz parçası olduğunu ifade etmektedir. Ortak konularda görüşen ve ortak paydada buluşan iki il'in kültür önderleri, havza mantığı ile sorunları ele alıyorlar. Fırat Nehri güzergahı boyunca sağında ve solunda yer alan iki il, kültür, sanat, ekonomi, ticaret ve gelenekler alanında paylaşacağı çok şeyler vardır" şeklinde konuştu.
Elazığ'dan gelen kültür heyetinin koordinatörü Yazar Şener Bulut ise, Malatya Öğretmen Enstitüsü mezunu olduğunu hatırlatıp, 5 yıl okul ve 3 yıl görev olmak üzere 8 yılının Malatya'da geçtiğini belirtti.
EL-MA kültür buluşmaları çerçevesinde her iki ilin gönüllü kültür-sanat dostları tarihi Beşkonaklar semtindeki Kent Araştırmaları Merkezi (KAM) konağında "Kültür- sanat ve turizm alanında ortaklaşa neler yapabiliriz?" başlıklı bir çalıştay da gerçekleştirilecek.
Çalıştaydan çıkan proje ve öneriler rapor haline getirilerek üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda sunum halinde açıklanacak.