SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ'ı, Adıyaman'ı, Maraş'ı, Tunceli'yi Buraya Bağladık"

A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Orduzu'da vatandaşlarla bir araya geldi Tüfenkci, bir süre önce kurulan Malatya Bölge Adliye Mahkemesi'nin sorumluluk alanına Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Tunceli illerinin bağlandığını, mahkemenin Eylül- Ekim aylarında açılacağını söyledi.

“BİR TAKIM OYUNLAR OYNANMAYA ÇALIŞILIYOR”

Battalgazi Mahallesi sakinleriyle yakından ilgilenen Tüfenkci, onların talep ve sorunlarını dinledi.

Burada gündeme dair konuşan Tüfenkci, dünyadaki ekonomik dalgalanmadan bahsetti, Türkiye'nin de bundan nasibini aldığını söyledi.

Tüfenkci, "Birileri dünyayı görmezden gelerek Türkiye’de fiyat dalgalanmalarından bahisle özellikle ülkenin geleceğine ipotek koyma noktasında ciddi algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Ama altılı masalarla ama altılı masanın altındakilerle Türkiye üzerinden bir takım oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Kim ne oyun oynarsa oynasın ben inanıyorum ki Malatya’da, Battalgazi‘de bu oyunlar bozulacak. Allah’ın izniyle biz inanıyoruz ki 2023 seçimlerinden sonra Türkiye Cumhuriyetin 100. yılında ülkemiz daha huzura kavuşarak, daha sağlam adımlarla dünyadaki yerini alarak yoluna devam edecek. Elbetteki hayat pahalılığını görüyoruz ve biliyoruz. Ve yine biliyoruz ki dün olduğu gibi bugün de yarın da bunların çözüm adresi AK Parti ve  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dolayısıyla bugün Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset üretmeye çalışan, o gitsin kim gelirse gelsin diyenlerin esasında Türkiye’nin geleceği noktasında kendi şahsi çıkarları dışında ülke için hiçbir çözüm üretmediğini maalesef ibretle görüyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakının adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu aktaran Tüfenkci,  "Cumhuriyetimizin 100. yılında da biz inanıyoruz ki bu ülke Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde emin adımlarla yoluna devam edecek.  Biz eser üretiyoruz, biz hizmet üretiyoruz. Gittiğimiz yerlerde eserlerimizi anlatıyoruz. Hizmetlerimizi anlatıyoruz eksik yönlerimizi de biliyoruz zayıf yönlerimizi de biliyoruz neler yapmamız gerektiğini de biliyoruz .Biz gençlere inanıyoruz.  Biz millete inanıyoruz biz sizlerin sağduyusuna inanıyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye sizin katkılarınızla bölgesinde Allahın izniyle lider olacak" dedi.

Türkiye'nin bölgede birçok sorunla mücadele ettiğini söyleyen Tüfenkci, "Bir yandan üzerimize Yunanistan’ı saldırmaya çalışıyorlar, bir yandan Suriye’deki terör örgütleri ile mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bir yandan yurtiçi terörü ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik terörle mücadele ediyoruz. Ve bu mücadeleyi verirken de bir yandan da Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

“MALATYA'NIN TRAFİK SORUNUNU BÖYLELİKLE ÇÖZMÜŞ OLURUZ”

Kayısının hak ettiği değeri aldığını söyleyen Tüfenkci, "Malatya’da lisanslı depolarımızın kurulmasından sonra kayısı hak ettiği değeri yakaladı. İnşallah daha da ileri götüreceğiz. Malatya’yı 6. bölge teşvikleri kapsamına aldıktan sonra organize sanayide bir çok yatırımın hayata geçtiğini ve bir çoğunun inşa halinde olduğunu görüyoruz. Arıtma problemi vardı arıtma problemini çözdük. İnşaatı devam ediyor. Arıtmalarını yaptık böylelikle orada daha fazla yatırım yapılmasının önünü açtık. Gençlerimize daha çok iş bulalım daha çok aş bulalım, Türkiye’nin milli gelirini arttıralım, üretime dayalı bir kalkınmayı hedefleyelim üretimi de teşvik ederek Malatya’nın da bu pastadan pay almasını istiyorduk. Yine bunun yanında kuzey çevreyolumuzun 26 kilometresini hizmete açtık inşallah geri kalan kısmını da 2023’te belirlenen zaman dilimi içerisinde ulaşıma açarak Malatya’nın yıllardır kanayan yarasını da çözmüş olacağız.  Malatya için atıl vaziyette bulunan vagon fabrikasını Kızılay Üretim Merkezi haline dönüştürerek hem Malatya’mızın hem de Türkiye’mizin önemli üretim üslerinden birisi haline getirdik. Orada lojistik merkezi de kurduğumuz zaman gümrük bölge müdürlükleri ile lojistik merkezi ile organize sanayi ile o bölgenin bir üretim üssü olmasını sağlamış olacağız. Kuşak yollarımızı bu sene bitireceğiz. Hem Kuzeyini hem Güneyini. Böylelikle Malatya’nın da trafik sorununu çözmüş oluruz. Bunun yanında Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaatı bitti. Önemli ölçüde kadroları oluşturuldu. İnşallah önümüzdeki haftalar içerisinde de resmi açılışını yapıp hasta kabullerini gerçekleştireceğiz.  Böylelikle bu bölgemizin önemli bir sorunu da gidermiş oluyoruz. Yine alt yapıyla üst yapıyla belediyelerimiz gerçekten ciddi anlamda gayret gösteriyorlar ve bu gayretlerinin neticesinde Orduzu bölgesinin alt yapısı yeniden dizayn edildi. Altyapı sorunlarını da hallederek buraların gelişmesini ve dönüşmesini sağlayacağız" diye konuştu.

“BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ EYLÜL- EKİM GİBİ AÇILACAK”

Tüfenkci sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Onkoloji Hastanesini mi anlatsak, ikinci üniversiteyi mi anlatsak, Teknoparkları mı anlatsak organize sanayi içerisinde bir kampüsü üniversiteye kazandırdığımızı mı anlatsak, her ilçeye bir entegre devlet hastanesi yaptığımızı mı anlatsak, 13 ilçenin 13’üne de arıtma tesisini yaptığımızı mı anlatsak yani nereden bakarsanız bakın AK Partinin hizmetlerini ve eserlerini görüyoruz. Kuzeye doğru gitseniz oradaki tünelleri duble yolları görürsünüz. Yine Elazığ’a doğru gitseniz Kömürhan Köprüsü'nü görürsünüz. Doğuya da Batıya da Kuzeye de Güneye de gitseniz tamamında AK Partinin hizmetini görürsünüz. Yeni bir havaalanı binası yapıyoruz. Buda 350-400 milyonluk bir yatırım bittiğinde Malatya’nın bir ihtiyacını daha gidermiş olacağız. Malatya’ya yakın zamanda Bölge Adliye Mahkemesi’ni kazandırdık Eylül- Ekim gibi açılacak. İnşallah Elazığ'ı Adıyaman’ı Maraş’ı Tunceli’yi buraya bağladık.Artık Malatyalılar daha önce davalarda Adana’ya gidiyorlardı şimdi ise oradakiler Malatya’ya gelecekler, bu  Malatya’nın ayrıca bir kazanımı."

Bu arada, Malatya merkezli hava ambulansı hizmetinin 9 ay önce durdurulması, önümüzdeki dönemlerde ise Malatya'nın Elazığ'da oluşturulacak merkeze bağlanmasıyla ilgili haberlere hiç değinmeyen Tüfenkci'nin diğer konulardaki açıklamasıyla ilgili basın bülteninde, Malatya'nın daha önce Bölge Adliye Mahkemesi davaları için Adana'ya gittiğine ilişkin ifadenin, dil sürçmesi sonucu meydana gelen yanlış bir bilgilendirme olduğu, Malatya'nın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin sorumluluk alanında yer aldığı bildirildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Nurgül Aksaç (1 yıl önce)
    Sayın vekil madem bu kadar Elazığ a ve vs illere hizmet etmek istiyor sunuz ordan seçime girin lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bence bölge adliye fuzuli olmuş. Hem orada gereksiz trafik sıkışıklığı olacak. Civar illere baktım da sivas’s Hiç bi kurum taşımamışız. Bence bölge adliyeyi Sivas’a verelim. Sivaslılar da sevinsin ecik. Hem köftesi güzelimiş. Allah düşürmesin eksikliğini de göstermesin. Mahkemelik felan olursak Sivas’ta bi köfte yer ele gelirik, hı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Bilge vekilim size bir sorum olacak. Savaştaki Rusyanın Rublesi, ABD doları karşısında değer kazanarak son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Lütfen bu cahil hemşerinizi bu konuda aydınlatınız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalıyız (1 yıl önce)
    Ziraat bankası bölge müdürlüğü,Metoroloji bölge müdürlüğü hava ambulans nereye gitti bunları soran bir vatandaş çıkmadımı?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Muhtemelen hepsinde olduğu gibi 3-5 sene sonra bu mahkeme Elazığa taşınır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Koskoca 20 yılda yaptıklarına bakın. Bitmeyen çevreyolu, vagon fabrikası, lisanslı depo... başka sayacağımız var mı? ha birde Türkiye nin tüm küçük ilçelerine de yapılan, sözüm ona büyükşehir olana reva görülen Battalgazi Devlet Hastanesi, Şehir hastanesi (bu arada olmayan tek büyükşehir) yok, Havaalanı yok, yol yok, bölge müdürlükleri yok...küme düşen bir şehir...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir Malatya dır diyorum ve Size her seçimde oy veren bir seçmen olarak susmuyorum. Her platformda da yüksek sesle ifade edeceğim. Malatya yı sağlıkta bitirdiniz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İki dönem bakanlık yaptın Elazığ a giden bölge müdürlüklerinden hangisini tekrar Malatya'ya aldin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • alikunter (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    neden alsınki orası şehir değilmi arada 150 bin nüfus farkı var diye nedir bu bencillik? eskiden malatya elazığın ilçesiydi o zaman en fazla haksızlık elazığa yapıldı? Elazığ sahipsiz haliyle bile gelişiyor konumu gereği zorunuzada gitse bölge şehridir bir çok yatırımda mecburen elazığa yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Dünyada dalgalanma var ama benzin mazot 4 kat artması. Artan bir yer göstersin. Bırakın yalanı ve talanı. Mahkemelerin merkezi olmuşuz. Ona sevinin diyorlar. Malatya Teksaslı geçti sayenizde. Cezmi kartaya polissiz gelecek cesaretiniz var mı gece yarisi
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ozan A (1 yıl önce)
    " Dış Güçler " adlı şiirimi mutlaka dinleyin , okuyun ve okutun......
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gurbet (1 yıl önce)
    çok sürmez bir iki yıla onuda elaziga taşirlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Peki Elazğın , Maraşın , Tuncelinin bundan haberi var mı
    %94
    %6
    Yanıtla