SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölen Şahsın Ailesi İddiaları Yalanladı, Şirketten Yeni Açıklama Geldi

Ölen Şahsın Ailesi İddiaları Yalanladı, Şirketten Yeni Açıklama Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde elektrik akımına kapılan Nihat Güney hayatını kaybetti. Güney'in ölümünün ihmal kaynaklı olabileceğini belirten aile yakınları olayın araştırılmasını istedi.

Olay, 30 Temmuz Salı günü 04.10 sıralarında Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi üzerinde yerde hareketsiz yatan kişiyi görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ile sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde isminin Nihat Güney (40) olduğu tespit edilen şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Bölgede bulunan aydınlatma direğinde akıma kapıldığı tespit edilen şahsın cenazesi olay yeri ile adli tıp kurumundaki incelemenin ardında ailesine teslim edilerek, Gündüzbey Mahallesi'nde defnedildi.

Kardeşinin ölümüne ilişkin ortaya atılan iddiaları kabul etmediklerini belirten Hikmet Güney, olayda ihmal olabileceğini kaydederek konunun araştırılmasını istedi.

Olay yerinde kardeşi ile birlikte birden fazla kişinin bulunduğunu ileri süren Hikmet Güney, kardeşinin, aydınlatma direğinde meydana gelen kaçak sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini ifade ederek, kardeşinin ölümüne dair ortaya atılan iddiaları kabul etmediklerini söyledi.

Elektrik şirketi, Nihat Güney'in ‘izinsiz ve kontrolsüz’ olarak kabloyu keserken olayın meydana geldiği iddiasını açıklamıştı.

ELEKTRİK ŞİRKETİNDEN BİR AÇIKLAMA DAHA.. “ELEKTRİK KAÇAĞI YOK” 

Bu arada, Fırat EDAŞ olayla ilgili bir açıklama daha yaparak, ölen şahsın yanında elektrik malzemeleri bulunduğunu belirtti.

Açıklama şöyle:

"30.07.2024 tarihinde, hizmet bölgemiz içerisinde yer alan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey mahallesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. 

Olayın hemen ardından yapılan kurumsal incelemelerimizde ilgili trafo ve bölgesinde herhangi bir elektrik kaçağı olmadığı tespit edilmiş ve raporlanmıştır. Olayın yaşandığı bölgede yapılan incelemelerde, elektrik akımına kapılan kişinin bulunduğu alanda kabloların izinsiz ve kontrolsüz şekilde kesildiği tespit edilmiştir. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olay yeri inceleme ekibi, elektrik akımına kapılan kişinin olay anında yanında yan keski, pense ve kontrol kalemi gibi elektrik malzemeleri taşıdığını tespit ederek bu bilgileri inceleme raporuna eklemiştir. 

Olayla ilgili savcılık ve emniyet birimleri soruşturması titizlikle sürdürülmektedir. Bu elim vakanın açıklığa kavuşması için soruşturma sürecinde yetkili mercilerle tam bir iş birliği içerisinde çalışmaya ve yasal süreçlerin suhuletle tamamlanması için ilgili kamu kurumlarına tüm desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz."

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan (1 ay önce)
    ortagerilim kablosunu enerjiliyken yankeski, testere yada spiralle sonuna kadar kesemezsiniz. faza ilk temasta öldürür. resimdeki kablo ise sonuna kadar kesilebilmiş. tedaşın açıklamasında birşeyler eksik gibi. Allah rahmet etsin, kalanlarına sabırlar versin
    %100
    %0
    Yanıtla