'Kayıp kaçak gizlenecek mi?' haberleri gerçek oldu. Kamuya bağlı elektrik dağıtım şirketleri, faturalardaki kayıp kaçak bedelini gizlemeye başladı.
Tüketicilerin yoğun tepkisine yol açan elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelleri, kamuya bağlı elektrik dağıtım şirketleri tarafından nisan ayı faturalarında gizlendi.
EPDK kararı şirketlerin inisiyatifine bırakınca, kayıp kaçak bölümü boş bırakıldı ancak bedel fatura tutarına yansıtılmaya devam etti.
Kamu bağlı dağıtım şirketlerinin yanı sıra özel şirketler arasında da tercihini gizlemekten yana kullananlar var.
Haber, Esin Gedik imzasıyla Akşam gazetesinde yer aldı.
Haberde, tüketicilerin açtığı davalar, Enerji Bakanlığı, TBMM, EPDK gibi kurumlara yaptığı, şikayet ve tepkilerin ardından harekete geçen Enerji Bakanlığı, EPDK'dan kayıp kaçak bedelinin gizlenmesini talep ettiği hatırlatıldı.
Kararın, vatandaşların şikayetlerini yargıya taşımaları ve açtıkları davaları kazanmalarının ardından geldiğini belirtildiği haberde, ilk olarak harekete kamuya bağlı olan dağıtım şirketlerinin geçtiği belirtildi.
Örnek olarak Türkiye'nin en büyük iki dağıtım şirketi olan İstanbul'un Anadolu yakası dağıtımı yapan Ayedaş ve Avrupa yakasının dağıtım şirketi Bedaş gösterilirken, kamuya ait bir dağıtım şirketinin yöneticisinin "Bu bizim aldığımız bir karar değil, TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından faturaların yeni biçimi düzenlendi ve kayıp kaçak bölümü boş bırakıldı. Ancak kayıp kaçak bedeli fatura tutarı içerisinde yer alıyor" sözlerine yer verildi.
'Kayıp kaçak gizlenecek mi?' başlıklı haber de, yin aynı gazetenin 20 Aralık 2011 tarihli baskısında yer almıştı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.