SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elmalı Barajı ve Sulaması Tamamlandı'

'Elmalı Barajı ve Sulaması Tamamlandı'
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı ve Sulaması'nın tamamlandığını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, DSİ, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı'nda tüm imalatlar tamamlanarak su tutma işleminin gerçekleştirildiğini belirterek, sulama inşaatı da tamamlanan iş kapsamında 2024 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin can suyuna kavuşacağını kaydetti.

Toplam 2 bin 530 dekar araziye can suyu verecek Doğanşehir Elmalı Barajı ve Sulaması'nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını aktaran Balta, "Elmalı Barajı ve Sulaması sayesinde 2 bin 530 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Malatyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 9 milyon lira daha fazla kazanacak." ifadelerini kullandı.

Temelden yüksekliği 52 metre yüksekliğe sahip olan Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı'nın gövdesi ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 Milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 2 bin 530 dekar araziye can suyu verecek.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • BATTALGAZİNİN TORUNU (5 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (5 ay önce)
    Hayırlı Olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanşehir (5 ay önce)
    Hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkürler, gölete su sağlayan kaynak yok eski kar yağışıda kalmadı temennim göletin su ile dolmasında bir sorun olmaz, su toplama sorunu olmaz yeterli su toplanırsa çok güzel bir hizmet susuz toprakları suya kavuşturanlara teşekkür ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla