SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet ve Jandarma'ya 80 Yeni Araç

Emniyet ve Jandarma'ya 80 Yeni Araç
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına törenle 80 araç teslim edildi. Teslim töreni sonrası, araçların siren çalarak kentte konvoy yapması, olaydan habersiz vatandaşlarda panik ve heyecan yarattı.

Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen törende, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için gece gündüz çalıştıklarını ve gayret gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İçişleri Bakanlığınca başlatılan emniyet ve jandarma teşkilatının araçlarının yenilenmesi kapsamında İstanbul'da tören düzenlendiğini hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Gerek İçişleri Bakanlığı gerek Valiliğimizin bütçesinden ve hayırseverlerimizin desteğiyle bugün 80 tane pırıl pırıl aracın emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslim edilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Malatya'daki her bir kardeşimizin huzur ve güvenle yaşayabileceği bir Malatya'yı tesis etmek için benim koordinasyonumda emniyet ve jandarma birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Her gün planlı ve şok uygulamalarla özellikle geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımıza uzanan kirli elleri engellemek için mücadele ediyoruz. Başta narkotik suçlar olmak üzere her bir suçu takip ediyor ve öncelikle suçun önlenmesi için gayret ve çaba sarf ediyoruz."

Yavuz, araçların hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Bu güzel araçların halkımızın hizmetine sunulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, göreve geldiği günden bu yana yeni uygulamalarla halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak üzere tedbir alan, proje geliştiren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya ve birlikte çalıştığımız, emek verdiğimiz kıymetli emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza ve her düzeydeki benim kahraman ve jandarma teşkilatı mensubu arkadaşlarıma ve şehrine destek veren tüm hayırsever iş insanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kazasız belasız, bu araçların kullanılmasını ve halkımızın her geçen gün hissedilir şekilde huzur ve güvenliğine hizmet etmesini diliyorum ve hepinizi bir kez daha sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ise Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 10 araçlarının enkazda kaldığını söyledi.

Emniyet teşkilatının milletin huzur ve güvenliğini sağlama noktasında büyük bir sorumluluk üstlendiğini anlatan Çankal, "Bugün hizmete sunulacak yeni araçlar teşkilatımızın operasyonel kabiliyetlerini geliştirecek, hızlı ve etkin müdahaleler yapabilmemize imkan sağlayacaktır." dedi.

Programda 80 yeni araç alımına katkıda bulunan hayırsever iş insanlarından; LC Waikiki Mağazacılık Hiz. Tic. A.Ş., Çalık Denim Tekstil Sanayi, Berat Un ve Yem Fabrikası Nak. Gıda Paz. ŞTİ., İlbak Holding A.Ş. ve Mesut Kilit A.Ş. firmalarının temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, plaket takdim etti.

Jandarma ve polis ekipleri, tören sonrası araçlarla siren çalarak konvoy yaptı.

Törene, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, vali yardımcıları, kaymakamlar ve diğer ilgililer katıldı.

Bu arada, teslim edilen araçların daha sonra konvoy yapıp siren çalarak kentte dolaşmaları, siren seslerini duyan vatandaşlarda panik ve heyecan yarattı. Birçok vatandaş gazete bürolarını arayarak siren seslerinin nedenini sordular ve ‘tanıtım gezisi’ olduğunu öğrenince rahatladılar.

AA- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Polat (47 dakika önce)
    Türk milleti polisine askerine en güzelini layık görür ancak polisimizin askerimizin torosla gezdiği zamanlarda Türk milleti daha güvende idi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim SERT (1 saat önce)
    Yerli otomobil TOGG almamışlar , hani araba üreten bi devlettik niye yabancılara kazanç sağladık ? Nerde bu vatan severler , çağ atladık diyenler ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 saat önce)
    Son ses siren açıp gidince ne oluyor? Deprem bölgesinde insanları tedirgin etmekten başka bir şey yok Sözde kamu görevlileri hasta mı var yaşlı mı var düşünemediniz mi?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hakan (4 saat önce)
    Araçla giderken Kendimi bir anda konvoyun içinde buldum bazı görevliler araç içindekiler tepki gösterdi sanki yol kendilerinmiş gibi Malatya her gün sallanıyor bunlar halkı panikletme peşinde şehir halkına saygısızlık başka birşey değil
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 saat önce)
    Emniyet ve jandarmamıza kolaylıklar diliyorum, araçların alınmasında katkı sunan şirketlere ve sahiplerine sonsuz teşekkürler. Allah hepsinden razı olsun.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • TASARRUF (6 saat önce)
    Halka tasarruf kamuya ithal araçlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • kerem tataroğlu (6 saat önce)
    rabbim kaza bela vermesin emeği geçenlerden allah razı olsun lcv sahiplerinin tırnağına zarar gelmesin malatyanın gururusunuz allah razı olsun sizden
    %40
    %60
    Yanıtla