SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Büyük Proje'yle Malatya'da Yapılacak Konut Sayısı

'En Büyük Proje'yle Malatya'da Yapılacak Konut Sayısı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde kamuoyuna duyurduğu konut projesinin Malatya ile ilgili detaylarını AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, paylaşarak Malatya’ya 2 bin 250 adet konutun yapılacağını açıkladı, daha sonra rakamı Akçadağ'ı da ekleyip 2 bin 500 olarak düzeltti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, bu proje kapsamında yeni Sanayi Sitesi olarak 500 adet işyerinin yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna yaptığı sosyal konut projesi hakkındaki açıklamasında sosyal konut projesinin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konut, 100 bin altyapılı konut arsasını ve 10 bin iş yerini 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planladıklarını belirterek,  "Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi, 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kampanyaya İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşın başvurabileceğini belirterek, belirlenen toplam bedelin yüzde 10'unun peşin alınacağını, taksit ödemelerinin ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacağını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yaptığı ilk açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Malatya’mıza; İl merkezine 450 konut,  Arapgir'e 100 konut, Battalgazi'ye 750 konut, Darende'ye 360 konut, Doğanşehir'e 200 konut,  Hekimhan'a 100 konut, Kuluncak’a 100, Yazıhan’a 110 konut ve Pütürge’ye 100 konut, ülkemize ve Malatya'mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kaydetti. Tüfenkci, daha sonra yaptığı açıklamada, Akçadağ'a da 250 konut yapılacağı bilgisiyle toplam konut sayısının 2 bin 500 olacağı yolunda düzeltme yaptı.

Arguvan, Doğanyol ve Kale ilçeleri projede yer almadı. 

Tüfenkci'nin açıklamasına eklediği görselde, merkez ilçelerden Battalgazi yer alırken, sadece ‘merkez’ olarak belirtilen 430 konut yerinin ise bir diğer merkez ilçe Yeşilyurt'ta  bulunduğu değerlendirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesi kapsamında Yeni Sanayi Sitesi olarak planlanan alanda 500 adet işyerinin yapılacağı bilgisini paylaştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Bynedim (1 yıl önce)
    2 trilyon liralık hacimli bir iş bu..! Bence seçime nakti bir yardım..! Sonrası muamma ya bu hükümet düşer gelen banane/banamı sordunuz derse haklı olarak derse..! Toki devlet iştirakı fakat işlerini teşeron yapıyor bunu biryerlere yazın patlamaya hazır bir bomba bu iş …!
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Faiz haram değilmiydi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Malatya'lının ağzına bal çalmak bu kadar kolay değil.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Eski Malatyalı (1 yıl önce)
    Battalgazi ilçesine yapılacak olan 750 konut için başvuru yapamamışlar iptal edildi diyenler olmuş bu konuda net bilgiye ulaşın @malatyahaber.com
    0
    0
    Yanıtla
  • Şire Pazarından Dolar yakan Saf Malatyalı (1 yıl önce)
    İlçeler ağırlıkta insanlar merkezde oturuyor. Yerler belli değil Gelincik tepesi gibi olursa öyle kalır. Ayrıca Suriye nasıl olunuyor. Eğer sen Sosyal konut projesi yerine köye dönüş projesi adı altında köylerde sosyal ortamı artıracak teşvik edici şartlar sürmen gerekiyor. Dışa bağımlı bir tarım ülkesi olduk. Dev proje seçimleri kaybettiğinde devam edecek mi ?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Benim anlamadığım iktidar haziran seçiminde giderse bu konutların sonu ne olacak...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu hükumetin yapacağı en olumlu adım erken seçim kararı almak..yeni bir oluşum ile Atatürk ilke ve inkılaplarına tekrar geri dönüş kesinlikle yapılmalı..yoksa ülke girdiği ortadoğu bataklığından çıkamaz..
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Rıfat (1 yıl önce)
    Ne kadar muhalif varsa toplanmış. Ortalama kiralar bile Malatyada 3bin tllerde iken 2 bin tlye ev verecek olan devlete bile laf ediyorlar. Gidin bir inşaat firmasına deyin ben bu şartlarda sizden ev almak istiyorum. Sizin akıl sağlık raporunuz var sanarlar. Yok asgari ücret 5 binmiş, 2 bini nasıl verecekmiş. Kiradayken 3 bini nasıl veriyorlar. Ya biraz merhamet, biraz vicdan ya. Emekliler parkında Avusturya'da yaşayan bir bayan sohbet sırasında 1300 eoru asgari ücret aldıklarını ve 1200 euro kira verdiklerini söyledi. Eşi de çalıştığı için ancak geçinebiliyorlarmış. Kısacası kriz her yerde. Bu şartlarda bu kampanya evi olmayanları ev sahibi edecek inşaallah. Zaten başvuru sayısından belli halkın görüşü.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)Rıfat isimli kullanıcı yorumuna
    Avusturya da yaşayan vatandaşa müjdeyi ver. Artan 100 Euro ile Türkiye'de TOKİ'den aldığı konutun taksitini ödeyebilir. Beş yıl sonra taksitten artan parası da olur.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Rıfat isimli kullanıcı yorumuna
    6 senedir TOKİ'ye para ödüyorum borcum azalacağına daha da arttı. Arkadaşım her altı ayda bir zam alacak ne iki bininden bahsediyorsun sen
    %75
    %25
    Yanıtla
  • cafer canbay (1 yıl önce)
    Konutlar Tatamlandı Asgari Ücret 5500 TLEmekli Aylık 3500 TL Bunlar Elektrik,Doğal gaz,Su,Kira Yiyecek İçecek katmayın Hiyeceği kıçı açık gezsinler Nasıl Konut sahibi olacaklar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yeşilyurt ve Battalgazi de yapılacak konutlar ve arsalar hangi bölgede yapılacakmış.Yer belli olmu mu ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • aspuzzu (1 yıl önce)
    Taksitler 240 ay boyunca sabit mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)aspuzzu isimli kullanıcı yorumuna
    Malesef değil, memur maaş artış oranıyla her 6 ayda bir zamlanacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    İlk evim değil de....hayata başlarken yiyeceğimiz ilk kazık olacak herhalde...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Akçadağ, Arguvan nerede sahipsiz ilçeler bunlar
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İnsanların akılları ile alay ediyorlar..malatya merkeze 430 battalgaziye 750 olmak üzere ortalama 1200 tane daire ile ve bu daireleri 2 yıl içinde teslim olmak sartı ile kiraları aşşagı çekeceklerini düşünüyorlar..malatyada 3 tane müteahhit yan yana gelse bu adette daire yapar zaten (adetin azlığına dikkat çekiyorum,maliyete değil)..millet bunu da yiyip susacak ya helal olsun…gerçi son 3 yılda kadro vereceğiz dediler kadrocuk verdiler, 3600 yapacagız dediler 3600 cük verdiler,konut yapacagız dediler uygun taksitle konutcuk yapıyorlar şimdide:) eee gerçi reis ne demisti gemi var gemicik var uygun taksitle:)
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Dolar düşünce halay çekip dolar yakan başka bir il yok, Malatya yaptı bu show u % 68/80 arası oy aldınız bu ilden, şimdi malatya merkeze 1.200 daireyi layık görüyorsunuz,1.200 daire çok ama çok yetersiz, Bostanbaşı mahallesine girin 3 siteyi toplarsanız (Prestij Merkez+Prestij Vadi+Prestij Gül) 2.000 daireyi geçer , en az 20.000 -30.000 adet daire yapılmalı ki sorun çözülsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    tamda fakir fukaraya uygun bir kampanya suriyelilere bedava ev yap türk vatandaşına kaldıramayacağı yükü sırtına sarmaya çalış ne kampanya ama yine parası olan alır ve parası olmayana kiraya verir
    %71
    %29
    Yanıtla