SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Sıkıntımız Ekonomik Anlamda"

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, "Biz şuanda futbolcuyu fiziksel ve psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Kalan 8 maçın 5'ini evimizde oynayacağız. Allah'ın izniyle maçlarımızı kazanıp ligden düşme olsa da olmasa da biz ligde kalacağız. Takımımız iyi çalışıyor. İçerideki 5 maçımızı ya da 4'ünü kazansak Allah'ın izniyle bize bir şey olmuyor ama biz her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İnanıyorum ki biz bu 8 maçta en iyi puanları alıp ligde de kalacağız" dedi.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Gevrek, kovid-19 sürecinin bir an önce bitmesini temenni ederek, "Tüm dünyada çok ciddi bir sıkıntı oldu. Ülkemiz şuanda çok şükür iyi gidiyor. İnşallah lig başlangıcına kadar daha iyiye gider" dedi.

Gevrek, liglerin 12 Haziran'da yeniden başlaması için bazı etkenlerin olduğuna işaret ederek, "Uçuşların olması lazım. THY ile bir anlaşma yapılabilir. Bu noktada federasyona bir talepte de bulunduk. Mutlaka ki devletimizin de bu noktada yapacakları var. İnşallah o güne kadar bazı şeyler normale döner, liglere de başlanır ve inşallah sonuçlanır. İnşallah hayırlısı olur, vakalar yaşanmaz ve lig iyi bir şekilde biter" ifadelerini kullandı.

Maçların nerede oynanacağı konusunun da ele alındığını kaydeden Gevrek, "Her takım maçlarını evinde oynayacak. Bugün baktığınızda Malatya ile İstanbul bir olmaz. Burada vaka sıfır iken, en büyük vakaların görüldüğü yer İstanbul. O nedenle her takım kendi evinde oynayacak. Ama uçuşlarla ilgili de bir yol bulunur. Temennimiz maçlara bir iki hafta kala vakaların olmaması. Bizde de iki vaka oldu. Bir oyuncumuz ve kulüp çalışanımızda pozitif vakaya rastlandı. Bu nedenle biraz ara verdik. O zamana kadar nasıl hazırlanacağız, onların hesabını yapmak lazım. İnşallah hiçbir takımda vaka çıkmaz" diye konuştu.

Gevrek, kulüpte koronavirüs testleri pozitif çıkan oyuncu ile kulüp çalışanının durumlarının iyi olduğu bilgisini vererek, "Şuanda hastanede gözetim altındalar. Takıma bir test daha yapılacak. İnşallah o testlerde de bir sıkıntı çıkmaz ve antrenmanlara devam ederiz" dedi.

"Bu sezon küme düşme kalksın" diyen kulüpler arasında yer aldıklarını anımsatan Gevrek, "Kovid-19 ile alakalı sanki arkasına sığınmış gibi çevrelerden farklı şeyler duyuyoruz. Bu sezon hangi takım küme düşerse düşsün diğer sezonlardaki gibi olmayacağı, düştüklerinde çok büyük ve ciddi yara, hasar alacağı düşüncesindeyim. Bu anlamda da bu sezon küme düşme olmaması konusunu 7 takım talep etti, bazı takımlarda destek verdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 3-4 takım var. Bu sezon, normal bir sezon değil. Yoksa, normal bir sezonda lig oynanır, sezon sonunda da düşen düşer, şampiyon belli olur. Olması gereken odur ama bu sene çok farklı. Çünkü ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar var. Diyoruz şuanda 2 vaka var, maça 2-3 gün kala 2-3 vaka daha olsa sahada nasıl adaletli bir maç oynayacaksınız? Nasıl olacak? Bunların hepsini göz önünde bulundurarak bu sene küme düşmenin olmamasını istedik. Bu bazı ülkelerde yapıldı. Ligde 18 takım var, 21 takımla lig oynanabilir. Bu düşünceyi ilettik" şeklinde konuştu.

Gevrek, en büyük sıkıntılarının ekonomik olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küme düşmeme talebi konusunda 'bazı takımların iddiası olmaz' deniliyor. En büyük sıkıntımız ekonomi anlamında. Her galibiyette 3 milyona yakın para alınıyor. Hiçbir takım çıkıp burada o parayı heba etmez. Kaldı ki burada diyelim 3-4 takımın iddiası yok, bu takımlar çıkıp ne yapacaklar, oynamayacaklar mı? 3 milyon para var, her takım çıkıp oynayıp, kazanmak isteyecek. Çünkü ekonomik sıkıntı var. Evet, lig adaletli bir şekilde bitsin. Kulüplerin ciddi ekonomik sıkıntıları var. Bunlarda göz önünde bulunduruluyor. Lig oynanırsa kim iddialı bir şekilde çıkmaz? Benim kalan 8 maçım var, hesapladığınızda 24 milyon para yapıyor. Kim bırakır? Bir kere mantıken olmaz. Hiçbir takım o düşüncede olmaz, bütün takımlar maçlara kazanmak için çıkar. "

Gevrek, yayıncı kuruluş ile ilgili "Bugün hepimizin evinde Lig Tv var, parasını ödüyoruz. Ama bakıyoruz oynanmış maçların parasını vermemiş. Ben bunu da doğru bulmuyorum. İnşallah TFF ve Kulüpler Birliği de bununla ilgili ortak bir yol bulur. Burası Süper Lig, yapılan bir sözleşme var ve ona da uyulur. Geçen sene ciddi bir indirim yapıldı. Bu senede ciddi bir şekilde destek olmaları lazım. İnşallah bu sorunda bir an önce çözülür. Her şeyin adil ve adaletli olması lazım" yorumunda bulundu.

Bu sene küme düşecek olan bir takımın toparlanmasının zor olacağına dikkat çeken Gevrek, "Bu sezon yaşanacak küme düşme, geçen sezonlardaki küme düşme gibi olmayacak. Ortada bir gerçek, ciddi bir kayıp var. Bu sene düşen takımlar en az 40-50 milyon liralık bir zararla karşılaşır. Biz bunları göz önünde bulundurarak, bu sezon küme düşme kalksın dedik. Normal sezonlarda küme düşen bir takım ile bu sezon küme düşecek olan takım arasında ekonomik olarak da büyük ve ciddi bir fark olacaktır. Bu salgından dolayı düşüşün faturası ağır olacak. Zaten ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar var, bu sadece Malatya için değil diğer takımlar içinde geçerli. Böyle bir ortamda küme düşmenin olmaması gerektiğini söyledik. İki ayda Anadolu kulüplerinin gelirleri kesildi. Para gelmemiş, oyuncular korkuyor ve antrenmana gelemiyor, kendisini tam veremeyenler var. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Biz şuanda futbolcuyu fiziksel ve psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Kalan 8 maçın 5'ini evimizde oynayacağız. Allah'ın izniyle maçlarımızı kazanıp ligden düşme olsa da olmasa da biz ligde kalacağız. Takımımız iyi çalışıyor. İçerideki 5 maçımızı ya da 4'ünü kazansak Allah'ın izniyle bize bir şey olmuyor ama biz her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İnanıyorum ki biz bu 8 maçta en iyi puanları alıp ligde de kalacağız" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kemal okuma yazmayı yeni öğrendin herhalde.okuduğunu anlama kabiliyetini geliştirmen için bol bol kitap okumalısın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (4 yıl önce)
    Başka diyorki en büyük sorun ekonomik sıkıntı doğru, ancak bir sorun daha var MalatySpor iyi yönetilmiyor bu ayrıntıyı atlamayın başkan...?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Birakin.bu.yorumlari.birlik.beraberlik.zamani. Bir.olalim.diri.olalim.baskana.teknik.heyetine Oyunculara.morel.verelim.takim.5.maci.kazansin. Ligte.kalsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ulaş (4 yıl önce)
    Millet İnönüye maça gidiyordu çünkü yakındı şimdi götürdüler ters bir tarafa stat yaptılar kim gider oraya bari Hekimhan yolu üzerine DSİ nin olduğu yerlerde bir yere yapılsaydı insanlar akın akın giderlerdi bir de maç günü stada Belediye parasız taşıma yapmalı milli dayanışma böyle olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    suç sen de değil sana bu klüpte başkanlık verende. divan kurulu başkanı nerde sesi çıkmıyor? başkan adayı olduğunda kaptırmamak için yeni bir madde eklediniz tüzüğe... şimdi de evini arabanı sat borçları öde. borçsuz klüptün sen yaptın borç sen ödüceksin ben mi ödücem?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    sana bu kulübü nasıl verdi.ahmet cakır
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Adil başkan kusurlu olduğu kadar her maç stadın 4/3 nü boş bırakan taraftarda suçludur.Bursaspor PTT 1.Ligde 33.000 seyirciye oynarken bizim uefa maçında stadın yarısından fazlası boştu.şimdi sadece başkana yüklenmekte haksızlık olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Ali,Başına taş mı?düştü.Kafanı bir yere mi?çarptın.Her daim eleştirdiğin başkanı hak vermişsin.Hayırdır Bedava birşey mi buldun?Sen en son maça ne zaman gittin.Stadın yerini biliyormusun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz her halde okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz.Adam başkanı övmüyor taraftarında yetersiz olduğunu görevini yapmadığını ifade ediyor son derece haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kapasiten kadar insanlara yorum yap.Yukarıdaki yorumumla senin verdiğin cevap arasında %1 bile bağlantı yok.Yukarıda yazdıklarmı yüz kerede okusan ancak anladığın kadar yorum yaparsın.Üstelik bu yorum ikinci kişiye yapılmış.Üçüncü kişiye de yorum yapmak düşmez.Belki bunun ne anlama geldiğinide bilirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim kapasitesimi ölçecek devrede olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum.Burda yorum yapılan Malatya’nın takımıyla ilgili üçüncü kişi demen seviye meselesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Bir cevap ver, başkan. İki futbolcuyı devre arasında gönderdin iyi giden takımı bitirdin. Şimdi YANMA. Bu ropörtajın içindede sölüyorsun, galibiyet 3. 000.000 Tl. Önünmü, ününmü kesildi!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (4 yıl önce)
    önce genel kurul toplandı, oylandı , ibra edildi..malatyaspor oldu yenimalatyaspor. yarın bu başkanda gidecek öncekiler gibi...genel kurul toplanacak oylanacak , ibra edilecek öncekiler gibi..yenimalatyaspor olacak enyenimalatyaspor... bu döngü böyle sürecek.olan gerçek malatyaspor taraftarına olacak.Başkanlar ise reklamlarını yapıp kazançlarını ceplerine koymaya devam edecekler...kurumsal bir yapı olmadan kendi geliri olan başkanlara mahkum olmayan alt yapısı olup bundan gelir elde eden bir kulüp olmadan bu işin yürümeyeceği aşikar..
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (4 yıl önce)
    Adil bi bitmedin?bi gidemedin...gitmeyi başaramadin...en buyuk basarin takimi çakir veya tufekciye teslim etmendir
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bence de takımı şehrin bir işadamı satın alıp profesyonel olarak yönetmeli. İş buraya gidiyor. O zaman ne siyasiler ne de şehrin diğer ileri gelenleri takıma karışabilir. O zaman gerçek profesyoneller yönetir ve gerçek başarılar gelir. Başarılar devamlı olur. Aklın yolu birdir. Takımlar özelleştirilmelidir. Tabi takımı kapatmak için değil, yaşatmak için. O kadar Malatya lı işadamı var. Alsınlar takımı, doğru yönetirlerse para da kazanırlar. Örnek Gençlerbirliği.
    0
    0
    Yanıtla
  • melih (4 yıl önce)
    En büyük sorun sensin #adilgevrekistifa
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    arkadaş bu kentin sahibi yokmu bu şehri yönetenler napıyor usulsüzlükten baska birsey yok o kadar gelir ne oldu demezlermi #adilgevrekparalarnerde
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    şehir takımları diye bir şey olmamalı ,özelleşmelidir.parası olan kulübü satın alır yoluna devam eder.takımlar malatyada olduğu gibi şahıslar tarafından sorgusuz sualsiz yönetilen takımların sonu hep aynı olmuştur.büyük bir borç batağı ile son bulmuştur.kişiler yönetirken hesap verme yok batarken yardım edin .geçmişte çok yaşanmış bir durumdur.ne olmalı profosyonel liglerde kesinkes yardımlar yapılmamalı yok belediye yok vekil yok parti yapsın bu saçmalıklar yasaklanmalı parası olan takım kurup ne yaparsa yapsın.ister misli ile kar isterse zarar etsin.malatya küme düşsün 10 yıl bir daha çıkamaz.ligler tamamen özelleşmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Halen bu şekilde konuşuyor olması şüphe arttırıyor.Adil Gevrek şüphe altındadır ve şüphe altında kalmaya devam edecektir.Sayın vekil Fendoğlu, cumhuriyet savcılarını göreve davet etmişti,davet etmekle olmaz bizzat siz seçilenlerin davacı olması lazım bu halk sizi bakın hatırı sayılır oyla seçti özellikle sizi ve diğer ikitdar ortağınızı bu yüzdende böyle bir beklenti taraftarda ve malatya'da yaşayan bu şehir'e gönül veren her vatandaşta bakidirve lütfen sözünüzde durun ve ilk defa bu şehir adına alkışlanacak bir iş yapın ve adil gevreğe bu kulübün paralarının nereye gittiğini sorun ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Adil başkan, basına çıkıp ŞOV yapacağına, önce halkına hesap ver takımımızın UEAFA'dan ve diğer yerlerden elde ettiği gelir kalemlerini tek tek nereye harcadığına dair, ondan sonra de ki en büyük sıkıntımız ekonomi. Adama sorarlar o kadar reklam gelirlerini, uefadan gelen gelirleri ne yaptınız diye. Bilet gelirlerini zaten saymıyorum. Kimse kusura bakmasın ama GEVREK yönetimi taraftara karşı hiç mi hiç şeffaf değil. Taraftarı da bu takıma gönül vermiş insanları resmen AHMAK yerine koyuyorlar ama farkında değiller ki millet ses etmiyor diye millet bişey bilmiyor! Bu halk herşeyi biliyor sayın GEVREK! Sana o paraların hesabını nasıl vereceğim ateşi düşmüş tabi kendini programdan programa atarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (4 yıl önce)
    başkanımız takımı UEFA kadar götürdü ozaman bile eleştirdiler bu nasıl bir memeleket şu an takıma sahip cıkma zamanı destek olmuyorsanız en azında köstek olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • başkan takımı kümeye göttürüyor sen hala çıkmış takımı nereden getirdi uefaya götürdü muhabbeti yapıyorsun adilsporlu değil malatyasporlu olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu memleket klüp yönetiminin kasamızda paramız da var,ekonomik davranıyoruz o yüzden futbolcu alırken seçici davranıyoruz dediğini biliyor. ulusal medyada ,Btc Y.Malatyasporun bu yıl en çok kazanan 3.takımın olduğunu yazdığını ,unutmuyor.Şimdi maddi problem yaşandığı ortaya çıkıyor.Memleket bu çelişkiyi anlamıyor.Sen kalkmışsın bizi uefaya götürdü ya diyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halen UEFA ya gittik ya diyenler var.O zaman Malatyaspor rahat rahat gönül rahatlığı ile bir şey olmamış gibi ptt ye düşürülebilir.Köstek olmayın demenizde ilginç.Millet hesap sormasın öylemi?.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyadan (4 yıl önce)
    hani borç yok diye kasılıyordun bonservis parası ödemeden ucuz oyuncu bulup alıyordun, en ucuz bütçeli takım bizimdi, takımın milyonlarca euro geliri oldu 3 yıl önce alınan minanın bonservis ücretini ödememişsin neden bahsediyorsun takımı da raraftarı da mahvettin adil bey?
    0
    0
    Yanıtla
  • REMZİ (4 yıl önce)
    hani yenimalatyaspor türkiyede tek borcu olmayan takımdı ne oldu gevrek....
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil ve adaletli işlerin çok uzağındasın, başkan. Geçen sene Fenernahçe maçından önce sana dedim, bu fiatlar çok yüksek, ondan beri ben stada gitmiyorum. Milletim futbol aşkına gem vurdun. Seni adil ve adaletli olmaya çağırıyorum gel hesabını ver, çek git nereye gidersen. Hataların çok büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maça gideceğin yokmuş bahane bulmuşsun.Bu ne arkadaş ben ona küstüm bgitmiyotum,ben şuna kızdım gitmiyorum ne demek...Gerçek bir taraftarımız yok mualesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (4 yıl önce)
    En büyük sıkıntı sensin başkan kusura bakma
    0
    0
    Yanıtla