SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

En Çok Artış Giyimde

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:06
En Çok Artış Giyimde
A- A+ PAYLAŞ

TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi'nde geçen ay en fazla kadın kazağı fiyatı artarken, yeşil soğan fiyatı ise en çok düşen ürün oldu. 

Türkiye İstatistiki Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi'nde geçen ay TÜFE'de aylık değişim yüzde 1,92 olarak gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 19,50 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından bölgedeki enflasyon hakkında da şu bilgiler verildi:

"Kasım ayında endekste yer alan gruplardan; lokanta ve otellerde yüzde 2,31, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,50, eğlence ve kültürde yüzde 0,80, konut, su, elektrik ve diğer yakıtlarda yüzde 0,63, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde yüzde 0,27, eğitimde yüzde 0,23, haberleşmede yüzde 0,17, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,08, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,02 artış gerçekleşirken, ulaştırmada yüzde -0,62, sağlıkta ise yüzde -0,08 düşüş gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE'de en yüksek artış yüzde 13,78 ile konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar grubunda gerçekleşmiştir. Giyim ve ayakkabı (yüzde 12,40), lokanta ve oteller (yüzde 11,61), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 8,97), ulaştırma (yüzde 6,44) ile artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır. En yüksek fiyat artışı gösteren madde kazak (kadın için) olmuştur. Kazağın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 78,32 artarken, kaban yünlü (erkek için) yüzde 68,45, kaban (kadın için) yüzde 57,38, hırka (kadın için) yüzde 55,12, bot (erkek için) yüzde 53,14 oranında artmıştır. En fazla fiyat düşüşü gösteren madde yeşil soğan olmuştur. Yeşil soğanın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde -30,18 oranında azalırken, ıspanak yüzde -27,23, ayva yüzde -25,94, yumurta yüzde -7,39, benzin yüzde -4,01 oranında azalmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız