SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-04-16 03:05:43
En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 12. Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmada bir birinden sevimli kuzular yarıştı. Sahipleri tarafından gelin gibi süslenen kuzular çocukların da yakın ilgisini çekti.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Mişmiş Park fuar alanında  'En Güzel Kuzu Yarışması'  düzenlendi.  Malatya 12.  Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında gerçekleşen “En Güzel Kuzu Yarışması”nın finalinde 30 kuzu yarıştı.

Törene; AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabrı Akın, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Tören alanına yerleştirilen podyuma çıkartılan finalist kuzulara özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdiler. Yarışmada dereceye giren 3 kuzunun yanında 3 kuzuya da mansiyon ödülü verildi.

Yarışma sonucunda Battalgazi’nin Karatepe Mahallesinden Mehmet Yarar’ın kuzusu birinci, Yeşilyurt ilçesinin İkizce Mahallesinden Abuzer Yılmaz’ın kuzusu ikinci ve Yazıhan ilçesinin Boyaca Mahallesinden Hüseyin İncesu’nun kuzusu ise üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisi olan yetiştiriciye ödülü olan tam altını Milletvekili Mustafa Şahin verdi.

Yarışmada 3 kuzuya ise mansiyon ödülü verildi. Mansiyon ödülleri Arapgir ilçesinin Konducak Mahallisinden Şükrü Erdem, Darende’nin Ayvalı Mahallesinden Abdullah Türkmen ve Arguvan ilçesinin Sığıruşağı Mahallesinden Mehmet Erbaş’ın kuzularına verildi.

Yarışmaya katılan tüm üreticilere sponsorlar tarafından karşılanan gıda çeki, yem, su ısıtıcısı verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalısı44 (6 yıl önce)
    Malatya habere yorum yapıyorsun diye sen üniversite mezunu mu oldun şimdi. Herkes kendi işini yapsa insanlar daha rahat yaşar. Yorum yaparken bile üslup yok. Tarım fuarına zeki müren mi gelecek :)) Tarım fuarı adı üstünde. Küçükbaş büyükbaş ve tarım aletleri olacak.Malatyalı kardeş malatyanin etiketini kullanma bence. Sen hala zeki müren bekle :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Bakın arkadaşlar eleştirebilirsiniz gayet normal amaa sırf eleştirmek içinde eleştirmeyin yahu Allah rızası için yok meyvve ağacı gitti yok o gitti bu gitti afedersiniz ana sizinde bi bahçeniz olsa adım kadar eminim 2 dakka da müteahite verir kârınızı düşünürdünüz bunu kimse inkar etmesin ama bunu siz değilde başkası tapınca hemende nasıl hükümete atarsınız topu maşallah size @Türkiyesevdalısı hocam katılıyorum ayrıca sizede
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (6 yıl önce)
    Hayirdir malatyalı eğitim okulla bitmez sakıp sabancı da üniversite bitirmedi ama Türkiyede bir çok yatırımda öncü oldu ön yargıları yıkalım kimin Malatya ya Türkiye ye faydası varsa allah razı olsun. Sizin gibi düşünen insanlarla maalesef bir adım ileriye gidemeyiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • EYYÜP (6 yıl önce)
    Tecde de binlerce meyve ağaçları yok oldu birileri para kazanacak diye, meyve aşıları yok oldu... Keşke bununda görselerdi ama gözleri var görmezler kulakları var duymazlar. Bu arada minik kuzucuklar da tatlı olmuşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALl (6 yıl önce)
    İSTE MALATYAYA BOYLE DEVASA PROJELER GEREK GOZLERİMİZİ YASARTİYORSUNUZ BİR LİSE MEZUNU BASKAN OLURSA NE BEKLERSİN MALATYADAN
    0
    0
    Yanıtla