SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Zehirli Örümcek' Bir İlçede Daha Görüldü

'En Zehirli Örümcek' Bir İlçede Daha Görüldü
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'den sonra Kale ilçesinde de dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olduğu belirtilen "argiope lobata" türüne rastlandı.

Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde daha önce hiç görmediği bir örümcekle karşılaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'ne giderek, dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türünü yerinde inceledi.

Karaca, AA muhabirine, üzerinde farklı desenleriyle dikkat çeken argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini söyledi.

Karaca, örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını belirterek, böcekte bulunan zehirin "nörodejeneratif" hastalığında kullanıldığını, Türkiye'de iki türü olduğu bilinen, dünya genelindeyse Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti.

DAHA ÖNCE DE ARAPGİR'DE GÖRÜLMÜŞTÜ..
Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan argiope lobata türü geçtiğimiz ay Malatya’nın Arapgir ilçesinde görülmüştü.

Arapgir ilçesine bağlı Sinikli Mahallesi’nde doğa yürüyüşü yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Hüseyin Meydan gezisi sırasında tesadüfen dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan argiope lobata türü örümcekle karşılaşmıştı. Örümceğin fotoğrafını çekerek internette araştırma yapan Meydan, üzerindeki farklı desenleri ile dikkat çeken argiope lobata türü örümceğin, taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini, ancak kolay kolay insanlara saldırmadığı, ölümcül zehrinin nörodejeneratif hastalığının tedavisinde kullanıldığı bilgisini paylaşmıştı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ayhan (7 ay önce)
    chatgpt de yazilana gore bu orumcek o kadar abartildigi gibi degil. Argiope lobata, zararlı bir örümcek türü olarak bilinmemektedir. Argiope lobata, genellikle büyük, çekici ve zararsız bir örümcek türüdür. Bu tür, genellikle örümceğin dişisinin büyük ve renkli bir karın bölgesine sahip olmasıyla tanınır. Bir örümceğin zehirli olup olmadığı, türüne ve ısırıklarının insanlara ne kadar zarar verebileceğine bağlıdır. Ancak Argiope lobata gibi kılcal ayaklılar genellikle insanlar için tehlikeli değildir ve ısırıkları sıradan bir yanma veya kaşıntıya neden olabilir, ancak ciddi sağlık sorunlarına yol açma eğiliminde değildirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (7 ay önce)
    Yabancı uçaklardan atılmış olabilir.İsrail, İngiltere, Amerikanın yapmayacakları ne malum.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Niye? Belki de Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, BAE, Kuveyt vb. yapmıştır. Hemen belli ülkelere bağlamanın bir anlamı yok.
    %64
    %36
    Yanıtla