SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enkazdaki Sabit Telefon Açılınca..

Enkazdaki Sabit Telefon Açılınca..
A- A+ PAYLAŞ

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yıkılan bir binadaki sabit telefon hattının cevap vermesi üzerine bölgede yeniden arama çalışması başlatıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Malatya'da Özalper Mahallesi'nde yıkılan Hayat Sitesi'nde bir dairenin sabit telefon hattının cevap vermesi üzerine bölgede yeniden arama çalışması başlatıldı.

AFAD ve jandarma ekipleri 3 arama köpeğiyle enkazda çalışma yaptı.

Depremzedelerden Muhammed Burak Öğüt, AA muhabirine, babasının amcasının evden ilaçlarını almak için ikinci deprem öncesinde binaya girdiğini ve bu depremde enkaz altında kaldığını anlattı.

Amcasına ulaşamadıklarını, evin sabit telefonunu aradıklarını ve telefonun açıldığını belirten Öğüt, "Telefon açılıyor. 49 saniyelik bir arama gerçekleştirdik. Hışırtı geliyor, kendi sesini duyamıyoruz. Sabit hattın kendiliğinden açılmadığını düşündüğümüz için ekiplere ilettik. Allah'tan umut kesilmez." dedi.

Ekiplerin arama çalışması sürüyor.

ENKAZDAN 96 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

Bu arada, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, yıkılan binanın enkazından 96 saat sonra bir kadın yaralı çıkarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Malatya'da yıkılan binaların enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarına, AFAD Elazığ Şubesi ekipleri de destek veriyor.

AFAD ekiplerinin çalışması sonucu Yeşilyurt'ta Tevfik Temelli Caddesi'nde çöken Kilis Apartmanı'nın enkazından Semra Fırat'a 55 ulaşıldı.

Enkaz altından 96. saat sonra yaralı olarak çıkarılan Fırat sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

KIZLARINI ZİYARETE GELDİLER, HAYATLARINI KAYBETTİLER..

Mardin’den Malatya’da hemşire olarak görev yapan kızını ziyaret etmeye giden anne ve iki kızı depremde hayatını kaybetti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin neden olduğu yıkımların ardından enkazlarda arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken hayatını kaybeden vatandaşların hikayeleri de yürekleri dağlıyor. Savur’un Sürgücü Mahallesinden büyük kızı Birgül Aranır ile birlikte İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde hemşire olarak görev yapan kızı Fehime Aranır’ı, ziyarete giden Nezire Aranır, yaşanan depremde Malatya Battalgazi ilçesi Kavaklıbağ Mahallesi Niyazi Mısri Caddesinde çöken apartmanın enkazında kaldı.

Ekiplerin çalışmasıyla 3 günün ardından anne Nezire Aranır ve hemşire kızı Fehime Aranır’ın cansız bedenlerine ulaşılırken Birgül Aranır ise ağır yaralı olarak çıkarıldı. Kardeşinin görev yaptığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine yaralı olarak kaldırılan Birgül Aranır, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Depremde yaşama veda eden anne ve kızlarının cenazeleri yapılan işlemlerin ardından Sürgücü’deki aile kabristanında toprağa verildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız