SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'dan, Yunan Baskınına 'Cılız', Teğmenlere 'Sert' Tepki!.

Erdoğan'dan, Yunan Baskınına 'Cılız', Teğmenlere 'Sert' Tepki!.
A- A+ PAYLAŞ

Yunan botlarının Türkiye'nin Bodrum ve Datça'da Ege sınırlarını ihlal etmesi, herhangi bir engelleme olmadan Datça'da karaya çıkmasıyla ilgili skandal konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanıyla görüştüğünü söyledi.

Ne olmuştu?
Yunan Sahil Güvenlik botlarının iki farklı tarihte Türk karasularını ihlal ederek anakaraya yaklaştığını gösteren videolar yayılmıştı.

İlk videoda bir Yunan Sahil Güvenlik botunun Muğla'nın Bodrum yarımadasındaki Akyarlar plajına yaklaştığı görülmüş; görüntülerde Yunan askerlerinin tek bir kişiyi taşıdığı bildirilen bir botun peşinde olduğu bildirilmişti.

Kıyı kasabası Datça'da kaydedilen ikinci bir olayda ise anakaraya ulaşan Yunan botunun, botta bulunan kişi tekneyi terk etmeden önce botu yakalamaya çalıştığı görülüyordu. O sırada bir Yunan askeri sahil güvenlik botundan inerek boş bota biniyordu.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı Christos Stylianides ile yaptığı telefon görüşmesinde "bu tür ihlallerin kabul edilemez olduğunu" vurgulayarak "rahatsızlığını" dile getirmişti.

Her iki olayın ardından da Türkiye'nin yaşananlara sessiz kaldığı tartışmaları başlamıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı kaynakları, dün "Son günlerde Yunanistan tarafından Ege Denizi’nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkimiz Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletilmiştir. Bu tip hadiselerde izlenen diplomatik prosedür bellidir ve senelerdir harfiyen yerine getirilmektedir. İhlallerin ardından gerekli girişimlerin yapılmadığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulunmuştu.

Cılız tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta görüştüğü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Yunan botlarının Bodrum ve Datça'ya kadar gelmesiyle ilgili olarak konuştuğunu aktardı. Erdoğan, Miçotakis'in "bu konuyu masaya yatıracağını ve çözeceğini ifade ettiğini" söyledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesinde hangi konuların öne çıktığı sorulan Erdoğan, "Ağırlıklı olarak gerek Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı gerekse de Ege'de yaşanan malum sıkıntılar... Sayın Başbakan bunları masaya yatıracağını ve sorunu çözeceğini bize ifade etti" yanıtını verdi.

Teğmenler meselesinde ise..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninden sonra kılıç çatarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek geleneksel yeminlerini söyleyen teğmenler konusunda ise, sert ifadeler kullandı.

Erdoğan, "Kılıç meselesine gelince, bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı. Şu anda gerek Milli Savunma Üniversitesi, gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gerekse Milli Savunma Bakanımız, müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil.

Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız. Buna göre de adımımızı atacağız. Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız.” dedi.

t24.com.tr- diken.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız