SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediye Başkanı Semercioğlu Vefat Etti

0
Güncellendi - 2020-11-10 06:29:03
Eski Belediye Başkanı Semercioğlu Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski belediye başkanlarından Avukat Erdem Seyhan Semercioğlu, koronavirüs tedavisi gördüğü MTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti.

1984- 1989 yılları arasında, ANAP’tan aday olarak seçildiği Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan 74 yaşındaki Semercioğlu, koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine bir süre önce MTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Seyhan Semercioğlu'nun cenazesi 7 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'te Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Baro Başkanı Enver Han ile yakınları katıldı.

Cenaze töreninde, Semercioğlu'nun eşi Şahika Hanım ile oğlu Serkan Semercioğlu'na başsağlığı dileklerini kabul ettiler.

Keskin’den Semercioğlu için taziye mesajı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu’nun vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Keskin’in mesajı şöyle:

“Malatya Belediye Başkanı olarak 1984-1989 yılları arasında görev yapan Av. Seyhan Semercioğlu’nun vefatı esnaf ve sanatkar camiasını derinden üzmüştür.

Seyhan Semercioğlu’nun vefatı ile Malatya siyaseti en mütevazi ve karakter sahibi bir üyesini de kaybetmiş oldu.  Malatya esnafı ise Seyhan abisini kaybetmiş oldu.  Özal iktidarları döneminde siyaset yapmasına, Özal ile birlikte görev almasına rağmen kişiliği değişmeyen, makamların bozamadığı bir şahsiyetti.  Siyaset sonrasında bu şehrin sokaklarında tek başına başı dik olarak gezebilmiş ve Malatya’yı terk etmeyerek son nefesine kadar Malatya’da Malatyalı olarak yaşamıştır.

Vefatından dolayı derin üzüntü duyduğumuz Seyhan abimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Malatya’mızın başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun.”

DİĞER MESAJLAR

Bülent Tüfenkci – AKP Malatya Milletvekili, MKYK Üyesi

1984-1989 yıllarında Malatya Belediye Başkanımız olarak görev yapan Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet, Semercioğlu Ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Öznur Çalık – AKP Malatya Milletvekili, MKYK Üyesi

Malatya’mızın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu abimizin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Ahmet Çakır – AKP Malatya Milletvekili

Malatya’mızın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu’nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Seyhan abimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum… Rabbim rahmeti, merhameti ve mağfireti ile muamele etsin, inşallah.

Mehmet C. Fendoğlu – MHP Malatya Milletvekili

1984-1989 yılları arasında #Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Seyhan Semercioğlu'nun, tedavi gördüğü hastahanede vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Selahattin Gürkan – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı

1984- 1989 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Seyhan Semercioğlu, tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

H.Cemal Akın – 2004-2009 Dönemi Malatya Belediye Başkanı

Çok değerli avukat meslektaşım, 1984 yılında yapılan seçimlerde Malatya Belediye Başkanı seçilerek, 1989 yılına kadar Malatyamıza hizmet eden Seyhan Semercioğlu’nun vefatından büyük teessür duydum. Seyhan Bey, iyi bir avukat, dürüst bir yönetici ve hepsinden daha önemlisi iyi bir insandı. Allah’ın rızasını gözeterek çalışırdı; Merhum hemşehrimiz, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” felsefesini kendine şiar edinmişti. Allah rahmeti ile muamele etsin. Muhterem eşine ve tüm ailesine, sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekanı cennet olsun.

Mehmet Akif Üstündağ – Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı

Malatya’mızın geçmiş dönem belediye başkanlarından olan, aile büyüğümüz, kıymetli abim Seyhan Semercioğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Seyhan abime Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Seni hiç unutmayacağız kıymetli abim. Başımız sağolsun.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut- Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü

1984 -1989 yıllarında Malatya Belediye Başkanımız Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun...

İhsan Koca – AKP Malatya İl Başkanı

1984 -1989 yıllarında Malatya Belediye Başkanımız olarak görev yapan Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Osman Güder – Battalgazi Belediye Başkanı

İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn. 1984-1989 yılları arası Malatya Belediye Başkanlığımızı yapan Seyhan Semercioğlu abimiz dârı bekâya irtihal etti. Kıymetli Abimize ALLAH’tan rahmet; ailesine ve hemşehrilerime sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

Durali Zelyurt – Doğanşehir Belediye Başkanı

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Malatya’mızın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu Hâkk’ın rahmetine kavuştu. Değerli büyüğümüze ALLAH’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Ramazan Özcan – Malatya Ticaret Borsası Başkanı

Malatya’mızın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu’nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu – Malatya TSO Başkanı

1984 -89 yılları arasında Malatya Belediye Başkanı olarak görev yapan Seyhan Semercioğlu'nun vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Şahin Doğan – Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı

12 Eylül askeri darbesi sonrasında demokratik hayata geçiş sürecinde yapılan ilk yerel yönetimler seçiminde, değerli hemşehrimiz, merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi’nden Malatya Belediye Başkanı seçilen ve bu görevini 1984-1989 yılları arasında yürüten Avukat Seyhan Semercioğlu’nun vefatından büyük üzüntü duydum. Dürüst, samimi ve mütevazı kişiliği ile tanıdığımız, Malatya hukuk camiasının ağabeyi merhum Seyhan Semercioğlu’nun Malatyamıza yaptığı hizmetleri bir kez daha anarken, merhuma Allah’tan rahmet; ailesine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

AKP Parti Yeşilyurt İlçe Başkanlığı

1984-1989 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığımızı yapmış olan Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Başakşehir Malatyalılar Derneği (BAMDER) 

1984-1989 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Seyhan Semercioğlu'nun, tedavi gördüğü hastahanede vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

Konya Malatyalılar Derneği

Vefat eden Malatya’mızın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

İhsan Akın – Malatya Tarım Platformu Başkanı

1984- 1989 yılları arasında, Malatya Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten Sayın Seyhan Semercioğlu’nun vefatını öğrenmiş bulunmaktayım. Malatya’ya hizmet eden merhum Seyhan Semercioğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlarına Rabbim sabırlar versin inşallah.

Mehmet Çınar – Yeşilyurt Belediye Başkanı

1984 -1989 yıllarında #Malatya Belediye Başkanı olarak görev yapan Seyhan Semercioğlu'na Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Basri Kahveci – AKP Battalgazi İlçe Başkanı

1984-1989 yıllarında #Malatya Belediye Başkanımız olarak görev yapan Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet, Semercioğlu Ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Yeni Malatyaspor Kulübü

1984-1989 yıllarında Malatya belediye başkanımız olarak görev yapan Av. Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Avukat Aslı Gizem Gündüz

Eski Malatya Belediye Başkanımız, saygıdeğer meslektaşım, çok kıymetli abimiz Seyhan Semercioğlu nun vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Kahraman Kavuk – AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı

Malatya eski belediye başkanlarımızdan Seyhan Semercioğlu'nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Seyhan amcamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Esin Tanrıverdi – AKP Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı

Malatya eski Belediye Başkanlarımızdan Seyhan Semercioğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ali Yiğit – Tecde Mahallesi Muhtarı

Birçok anılarımın bulunduğu, 1984- 1989 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı yapan Av Seyhan Semercioğlu abimiz 74 yaşında vefat etmiştir Allah Rahmet Eylesin...

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi- Yeni Malatya Gazetesi

Fotoğraf: Malatya eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu, kendi dönemindeki belediye meclis üyeleri ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Ayşad (3 yıl önce)
    1984 -1989 yıllarında Malatya Belediye Başkanımız Seyhan Semercioğlu’na Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun…
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender Gürer (3 yıl önce)
    Seyhan başkanım her sabah dükkanın önünden geçerken selam verir hayırlı işler dilerdi en son 20 gün önce ayaküstü sohbet ettik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun üstünde hakkımız varsa helal olsun çok değerli bir insandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    makami cennet olsun şehrimize katkilari hep hatirlanacaktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ö (3 yıl önce)
    birileri gibi tarlalarının yanından yol geçirip emlak zengini olmadı. mütevazi bir avukat olarak yaşadı ve vefat etti. Rahmet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr Cengiz Hacievliyagil (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin mekânı cennet olsun vakt-i zamanında nikah şahidim olmuştu bende onun dürüstlüğüne ve hakkı gozettigine şahidim Allah ailesine sabir versin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Çok iyi bir insandi mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Atabey (3 yıl önce)
    Mütevazı hayatı ve kişiliğiyle siyaset dünyasına örnek olması gereken merhum Seyhan Semercioglu başkanımıza Allahtan rahmet dilerim. Değerli ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    ALLAH cc rahmet eylesin. Mütevazı yaşantısıyla örnek bir insandı. Mekanı cennet olsun. yakınları ve sevenlerinin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Siyasetten güç almadı siyasete güç kattı bir dönem siyaset yaptı siyaseti meslek haline getirmedi esas mesleği avukatlığı yaptı siyaset mal varlığında artışa sebep olmadı Malatya'da doğdu ebediyete Malatya'da uğurlanacak mütevazı başkan ruhun şad mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (3 yıl önce)
    Allah rahmet etsin gariban babasıydı başkanlığı döneminde çok insanı ekmek sahibi etmiştir.mutavazi yaşantısı beyefendi kişiliği adam gibi adamdı.mekani cennet olsun inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun mütevazi bir insandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin hakkında bildiğim şeylerden biri Siyaseti bıraktıktan sonra Malatya'yı terk etmeyen burda yaşamaya devam eden tek belediye başkanı idi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Malatya’ya Yapmış Olduğu Hizmetlerden Dolayı,Umarım Ebedi İstirahatgâhında Rahat Eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Seyhan başkan hem mesleki acıdan hem de siyasi olarak örnek bir kişiydi. Kendisinden her zaman mütevazi yapısına uygun nezaket içinde sevgi ve takdir gördüm. Malatya adına önemli bir kayıp. İnşallah büyükşehir belediyesinin alacağı bir kararla adına uygun olarak Malatya'nın hafızasında yaşatılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Korkmaz (3 yıl önce)
    Seyhan Abi, değerli bir insandı. Yakınlarına, sevenlerine ve kadim dostu Cevdet Barış Ağabeyime başsağlığı diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali BULUNDU (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (3 yıl önce)
    Acımız çok büyük! Allah bu güzel meslektaşıma rahmetini esirgemesin, yurdunu cennet eylesin inşallah. Saygıdeğer eşi, sevgili evlatları, yakınları sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    Hey gidi günler hey.Çoğu kişi aramızdan ayrıldı mekanları cennet olsun.Birde şimdiki meclis üyelerine bakın.Yaşları kırkın üzerinde deneyimli bir kadro.
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (3 yıl önce)
    Allah mekanını cennet etsin, yattığı yer nur dolsun, Malatya değerli bir üstadını kaybetti...
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun baskanimizin tarih onurlu sahsiyetleri herzaman hatirlatacaktir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Hürmet ve muhabbet ettiğimiz büyüğümüz, ağabeyimizdi. Mekanı Cennet olsun inşallah. Yakınlarına başsağlığı dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • en az sizin gibi naif ve ahlaklı bir siyaset sürdü. başkaları gibi başkan olunca tarlalarının yanından bulvar geçirip, yüzlerce daire sahibi olmadı. Allah size sağlık versin Çerçi reis
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç Akdoğan (3 yıl önce)
    Seyhan beyin vefatından dolayı Çok üzgünüm Mekanı cdnnet olsun sevip saydığımız bir dostumuzu bir değerimizi daha kaybettik Anavatan Partisinde güzel günlerimiz geçti . Allah rahmet eylesin başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Reşit bulut (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet etsin. çok üzüldük , yakınlarına sevennlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz, mekanı cennet olsun! amin
    0
    0
    Yanıtla