SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski SSK'nın 35 Dönümlük Alanı Millet Bahçesi Oluyor

0
Güncellendi - 2020-09-13 22:52:47
Eski SSK'nın 35 Dönümlük Alanı Millet Bahçesi Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yeşilyurt Belediyesi ‘Belediye Hizmet Binası ve Kompleksi’ inşaat alanında incelemelerde bulunup, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan bilgiler alırken, hizmet binasının yan tarafındaki 35 dönümlük alana Millet Bahçesi yapılacağının müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde Vali Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı İhsan Koca ve Kurum Müdürleriyle birlikte geldiği Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yıkımı tamamlanan eski SSK Hastanesinin bulunduğu bölgede 21 bin 450 metrekarelik alanda kazı ve hafriyat işleri devam eden Yeni Hizmet Binasının projesi ve devam eden çalışmalar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile beraberinde heyete geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

Yeşilyurt’un geleceğine bırakılacak en önemli eserlerden olan Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binasının dört bir tarafının daha yeşil ve refah bir alana kavuşması noktasında müjdeyi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Hizmet Binasının inşa edileceği alanının 35 dönümüne Millet Bahçesi yapacaklarını söylemesi büyük bir sevinçle karşılandı.

“MALATYALILAR HER ZAMAN EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

“Malatyalılar her zaman en güzeline layıktır” şeklinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Malatya’da bir taraftan depremde hasar gören binalara ilişkin çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan Millet Bahçesi, alt ve üst yapı noktasında yoğun bir çalışmamız söz konusudur. Bilindiği üzere daha önce iki tane Millet Bahçesi yapacağımızı, bu yatırımlardan birinin Doğanşehir’de diğerinin de Battalgazi İlçesi sınırlarında olduğunu ifade etmiştik. Battalgazi Millet Bahçemiz inşallah yıl sonuna kadar tamamlanacak.Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde eski SSK Hastanesinin olduğu alandayız.Burası yaklaşık 40 bin metrekarelik, şehrin merkezinde herkesin yürüme mesafesinde rahat ulaşabileceği bir alandır.İnşallah bu alanı Yeşilyurt Belediyemize Hizmet Binası yapmak üzere 5 dönüm alan ayıracağız, kalan 35 dönümü de Yeşilyurt’a Millet Bahçesi yapıp teslim edeceğiz. Malatya’mız için Yeşilyurt’umuz için hayırlı uğurlu olsun. Bizler daha yaşanabilir, daha yeşil bir şehir inşa etmek adına bu projelerimizi yapıyoruz. Malatyalılar her zaman en güzeline layıktır. Bizlerde Malatyalılara hizmet edebilmek adına bu projelerimizi kararlı bir şekilde yapıp inşallah 2023’e giden yolda daha güçlü bir Malatya için, bölgesinde lider bir Malatya için çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAKANIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLER”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Millet Bahçesi müjdesinden dolayı teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Her alanda gelişip ve büyüyen Yeşilyurt’umuzun değişim vizyonuna yeni değerler katacak şekilde projesini oluşturduğumuz ve inşaat çalışmalarına başladığımız ‘Belediye Hizmet Binası ve Kompleksi’ projemize yer tahsisi edilmesinde destek ve katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve katkı sunan herkese şahsım ve hemşerilerim adına öncelikle minnet ve saygılarımı sunarım. Sayın Bakanımızı Yeşilyurt’ta ağırlamaktan kıvanç duymaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın destekleriyle inşallah Yeşilyurt’umuza modern, güzel ve estetik bir hizmet binasını kazandırmak adına çalışmalarımız dört koldan devam etmekteyiz. 21 bin 450 metrekarelik alanda inşasına başladığımız yeni hizmet binamız sayesinde belediye birimlerini tek çatı altında toplayarak daha hızlı ve verimli hizmetler üreteceğiz. Binamız iç ve dış mimarisinin yanı sıra yeşil alanları, sosyal donatıları ve diğer tüm hizmet alanlarıyla Yeşilyurt’umuzun geleceğine bırakacağımız çok değerli bir eser olarak görmekteyiz. Sayın Bakanımızın Belediye Hizmet Binamızın yan tarafındaki 35 dönümlük alana Millet Bahçesi yapacaklarının müjdesini vermesi hepimizi mutlu etmiştir. Malatya ve Yeşilyurt’un her alanda gelişmesi açısından desteklerini esirgemeyen Bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm hemşerilerim adına saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Millet Bahçesi ile Belediye Hizmet Binamız daha estetik ve kent mimarisine değer katacak prestijli bir hüviyete kavuşacaktır. Sayın Bakanımıza da yeni hizmet binamızın projesi, tasarımı, hizmet alanları ve inşaat çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Bir kez daha kendisini misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gezi ve inceleme ziyaretinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a kayısı paketi, tablo ve üzerinde ‘Murat Kurum’ yazılı 6 numaralı Yeşilyurt Belediyespor forması hediye etti.

Bakan Kurum, buradan da havalimanına geçti ve uçakla Malatya'dan ayrıldı.

Bülten- malatyahaber.com

Yeşilyurt Belediyesi'ne eski SSK'nın yerine yapılacak hizmet binası maket görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Bedri (3 yıl önce)
    Allah aşkına şu şehire akıllı ileri görüşlü bir Başkan gelmez mi? Yeşilalanım içine belediye binası yapan adamdan belediye başkanı olmaz. Şehri taşımak yerine doymuş gelişmiş yere belediye binası yapandan olmaz. Trafiği yoğun yere cazibe binası olarak belediye binası yapıp trafiği artırandan Başkan olmaz. Son olarak şehre yeşil alan yapmak, ulaşımı rahatlatmak vs dururken idare binası yapmak belediye Başkan işi olamaz. Dün Selahattin G. kalkıp bu büyük hatayı yaptı. Ama o kadar reklam yaptıki yanlışı halk göremedi. Bugün Memet Ç. kalkmış aynı büyük yanlışı yapıyor. Çevreyolu altı veya kuzey güney istikametinde belediye binası yapmayan adamları ilerde tarih hiç iyi yazmayacaktır. Elbet popilizm birgün bitecektir. İşte o zaman maskeler düşecek. Keşke şimdiden anlasak. Malatya bunları hiç ama hiç haketmedi. Okudukça gördükçe yüreğim yanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oz (3 yıl önce)
    Bizim çok acil milet bahçesine ve belediye binamız a ihtiyaçimiz vardı haksızlık yapmayın hastane ne önemli bizler hastaneye ceviririz evlerimizi kendi başımız çaresine bakariz
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    bu hükümetin inşaattan başka yaptıkları bir şey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdafa-i Hukuk (3 yıl önce)
    Eskiden usulüne uygun olmayan inşaatlarda arsa veya parsellerin kritik bir noktasına “Camii” yapılır ve bu usulsüzlükler camiinin varlığıyla örtülürdü. Yeni Türkiye düzenin de bunun yerini “Millet Bahçeleri” aldı. Eskiden, “ ayıp değilmi ya hu camii nin olduğu yeri imarsız usulsüz diye karalıyorsun. Din düşmanlığının da bu kadarı!” nidalarını “ Bak bak bak reisin özenle yaptırdığı park ve bahçeleri nasılda karalıyorlar. Dış mihraklar yetmezmiş gibi birde bu zillet güruhuyla uğraşıyoruz. İslam düşmanı bunlar yahu” nidaları alacak. Fakat kimse bu hizmet binasının neden ihaleye çıkılmadan yapıldığını, şeffaf ihale kanunları dururken kapalı kapılar ardında neden doğrudan teminle taşere edildiğini soramayacak. Soran da, ya din düşmanı ya da hain diye yaftalanacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu yere belediye binası yapmak şehircilik adına bu şehre yapılan ihanettir. Beş yıla kalmaz bu bölgeye alt geçit yada köprülü kavşak yapılacak olsa o zaman da yaptıkları binayı yıkarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Bu hafta babamı acile götürdük, yatırılması gereken hastayı yer yok diye eve yolladılar iki gün sonra daha da kötüleşince mecburen tekrar götürdük. Devlet hastanesinde yer olmadığı için zor bela Üniversite Hastanesine sevk edildi orada da yer yok muhtemelen. Hasan Çalık zaten koridorları bile yoğun bakım yaptıkları halde tamamen doluymuş. Covid olsun olmasın hastaların ihtiyacını cevaplayacak kapasite dolmuş her ne kadar bürokratlar aksini söylese de. Belediye binasına ihtiyacımız yok ama acil olarak hastaların ihtiyaçlarına cevap verecek ünitelere ihtiyaç var. Umarım Yeşilyurt Belediyesi bu kararı bir süre erteler ve orayı geçici olarak hastaların kullanacağı bir ünite haline getirir. Sadece Covid yoğun bakımların alındığı Çin'deki prefabrik hastane gibi birim yapabilir ve eminim büyük alkış alır bu tavrı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    kendileri çalıyor kendileri oynuyor...bu pandemi de hastane yıkıp millet bahçesi ve belediye binası yapıyorlar..sizin suçunuz yok , size oy veren zihniyette sorun..
    0
    0
    Yanıtla
  • cokkomik (3 yıl önce)
    betona devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Çok yerinde inşallah hayırlı olur. Malatya çöl oldu zaten Tecde Bostanbaşı Yakınca ve Karakavak kısmının betonlaşması ile... Buralar inşallah yeşil kalır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 4444 (3 yıl önce)
    Turgut Ozal Üniversitene bağlı Kalp damar göğüs hastanesi olabilirdi. Nitekim bu pandemi sonrası tum bu rahatsızlıkların görülme sıklığı artacak. Sağlıkla ilgili geleceğe yatırım yapmak en iyisi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt74 (3 yıl önce)
    Trafiği hesaba katan var mı? Herşeyi o bölgeye yığdınız. Çevreyolumuz’’da yok. Hala tırlar otobüsler şehir içinde. Devam edin bakalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Ben olsam Yeşilyurt belediye binasını Yeşilyurt Hasan Çalık devlet hastanesinin olduğu bölgeye yaparım. Orda kullanılacak olan genis araziler varken ve hem o bolgeninde gelişimine katkı sunacakken sehrin içini sıkıştıracak bir yapılanmaya gitmezdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Sayın malatyahaber! Millet can pazarında ; Hastaneler dolu, ambulans cevap vermiyor, taksiciler hasta taşımayı kabul etmiyor, hastalar ve aileleri çaresiz evde ağlaşıyorlar, ya bir adam bulsak da hastamızı hastahaneye götürebilsek tedavi ettirebilmek derdinde siz ise kusura bakmayın bize maymunu gösterenlerin hipnozundasınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Allah'ı kendi siyasi reklamınızın haşa figüranı yapmayın. Güzel bir tablo ancak bu şekilde takdim edilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    35donum yeşil alan emeği geçenlere teşekkür ederim. Daha çok yeşil alan istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Uzman Dr. (3 yıl önce)
    Yanlış karar yine... Orası İmar olanında Sağlık Tesis Alanı. Sağlık tesis alanları aynı yeşil alanlarla gibi özenle korunmalı. Bu küresel felaket bile bunu size öğretemedi mi? Tamamını yıktınız bari geri kalanı sağlık tesis alanı için koruyun. Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi (Eski adıyla MEAH) zamanı gelince büyüme ihtiyacı ek tesis , ek hastane ihtiyacı hangi rezerv alanda karşılanacak. Yeşil alan tabiiki çok önemli ama bu alan özellikli sağlık tesis alanı. Mutlaka asli fonksiyonu gözetilerek korunmalı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Buda büyük gelişme belediyenin binaya ihtiyacı yok Tamamı millet bahçesi olmalıydı bakana teşekkür Ederiz çınara kalsa tamamı betona çevirirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Malatyada insanlar enkaz içinde yaşamaya terkedildi. Malatyanin en eski sitesi 4-K sitesinde depremden encok etkilenen binalar arasına girdi burda bulunan binaların çoğu boşaltıldı fakat birkaç blok için sağlam raporu verildi iki bina arasının 3m olduğu binalarda insanlar evlerinden çıkarken kafamıza tuğlanı kiremit mi düşecek diye korkuyla evlerine girip çıkıyorlar . Mart ayında öznur hanım yeşilyurt belediye başkanı bakan yardımcısı olduğu söylenen yetkili hepsi geldi burayla ilgili bir çalışma yapacaklarını belirttiler fakat aylardır insanlar evlerine giremiyorlar hergun deprem yaşayan bir şehir olduk lütfen sesimizi duyurun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğba (3 yıl önce)
    Göz göre göre yıktınız hastaneyi hem de böyle bir dönemde. Çok mu önemli ihtiyacti belediye binası?Kaç yıldır idare ediyorlardı bir süre daha idare etselerdi .Çocuğumun kontrolu için hastaneye gidemiyoruz ...Bakmiyorlar..Neyse Millet Bahcesi yapilacakmis ayy cok sevindim(!)ölmez sağ kalırsak hergun gideriz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Orayı yikacaginiza pandemi hastanesi yapaydınız virüs bitene kadar. Çokmu önemliydi belediye binası hep kazanç uğruna betona gömülüyor paralar halk için hizmet yok, hep başkanların şatafatlı hayatları daha önemli oldu hernedense....
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Millet bahçelerinin kenar yerleri hafif bayırlı oluyor orada yuvarlanmamiz için olduğu söyleniyor doğru mudur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Emeği geçen her kese tessekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Güzel bir gelişme hayırlı olsun. Kanal boyundaki yeşil kuşak projesi ne oldu Selahattin başkan? Övünüp duruyordun ama hiçbir çalışma yok. Bu arada ağaçları sulamayıp kurutanların yatacak yeri yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    İsabetli bir karar tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla