SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatya Meydanı Böyle Olacak

Eskimalatya Meydanı Böyle Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinin eski merkezi olan Eskimalatya'da Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak  meydan düzenlemesi ile ilgili görseller kamuoyuyla paylaşıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Eskimalatya Meydanı ile ilgili projenin görsellerini sosyal medyasında paylaştı.

Güder, “Projemiz ile Eskimalatya meydanını büyütüp ferah bir ortam oluşturarak, hem burada yaşayan vatandaşlarımızı hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi rahatça ağırlamak ve buranın güzelliklerinden faydalandırmak istiyoruz” dedi.

Meydanda esnaflar için yeni işyerlerinin yapılacağı belirtilirken, altında ise 19 bin metrekare büyüklüğünde kapalı otopark bulunacağı aktarıldı.  

Meydan düzenlemesi için Eskimalatya'daki Battalgazi Belediyesi ile Kaymakamlık eski binaları yıkılmıştı.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Yavuz44 (1 yıl önce)
    Boş beleş proje eskiden yine araç parkedecek yer vardı bu projede hiç yok yol daha dar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya büyükşehir olurken eski Battalgazi ve eski Yeşilyurt ilçelerimize dokunulmadan iki merkez ilçe daha olacaktı , şu andaki kaymakamlık binalarının mutlaka her iki ilçenin merkezî bir yerine getirilmesi gerekir sitmapinarinda ikamet eden bir vatandaş kaymakamlıktaki resmi bir işi için eski Malatya'ya gitmek zorunda kalıyorlar.Eski Malatya şu anda büyükşehir olmadan önceki canlılığını arıyor,kaymakamlık binası merkezin dışına yapılmış,liseler ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, sadece baskile feribot geçişleri kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (1 yıl önce)
    Ana ocağım tarihsel süreçte aşağı şehir, Eskimalatya yada şimdiki adıyla BATTALGAZİ madem ki karar verilmiş bir değişime uğrayacak tarihsel dokusu bozulmadan küresel iklim bozulmalarına sebep olan her türlü olağan dışı gelişmelerde düşünülerek yapılacak olan hizmete hiç bir şahıs zümre yada halk kesinlikle yok demez ANCAK;amaç birilerine rant oluşsun birileri bu yoldan haksiz kazançlar elde etmek maksadıyla bir araya gelip kafa,kafaya verip nasıl servetimize ,servet katarız hesabı yapıyorlarsa şimdiden bir birey olarak bir TÜRK vatandaşı olarak hakkımı helal etmiyorum; eğer sorumlular zan altında kalmak istemiyorlarsa gelişmeleri şeffaf bir biçimde kamouyuyla paylaşıp MALATYA halkının memnuniyetlerini almaları gerekir diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Herkesin bildiği gibi tüm dünyada küresel bir ısınma var ve mualesef ısınma devam edecek.Malatya belediyeleride ısrarla betona dayalı yapılaşmaya hız kesmeden devam ediyor.Yahu bir Allahın kulu yokmu bu gibi yerlere, makadam döşense daha doğal olur hemde betondan daha az ısı tutar bunuda mı?düşünemiyorsunuz?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Talha (1 yıl önce)
    Yine boş beleş proje diye dalga geçiyor. Bunların mimarı felan yok mu? Dar yol, park yeri yok millet yolun ortasına park edip gidiyor arabasını. Bırakın milletle dalga geçmeyi yeter da. Eskiden boyuna kaldırım taşı döşerlerdi şimdi asfaltı söküp yola kaldırım taşı döşüyorlar. Her taraf tarla gibi olmuş bi çamur eksik. Her yer çukur doğru düzgün zemin çalışması yapılmadan yalandan asfaltı döküp gidiyorlar 1 ay sonra her yeri çöküyor. Sonrada milletle dalga geçiyorlar bakın size hizmet ettik.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Enver (1 yıl önce)
    Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de araçlar yaya geçidinde yavaslamıyor mu, yayaylara yol vermiyorlar mı? 1.30 dk daki goruntulere bakar mısınız?
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Eskimalatya olmuş mu size yeni Malatya Yıkın beyler yıkın geçmişe dair ne varsa yıkın rant uğruna yıkın Yazıklar olsun bu projeye onay verenlere
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Suphi (1 yıl önce)
    Orta yer beton etrafında birkaç ağaç.Bunun adı memleketimizde park oluyor.
    %83
    %17
    Yanıtla