SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Destek İsterken, İcra Memuru Gönderiliyor"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Pandemi döneminde milyonlarca emekçi ve esnafın evine ekmek götüremeyecek noktaya geldiğini belirterek, ‘Ekonomik Sosyal Konsey, koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik ve sosyal bunalımları önlemek için toplanmayacak da ne zaman toplanacak? ”diye sordu. Ağbaba, kepenk kapatma noktasına gelen esnafa icra gönderilmesini de ‘vicdansızlık’ olarak değerlendirdi.

CHP İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’de görüşülmesine başlanacak bütçenin, milyonlarca emekçinin, işsizin, emeklinin, esnafın değil, iktidarın ve sarayın bütçesi olduğunu belirtti. Ağbaba, asgari ücret belirleme süreci, esnafların içinde bulunduğu durum ve Ekonomik-sosyal konsey ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BU TABLO DÜNYA LİDERİ ÜLKEYE YAKIŞMIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Yapılan araştırmalara göre 2020 Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.516 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.197 TL olduğu ülkemizde, milyonlarca emekçi 2 bin 324 lira maaşla geçinmeye çalışıyor. Açlık sınırının bile altında bir ücretle insanları köle düzeninde çalışmaya zorlamak dünya lideri! Ülkeye yakışmıyor” dedi.

"TÜM ESNAFLARI BATIRIN DA KURTULUN"

“Sadece emek dünyası zorda değil, pandemi ile birlikte onların yanına büyük bir kitle daha eklendi: Esnaflarımız.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ 16 Mart 2020 tarihinde faaliyetleri durdurulan ve halen açılmasına izin verilmeyen en az 14 bin 224 işyerine, 17 Kasım 2020 tarihli kararlar ile en az 369 bin 804 işyeri eklendi. Bu kararlarla en az 90 bin 684 işyerinin faaliyetleri durduruldu. Türkiye’nin dört bir yanından esnafların feryatları yankılanıyor. Cumhurbaşkanı ‘Abartılı’ bulsa da kiralarını ödeyemeyen, vergisini yatıramayan, çektikleri kredilerin taksitlerine para bulamayan, evinin ihtiyaçlarını karşılamak için enstrümanlarını satan ve nihayetinde evine ekmek götüremeyen esnaflar çok zor günler geçiriyor. Esnaf batmakla kalmadı. Bugün kapıya dayanan icra memurlarına ödeyemediği vergi ve krediler yüzünden evinin eşyasını kaptırmamaya uğraşıyor. On binlerce esnaf destek isterken, kapılarına icra memurları gönderiliyor. Tüm esnafları batırın da kurtulun “ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK SOSYAL KONSEY 11 YILDIR TOPLANMIYOR"

Ağbaba açıklamasının devamında ; “19 yıl önce kurulan, AKP’nin, 2010’daki anayasa referandumunda oy istemek için paketin içine alıp, anayasal nitelik kazanan Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) 11 yıldır toplanmadı. Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplanmaması AKP’nin yönetim anlayışını ortaya koyan önemli bir göstergedir. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışının tek adam üzerine giydirilmiş halidir. Fikir alışverişinin olmadığı, her şeye tek bir kişinin karar verdiği bu yönetim sistemi ülkeyi açlığa, yokluğa, iflasa sürüklemeye devam ediyor. Ekonomik Sosyal Konsey, koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik ve sosyal bunalımları önlemek için toplanmayacak da ne zaman toplanacak?” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Haklısın sayın vekilim ama onlar memnun anlaşılan acımıyorum onlara artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz )
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı seçimlerden 2 gün önce gelir secimden 1 gün sonra gider..
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Söylediklerin de sonuna kadar halksın Veli bey lakin on yıldır sen ne yaptın bu memlekete diye sormazlarmı insana. Bu iktidarın bu kadar yol almasını sağlayan sizin başarısız muhalifliğiniz olabilirmi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Metin bey, bu sadece muhalefetin başarısızlığı değil. Şu anda ülke yangın yeri. Ekonomi tarihimizin belki de en kötü döneminde. Adalet keza öyle. Döviz almış başını gitmiş. Asgari ücrette avrupada sondan ikinciyiz. Çevremizde dost ülke kalmamış. Ancak şu anda bir seçim olsa yine iktidar partisi kazanır. Ömer Hayyamın meşhur bir sözü vardır: Cellâdına âşık olmuşsa bir millet, İster ezan ister çan dinlet. İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Metin ciğim iktidarın malatya ya ne yaptığını söylermisiniz kaç fabrika açtı insanlar acında ölüyor ekmek bulamıyor siz neyin hesapını yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yapacak Metin kardeş, sahte para basıp dağıtacak miydi? Bak Mansur Yavaş in dün ki meclis toplantısına, yolsuzluk diyince nasılda kaçtılar? E bunları araştırıp idrak edemeyen varsa Veli ne yapsın, Ahmet ne yapsın? Muhalefet YALAN a bulaşmadıgi için başarısız olabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (3 yıl önce)
    Pandemi de kapanyaman icra daireleri çok anlamsız en az 1 yıl icra daireleri kapanmalı memleket kanağlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Malatya esnafına 'kime oy vereceksin?' diye sor. Dükkanına icra memurunu gönderen partinin adını söyler. Yani boşverin esnafı, kendi düşen ağlamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral44 (3 yıl önce)
    Sayın vekilim hakikati söylediğiniz vekilligin gereğini yaptığınız için saolun
    0
    0
    Yanıtla