SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaf Milletvekillerine Tepki Gösterdi, Belediye Başkanı İse..

Esnaf Milletvekillerine Tepki Gösterdi, Belediye Başkanı İse..
A- A+ PAYLAŞ

Turgut Temelli Caddesi üzerinde AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte esnaf gezisi yapan Battalgazi Belediye başkanı Osman Güder'in, bir esnafın Öznur Çalık başta olmak üzere mevcut milletvekillere tepki göstermesi, tekrar listeye konulması durumunda oy vermeyeceğini söylemesi üzerine, “değişir” demesi dikkatlerden kaçmadı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in beraberinde AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte 11 Kasım günü Dabakhane Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde yaptığı ve Malatya Vuslat Tv tarafından kaydedilen esnaf gezisinde ilginç diyalog ve ifadelerin yaşandığı ortaya çıktı.  

Bir işyerine giren Osman Güder’in burada esnaf ile ilginç bir diyalog yaşandı. Esnaf, bazı AKP milletvekillerinin ismini verip “Bu dönem mevcut milletvekillerinize oy vermem, kurban ederim” deyince, Güder’in "değişir" demesi üzerine esnaf, “Değişirse olur” diye devam etti.

Esnafın, “Biz her şeyin farkındayız. Onlar da farkında.  Üniversitedeki ihalelerin kim aldığını…” ifadeleri karşısında devreye giren AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci'nin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Aysun Bay Karabulut'un rektörlük döneminin kastedildiği bu ifadelere karşılık "İddiaların kulaktan dolma olduğu" iddiasında bulunması dikkat çekti. AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan ve rektörlüğe aday olmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafınan yeniden atanmayan, bunda hakkındaki yolsuzluk- usulsüzlük iddialarının etkili olduğu değerlendirilen eski rektör Aysun Bay Karabulut'la ilgili çok sayıda iddianın malatyahaber.com'da kamuoyuna duyurulması ve rektörün sıkıntı yaşamaya başlamasının ardından,  parti desteği görüntüsü vermek üzere rektörü abla Çalık'ın yönlendirmesiyle ziyaret ettikleri öne sürülen AKP yöneticilerinden biri Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, diğeri de Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya olmuştu.

Bu arada, ziyaret edilen işyerindeki diyalogun uzayacağını fark ederek kesmek isteyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Allah kolaylık versin, hayırlı işler” diyerek dükkandan çıkmak isterken, esnafın “Oyum Cumhurbaşkanına, Belediye başkanlarımıza eyvallah, ama milletvekillerine vermem.” diye tepkisini sürdürdüğü görüldü.

malatyahaber.com- Malatya Vuslat TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • deniz ışık (1 yıl önce)
    Esnaf yerden göğe kadar haklı eleştirdiğim her alanda beni engellemiş Öznur hanım arkadaş körler sağırlar birbirini ağırlar siyaseti var Malatya'da ki bütün milletvekili değişmezse Malatya bir adım ileriye gidemez .
    %67
    %33
    Yanıtla
  • N.yildiz (1 yıl önce)
    Günaydınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Yav kime oy verek...bu cümleyi duyacaksınız....bizim millet adaya bakmaksızın gidip gene akp ye oy verecek..olay buu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Basri başkan candır.
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Hayri (1 yıl önce)
    Böyle yazıyoruz çiziyoruz ama seçim zamanı soğanı aday gösterseler oyumuzu veriyoruz :)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    En çok gezen ve iş yapan vekiller Öznur Çalık ve Ahmet Çakır açın bakın instagram hesaplarını sürekli merkezde ve esnafın içindeler
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Zihniyet aynı olduktan sonra,yeni Öznurlar,yeni hüseyinler,yeni hakanlarla ne değişecek.Şu gelirseymiş oy vermezmiş..Bu kafa oraya kim gelirse gelsin oy verecek kafasıdır.Vermeye devam edin,elbette gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek,bugünkü çığlıklar bundan sebeptir.Hesap verme korkusu...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Akp mevcut vekillerle yola devam edecekse oy yok kendinizi toplayın
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (1 yıl önce)
    bir milletvekili meclis ve milleti arasında iplik dokumalıdır. ben malatyada bir kez olsun sokakta gezen bir kez olsun milletiyle iç içe tek basına gezen 1 adet milletvekili görmedim. bazı sehirlerde denk geldim adam tek basına çıkmıs şehrinde geziyor sorunları gözlemliyor ben bunu bizim şehirde hiç görmedim. bizimkiler bir yere gidince mercedes vito eksik olmuyor. tek basına gezen yok. milletvekilinin bile danısmanı var. böyle saçmalık olur mu ? Vekillere en büyük danısman vekildir. Öznur çalık'a tavsiyem bir gün tek basına normal bir vatandaş gibi gidip o esnaf ile konussun sorunları birebir gözlemlesin tek basına ve gerçekçilikle. öznur hanıma birisi bir sorun söylediginde hemen numaranızı verin yardımcı olurlar diyor sanki bu millet dilenci. hoş verilen numaralarada dönen de yok. kesinlikle bende oy vermem milletvekillerine.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Esnaf haklı. Bu haklı tepkiye gerçekten oldukça pasif Yeşilyurt ve Battalgazi belediye başkanlarını da koymak lazım. Şu son 5 yıl Malatya siyasetinde çöp olarak geçti. Yapılan ve yapılamayanları özetleyelim kısaca. Türkiye de şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir, 20 yıldır bitmeyen kuzey çevre yolu, sanat eseri beylerderesi viyadüğü, Türkiyenin en küçük havaalanı terminaline sahip il, Trambüs denen tarihi taşıma sistemi, Yeni Malatyasporun hırsızlara teslim edilip göz göre göre batırılması, komşu şehirler metro açarken bizim törenle minübüs durağı açmamız vs vs. saymakla bitmez. Ben bu cümleleri AK Partili bir Malatyalı olarak yazıyorum..
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Cafer (1 yıl önce)
    Bende tepkilerimi taleplerimizi Öznur calika soyluyorum. Çünkü vallahi sahada çalışan iş yapan tek vekilimiz o. Kaç vekilimz oldu iki vekil isminden başkasını sayamam. Kimi arayalım, kime kızalim. Öznur hanıma. diğerleri gibi sessiz sakin silik biri olsaydı bu tepkileri almazdı. Türkiye'de hakkında en fazla konuşulan en fazla gündem olan siyasetçi kim, tabiki Tayyip Erdoğan. Aynı mesele işte. Muhalif veya akparti savunan herkese sorun, en fazla çalışkan vekil kim. Vallahi Öznur. Varmı aksini söyleyebilecek. Yok
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    ne ben nede ailem eğer bu şahıslar tekrarvekil adayı olrsa akp ye kesinlikle oy vermeyeceğiz millet aclıktan kıvranıyor çalık gurubu malatyada toprak almadığı yer kalmadı hepsi delil li ispatlı tuzu kuru olan düzeni bozulmasın diye tabiki der çalık kalsın diye devir para devri olmuş herkes kendini düşünüyor yazıkk
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    ... (iki isim veriyor) malatyayı yedi bitirdiler servetlerinin haddi hesabı yok eğer bunlar tekrar vekil olurlarsa ne ben nede ailemden tek kişi AKP ye artık oy vermeyecektir. TEBRİK EDERİM ESNAF KARDEŞİMİ.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Esra (1 yıl önce)
    Öznur hanım devam etmeli bence vekillerimizden memnunuz,bir kaç kişini söylemiyle vekillerimizi yedirmeyiz reisimiz yine bu isimlerle devam etmeli
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)Esra isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ver bro
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Demekki sende yolunu bulmuşsun kardeşim
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Esnafın yada halkın tepkisini isimlere bağlamak siyasi geleceğine yer açmak isteyen cambazların işidir.Oysa esnaf ve halk toptan akp politikalarının ülkeyi getirdiği duruma ve isbirlikçilerine tepkili.Bu tepkileri oraya buraya çekerek karartma yapamaz bu tepkiden kurtulamazsınız.Dua edinki bu esnaf ve halk halâ size sabrederek büyüklük gösteriyor.Bu büyüklüğün sandığa yansımayacağını düşünüyorsanız aldanıyor ve aldatıyorsunuzdur...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Müthiş yorum.Elinize kaleminize sağlık.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    valla helal olsun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Sizlerin derdini çok iyi anlıyorum mevcut vekillerimizden biri başkan olursa akar kesilecek sizde haklısınız parayı veren düdüğü çalar ☺️
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Malatyam düştüğün hale bak 1940-1950-1960larda kaliteli insanlar belediyesi başkanlığı yapardı. Şimdi ise geçmişi 20 yıllık olmayan insanlar...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Toptan değişmeli Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı insanlar gelmelidir. Mansur Yavaş gibi insanlar gerisi boş kabilecilik yapan boş bir güruh.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Kabile dediğin İslam dini ise şunu bil ki. Allah'ın dini herdaim devam edecektir. Ebed ezel olan odur. İsmini saydiklarin gitti ama Allah bakidir. Az adam olun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Diyelimki sayın Öznur çalık gitti. Nasıl bir değişim bekliyorsunuz?
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yıllardır derler ki oyumuz Tayyip beye, evet oyumuz Tayyip beye ama bre Tayyip bey sen de şu Malatyalıların sesine kulak ver de: değiştir şu vekilleri. Şarkıcı Kayahan'ın dediği gibi yeter artık yeter. Bir avuç göz yaşı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Haksızlık karsisinda susmayan kahramanlar vardır....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • şahıs (1 yıl önce)
    O değilde şaşırdığım nokta şu acaba malatya esnafı insanı bu derin uykudan uyanıyor mu ? Belirtiler var hadi hayırlısı inşallah..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan alptekin (1 yıl önce)
    Esnaf vatandaşın duygularına tercüman olmuş.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sefa (1 yıl önce)
    Sosyal mecralarda paylaşılan video da ise sizin bahsettiğiniz gibi değil siz sadece bir vekil üzerinden dem vurmuşsunuz lakin vatandaşın esnafın tepkisi tek bir kişiye değildi partiye ve o partinin birkaç vekiline ve yöneticisine idi artık mevcut hükümet halkın sesine kulak vermeli ve vatandaşa rağmen bişeylerin kabul görmedigini bilmeli
    %94
    %6
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    vatandaşın milletvekiline tepki göstermesi gayet normal.. vad edilen hiçbir şey gerçekleşmedi.. ben malatya aşıkı biri olarak ahmet çakıra hakkımı helal etmiyorum sebebine gelince belediye başkanlığı döneminde istasyon virajına ve inönü üniversitesi ile araştırma hastanasi arasına yonca yapraklı kavşak projesi onaylandı hatta % 10 ödeneğide çıktı ama ahmet çakır trambus yolu yok buralardan geçmez diye güzelim her iki projeyi iptal etti hatta o zamanki sayın vekilimiz ömer faruk öz de TV de aynısını söyledi.. istasyon virajına ve üniversite nin oraya o güzelim proje ne güzelde yakışırdı.. sizler malatya düşmanıısnız hem futbolu bitirdiniz hemde sosyal aktivitesi olmayan malatyayı iyice dibe vurdunuz. malatyada halbur üstü insanlar kaçan kaçana. bu ayıptta size yeter.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Videoyu koysaydınız bakardık kim veya kimlerin ismini vermiş vatandaş veya Osman Başkan hakikaten değişir demiş mi? Görürdük.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • deli_cavus (1 yıl önce)
    :)) Siz oylarınızı mv göre değil; Ekonomi, adalet,eğitim,sosyal standart,demokrasi .... göre vermelisiniz. Hala aynı mantık. Bu ülkede üniversite mezunu olmayanların oy kullanması yasaklanmalı. Baraj sistemi kaldırılmalıdır. Anayasanın değişmez 4 maddesi kesime kafasına vura vura öğretilmelidir. Kurum müdürleri liyakat esasına göre alınmalıdır. Hak edene hak ettiği gelir adaleti verilmelidir. Hala yalanları şiir gibi okuyan , nutuk atanlara geçit verilmemelidir. Bu millette bu cehalet varken, sizin gibi uyanıklar sıcak yataklarınızda saltanat sürersiniz. :))))
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gönül Dostu (1 yıl önce)
    kimlerin eş çocuk Hanım aile eşrafının hangi kurumlarda iş başı yaptığını çarkların nasıl döndüğünü bilmiyormuyuz sanıyorsunuz Allah firavunu hz Musa nın elindeki asa ile Kızıldeniz’e gömdü ilahi adalet kim ne yaparsa yapsın herkes için illaki tecelli edecek mesleği ünvânı kimliği ne olursa olsun filmin sonuna bakmak lazım vesselam
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Semih YİĞİT (1 yıl önce)
    Malatya haber birileri size Öznur hanımı kötüleyin diyor hemen kötülüyorsunuz Memet çınarı kötüleyin diyor hemen kötülüyorsunuz ne güzel habercilik yapıyorsunuz tarafsız doğru haber değil mi cesaretiniz mi yok Selahattin Gürkanı kötülemeye yoksa sizlerden birilerinin çocuklarını işe alıyor bu sebepten mi kötüleyemiyorsunuz ben mühendisim ben neden özel kalemden kadro alıp memur olamıyorum birilerinin tehditlerine ekmeğimiz İçin boyun eğiyoruz Malatya halkı biliyordq sizde bilin Malatya’ya ne yaptıysa Öznur hanım ve vekiller dediğiniz insanlar yaptı ve alınları açık şehir merkezinde geziyorlar tarifsiz olun tarafsız birilerini karalamak için yazmayın yarın o birileri belediye başkanı olursa o zaman dürüst basıncılığınızı çok merak ediyorum o zamanda bu şekilde yazarmısınız
    %23
    %77
    Yanıtla
  • çelişkilerle dolu bir yorum.çalık ve diğerlerini savunurken sadece gürkanı kötülemeye kalkıp biryerlerini açıkta bırakmışsın.Sen mühendis isen ve de çaık ile diğerlerini savunuyorsan çoktaaaan belediyeye kapağı atmış olmalıydın.Onlarca insanı senin dediği kişiler aynı yolla kadrolu memur yaptılar.Ama gürkana sallaayım derken muhalif partiiler gibi işe girişmiş sonra aslına dönmüş akp propandasına geçmişsin.Sarece yağcılık yapmışsın.uyanda balığa gel misali.Parsel parsel aldıkları hısım akrabalarının üstüne yaptığı arazilerle arsalarla ve diğer devlet imkanlarıyla yakın akrabalarını zengin edenleri bir konuşmaya başlasak ne yapacaksınız.herşey 20 yılda gözümüzün önünde oldu.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Ben aynı yerde esnafım el arabacı nın bir tanesi o kalabalıkta ve yolun ortasın Gürkan için bağırdı olursa oy vermeyeceğiz ve biz böyle düşünüyoruz diye o zaman vuslat Tv kameraları neredeymiş niye almamış almışsa neden yayınlamamış veya haber olarak niye girmemiş
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Paçikanın gülü (1 yıl önce)
    Bu göbekli paçikanlı ilçe başkanı yanındaki topluluğa siyasi dehâ olduğunu ifade ediyor.Ama belediyeden maaş alan ve ilce başkanlığı yapan bir deha olurmu ?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • arkadaş bu adam olur demeden hiç birşey olmuyor battalgazi belediyede neden bahsediyorsun parçikanlı deyip geçme :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alpagut (1 yıl önce)
    Zaten öznur çalık tekrar aday gösterilir se Malatya nın %80 ni Akp ye oy vermeyecek. Malatya lı yemin etmiş. Öznur çalık varsa oy yok. Hatta belediye başkanlığı na aday gösterilmesni bekliyorki halk onu yere vursun. İşte o zaman Cumhurbaşkanı görsün Malatya da seçmen kimden nefret ediyormuş. Yeter diyor halk bunllar Malatya ya kazık mı çakmış.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Reisimiz kimi gösterirse oyumuz ona.Alpagut bey siz bile aday olsanız oyumuz reise
    %0
    %100
    Yanıtla