SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafın Borçları İşyerleri Teslim Edilene Kadar Ertelensin'

'Esnafın Borçları İşyerleri Teslim Edilene Kadar Ertelensin'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, deprem bölgesindeki esnafların yeni işyerleri yapılıp teslim edilene kadar Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının ertelenmesini istedi.

 Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak, esnafların prim borçları ile ilgili durumu gündeme getirdi.

Milletvekili Fendoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım, 6 Şubat depreminde deprem bölgemizde binlerce esnafımızın iş yerleri yıkıldı. Dolayısıyla iş yerleri yıkılan esnaflarımız ve çalışanları zor şartlarda, devletimiz tarafından temin edilen konteyner kentlerde ve iş yerlerinde ayakta durmaya çalışıyorlar. Özellikle küçük esnafımızın ve yanında çalışan işçilerin 31 Mayıs 2024 tarihine kadar ertelenen BAĞ-KUR ve SGK prim borçlarının yeni iş yerlerinin teslimine kadar ertelenmesi bölgemizdeki küçük esnaflarımıza ve iş verenlerimize destek olacaktır. Bu konuda Bakanlığımızın bir düzenlemesi var mıdır? “ dedi.

Fendoğlu konuşmasında ayrıca, deprem döneminde Malatya’da koordinatör bakan olarak görev yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, bakan yardımcılarına ve bakanlık personeline teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cemil Mülküt (4 ay önce)
    Depremden bu yana iş yapamıyoruz ertelenmesi yerine bence alınmaması gerekli esnaf ayakta duramıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    MTV yi bile aracim 06 plakdiye aldilar valla adamlar depremzede konteynerda yașıyor șu bu dinlemiyor valla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (4 ay önce)
    Sayın yayımcı yazdığım yorumları yayımlanacaksanız, “”Yorum yazın”” kısmını kaldırın. Bizler daha iyi bir Malatya istiyoruz. Siyasetçilerin veya belli bir kesimlerin Oyun alanı olan, yapıyormuş gibi gözüken, kendi ve etrafındaki çıkar guruplarının menfaati olan bir şehir olmasın Malatyamız. Gerçek, samimi, yalan-dolansız, hizmet eden, vizyon sahibi insanlar olsun istiyoruz. Korkakların değil Cesurların Şehri Malatya olsun, istiyoruz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Memleket Sevdalısı (4 ay önce)
    Borçların ertelenmesi bütün esnafları kapsamamali, kiracı durumundan konteynere geçerek kira odemeyenler var yada birçok esnafa ücretsiz dükkan tahsis edildi bunun gibi bir çok örnek var, kira ödeyen esnaflarla aynı kefeye konulması haksızlıktır, hem evini hem işyerini kaybedenlere destek verilebilir ama adil bir şekilde, verilen faizsiz kredilerde bile bu ayrımlar yapılmadı heleki dükkanı sağlam olan esnafın kiraları fais bir şekilde arttirildi, memleketimizde bircok şeyi suistimal eden zihniyetleri ayırmak lazım artık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vedat Kadem (4 ay önce)
    İnsanlar evlerini ve işyerlerini , tüm sermayelerini kaybetmiş, siz halen borçtan bahsediyorsunuz. Bu tüm birikimlerini kaybetmiş insanlara barınacak bir ev vereceksiniz, onun karşılığında da en az 2 milyon borçlandırıyorsunuz. Bir şey soralım, bizlerden 1999 yılından beri topladığınız deprem vergileri ve toplanan yardımlar nerede? Sadece bir gecede 115 milyar toplandı. Her biri 2 milyondan yaklaşık 60 bin ev parası eder bu. Dikkat edin. Bu sadece bir gecede toplanan yardım. Çıkın bari , depremde evini veya işyerini kaybetmiş esnafın, vatandaşın devlete olan tüm borcunu siliyorum deyin. Malum holdinglerin milyonlarca liralık vergi borçlarını sildiniz. Gazze'yi yeniden inşaa edeceğinize bari bunu kendi vatandaşlarınıza yapın.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Ertelenmesin IPTAL olsun diyebiliyormusunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla