SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafın Ekmeğiyle Oynuyorlar.. Yazık!."

0
Güncellendi - 2019-01-18 05:53:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin,  elektrik abone ve elektrik faturası tahsilat merkezinde perakende elektronik ve elektrik malzemesi satışı yapmaya başlayan AKSA Elektrik Şirketine tepki göstererek, “Holdingler esnafın ekmeği ile oynamaya başladılar” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, beraberinde Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Halil İçen ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AKSA Müdürü Mustafa Gel'i ziyaret etti.

Keskin,  vatandaşların elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına zamanında cevap veremediği için sürekli eleştirildiğini belirttiği AKSA’nın fatura ve abone merkezinde elektrik ve elektronik malzeme satışına başlamasına tepki göstererek, “Yanlış uygulamada bulunuyorsunuz, kendi asli işinizi yapın” dedi.

Keksin, “AKSA'nın bu ampullerden elde edilen paraya ihtiyacı yok. Bu yapılan hatalı davranış, küçük esnafı, elektrikçi esnafının ekmeğine zarar veriyor. AKSA  elektrik zaten kar eden bir kurum çünkü elektrik her yerde var, dağın başında bile elektrik var. Bu anlamda bu şirketin tasarruflu led ampul satışı yapması elektrikçiler esnafını üzmüştür. Bizlerde bu durumdan rahatsız olduk. Bu yanlışa dur denmeli”  ifadelerini kaydetti.

Ziyaretten sonra AKSA’nın satış reyonunu  inceleyen MESOB  Başkanı Şevket Keskin, “Bu davranış bir kez daha söylüyorum, doğru bir şey değil, küçük esnaf yaşatılmalı” dedi.

Keskin, “Bir Malatya AKSA’nın arızalara ve elektrik kesintilerine zamanında cevap veremediği için yıllardır sıkıntı içinde bulunuyor.  Ama şirket arıza ve tamir işini bırakıp,  küçük esnafla satış yarışına giriyor.  Bir Malatya’nın elektriğinden para kazanıyorsun, vergini Malatya’da vermiyorsun, bu şehrin takımına sponsor bile olmuyorsun, bir tane kültürel projen bile yoktur,  ama gelip küçük esnafla yarışa giriyorsun. Yazıklar olsun, bunlara bu fırsatı tanıyanlara da, bunlardan hesap soramayanlara da yazıklar olsun.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Üniversite de 5 ay önce 80 lira olan fatura 300, 400, 500 TL rakamlarına çıktı. İzah edilemiyor ve yanıt bulunmuyor. Milletin aklıyla dalga geçenlerin aklını bu millet çabuk alır. Aklınızı başınıza alın kendini akıllı zannedenler.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    BAŞKAN PEŞKEŞ ÇEKEN VE KOLLAYANLAR BELLİ,ama söylemek çok zor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (5 yıl önce)
    Aksa elektriğin yaptığı hic etik değil şirket asil amacinin dışına çıkmaktadır küçük esnafın ekmeği ile oynamaktadır mali müfettiş ler incelesinler bu şirketi ,vergi levhasindaki faaliyet kodunda ne yazıyorsa o iş ile meşgul olsun...vatandaşlarda biraz duyarlı olsun evindeki ekektrik arizasini kime yaptırıyorsa ampülünü elektrik malzemesini oradan alsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Serbest piaysa ekonomisindeyiz, birisi başkanı bilgilendirsin. Hiçkimse kendisinden icazet alacak değildi. Esnafın sorunlarını ve bunların sebebini kendisi herhalde bizden iyi bilir, ancak bunları dile getirmek iktidarı eleştirmeyi gerektireceği için onları bir kenara bırakıp mağazaya baskın verir gibi gidip şov yapmasını doğru bulmadım. O zaman AVM de kapatılsın?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaçak olup ta mühürlenmiş olanımı?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Halil İçen başkanım elektrikçi olmayıp küçük esnafa rakip olan AKSA önce üzerine düşen vazifesini yerine getirsin.Arızalara saatlerce bekletiyorlar çünkü koca Malatyaya sadece iki ekip bakıyor.İşte özelleştirmenin sonuçları az iş az masraf çok para.Günü geçmiş faturaya günlük fahiş faiz işleten ikinci faturayı kaçak tarifesinden cikaran aksa bu vebal başınızı yer inşallah.Gelsinde şevket başkanın dışında akpli vekil iki cift laf etsin ama olmaz çünkü holding nede olsa yandaş
    0
    0
    Yanıtla