Malatya'da esnaf, yolların taşıt trafiğine kapatılmasını, kepenk kapatarak ve davul zurna eşliğinde oynayarak protesto etti.
İl Trafik Komisyonu ve Malatya Belediyesi'nin aldığı kararla, Akpınar mevkiinde Şire Pazarı'na çıkan bazı sokakların taşıt trafiğine kapatılması nedeniyle, esnaf işlerinin azaldığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.
Esnaf, kepenk kapatarak ve davul zurna eşliğinde halaylar çekerek, karara tepki gösterdi. Bazı esnaf da işyerlerine astıkları yazılarla kararı protesto etti.
Esnaflar, yolların trafiğe kapatılması yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirtirken, tavacılık yaptığını belirten bir esnaf, işlerinin direkt etkilendiğini, vatandaşların işyerlerine gelemediklerini söyledi.