SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ev Sahibi Olmak İstediler, Perişan Oldular

0
Güncellendi - 2018-12-24 02:58:50
Ev Sahibi Olmak İstediler, Perişan Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da özel bir şirkete para yatırarak ev sahibi olmak isteyen yaklaşık 300 kişi, aradan geçen 8 yıla rağmen evlerinin teslim edilmediğini iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Malatya'da özel bir inşaat firması tarafından 8 yıl önce Yavuz Selim Mahallesi'nde TOKİ konutlarının yakınlarında site inşaatına başlandı. O dönem iddiaya göre ev hayali kuran 300’e yakın vatandaş şirkete çeşitli miktarlarda ödeme yaptı. Ancak aradan geçen süre zarfında evlerin kendilerine teslim edilmediğini ileri süren vatandaşlar eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Projenin yapıldığı alanda toplanan çok sayıda vatandaş, mağdur edildiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi. 8 yıl önce firmaya ödeme yaparak ev almak için başvuruda bulunduğunu söyleyen Gönül Karabulut, "Biz projenin ne aşamada olduğunu inşaat çalışanlarından öğreniyoruz. 'Neden yapılmıyor?' diye soruyoruz, bizlere 'demir yolda' diyorlar ama hiçbir çalışma yapmıyorlar. Bizler burada mağdur ediliyoruz. Ben inşaat döneminde 90 bin TL para verdim ama halen evimizi alamadık" diye konuştu.

Yıllar önce ödeme yaparak ev alma hayali kuran Birgül Şengül ise "Ben burada 135 bin TL para yatırdım. Bizlere teslim edilecek delindi, aradan 8 yıl geçti şu ana kadar hiçbir gelişme yok. Bizlere ise devamlı bir ay sonra deniyor, bizler burada mağdur edildik. Bizlere devamlı bahaneler söylüyorlar, firma sahipleri bizden parayı telsim aldı, sonra bizi mağdur etti" ifadelerine yer verdi.

Sezen Aksu Örnek isimli mağdur ise "2012 yılında nişanlıyken ev sahibi olmak için para ödedim. Şu anda 6 yıldır evliyim 4 yaşında kızım var, tüm altınlarımı verdim ev sahibi olmak için ancak şu anda mağdur oldum. Tapumuzu kredi çekerek aldım, evim var ama teslim edilmediği için ben şu an kiradayım. Mağdur ediliyoruz, yetkililerden yardım istiyorum" şeklinde konuştu.

Mağdur edildiğini ifade eden Turan Koçer ise "5 yıl önce ben buraya geldim. İki kat kalmıştı, bitmesine üç veya dört ay var dediler. Sonra eviniz teslim alacaksınız dediler, evimiz telsim edilmedi mağdur olduk" dedi.

iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Rabia (3 yıl önce)
    Allah tan korkmayan insanlar yazık yazık bu nasıl bişey ya . Allah hesabını sorsun.hamamın tastı kayıp.devlet yetkilileri bir çözüm bulsunlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (4 yıl önce)
    İnşaattan bir gelişme varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Çok yazık bu insanları mağdur etmeye ne hakkınız var.Yapamayacağınız işlere neden girişiyorsunuz dolandırıcılık yapıyorsunuz.Nasıl bir toplum haline geldik.Çöküş budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (5 yıl önce)
    Önce çok üzüldüğümü belirtmek isterim.Insanların çocuğundan nafakasından kesip yıllarca biriktirdiği paraları bir anda hiç oluyor.Inşaat sektörü çöktü.Kötü demiyorum.ÇÖKTÜ.Bu saatden sonra her konuda bitmiş,hazır olanları tercih edin.Elbise bile diktirmeyin.Borçlarımızdan dolayı 2019 çok daha zor olacak.Allah yardımcımız polsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (5 yıl önce)
    Yillardir bu problemler yasanip durur muteahhit kacar filmler bile yansimistir bu olay ama kimse bu ise bir cozum bulalim odenen paralari garantiye alalim dememistir. sonra herkes kendi siyasi partisini delice destekler.. Bu muteahhit kacmamista 7 senedir hiic bir gorevli cikipta hesap sormamismi , kulagini cekmemismi? Simdide kapi kapi dolasip oy isitiyorlar soromlular
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    kimse bana kızmasın mağdurlarında allah yardımcısı olsun lakin bu durumlar temelden alayımda üç kuruşa beş köfte yiyeyim, nerden nasıl kar ederimden oluyor.( elindeki son paraya evsahibi olmak için cebelleşenleri tenzih ediyorum) daha iyisi daha lüksü daha pahalısı diye diye bu milleti ekmeğe muhtaç ettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (5 yıl önce)
    Allah yardımcınız olsun ama o inşaatında bitmeyeceği belliydi ben alacaktım adamlar bana helikopter pisti deyince bu inşaat bitmez dedim ve vaZ geçtim şimdi aldığim sıcak evde oturup cay içiyorum bence sizde vaZ geçin o inşaat bitmez yeni ev alma mücadelesine başlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Krallll
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    İnşaat sektörü battı
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    Nil inşaat mağdurlarindanim 7 yıl önce almıştık evi yedi yıldır hiç bir çalışma Yok ..ilgilenen Yok ...devlet büyüklerimiz olaya el atsın artık ... Evlerimize kavuşmak istiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Asım Ersoy (5 yıl önce)
    Özel bir firma diyeceğinize firma ismini verelim ki başkaları da mağdur olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen bende tam onu diyecektim
    0
    0
    Yanıtla
  • HB (5 yıl önce)
    Magdurlardan biriyim,133 bin lira ödedim 5 yıl önce, bitecek diye diye oyaladilar 3 defa kiralık ev değiştirdim iki küçük çocukla ortada kaldık,tapumu vermeyip evimi başkasına satmışlar. Kayyum ve yeni firma tapuyu istiyorsam güncel ev fiyatından yeniden bir ev parası daha ödersem tapu vermeyi teklif etti, sözde odedigim parayı düşerek tekrar borçlandiracaklardi, o parayla o dönemde Malatya'da en iyi evler alinabiliyordu şu anda evler üç katına çıktı ne yapacak bu kadar millet ortada kaldı, senelerdir ne belediye ne de siyasetçiler sahip çıkmadı yazıklar olsun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (5 yıl önce)
    Ben engelli bir vatandaşım bir ev sahibi olmak için biktirdigim parayı buraya yatirdim ama mağdur oldum olduk allah rızası için sayın büyüklerimiz sesimizi duyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur Vatandaş (5 yıl önce)
    1020 dairelik icinde alışveriş merkezi, Camii, helikooter pist vs. olan büyük bir projedir. Esenlik veya TOKÎ tarafindan projenin tamamlanması gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (5 yıl önce)
    Bu problem artık bir inşaat firması ile 300 mağdur aile arasındaki özel bir problem olmaktan çıkmış, Sosyal bir probleme dönüşmüştür. Haliyle devletimiz yetkililerinin ve Belediyeliz yetkililerinin ilgilenmeleri gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarik (5 yıl önce)
    Bunca sene biriktir sonra böylelerine paranı kaptır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Magdure (5 yıl önce)
    Malatyalinin hiç mi sahibi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (5 yıl önce)
    Neden hiç bir vekil haberleri olduğu halde bu magduriyetle ilgilenmiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Hukuk olmayınca
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nil mağduru (5 yıl önce)
    Sayın Selahattin Gürkan bizim sesimizi duymanı istiyorum. Bir ömür boyu çalışıp dişimizden tırnagımızdan artırdığımız birikimlerimizi çaldı bu adamlar. 1020 aile mağdur oldu. Lütfen bu mağduriyetimize bir çare bulun. Tek umudumuz sensin. Hukuki olarak kayyum atandığı için bir Adım atamıyoruz. Kayyumda bi çare olamadı yıllardır oyalayıp duruyo. Yapılmayan evler için bütün senetleri cirolayıp tahsil ettiler icralık ettiler bütün insanları maaşlarına haciz koydurdular lütfen yardımcı olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Nil mağduru isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye Başkanlığı makamının görev ve yetkileri bellidir.Boşuna ümitlenmeyin , şirket iflasını ilan etmiş elde belge yok tapu yok.Sadece onlarca el değiştirmiş verilmiş senetler ki hükmü yok. Ülkeyi saran insaat furyasının sonuçları yazık olmuş bunca aileye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • G ali gürer (5 yıl önce)
    Aciyorum bu gariban insanlara nasil yaparlar aklim almiyor yetkililer bu insanlara yardim ederlerse sevinirim saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla