SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS 2. Yarıda Deplasman Galibiyetini Unuttu

0
Güncellendi - 2019-04-08 16:52:38
EYMS 2. Yarıda Deplasman Galibiyetini Unuttu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında deplasman maçlarında galip gelemedi.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, deplasman maçlarında puan kayıpları yaşıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, deplasmandaki 3 galibiyetin tamamını ligin ilk yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında deplasmanda 17 haftalık bölümde oynadığı 9 deplasmanda karşılaşmasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3'te mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 12 puan toplamıştı.

Sezonun ikinci yarısında şuana kadar 5 deplasman maçı oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda galip gelme başarısını gösteremezken, 1 beraberlik, 4'te mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 5 deplasman karşılaşmasında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

14 MAÇTA 3 GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı.

Malatya ekibi, dış sahada oynadığı son 6 maçta da galibiyete hasret kaldı. Sarı kırmızılılar, Süper Lig'in 15. haftasında dış sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 yendiği maçtan sonra çıktığı 6 deplasman müsabakasında 2 beraberlik, 4 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda Bursaspor (1-1) ve Atiker Konyaspor (1-1) ile berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (3-2), Çaykur Rizespor (3-0), Demir Grup Sivasspor (2-0) ve Galatasaray'a (3-0) yenildi. Son 6 deplasman maçında 4 kez gol sevinci yaşayabilen Malatya ekibi, kalesinde 13 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon rakip sahalarda çıktığı 14 maçta 13 puan topladı.

Söz konusu maçlarda 13 gol atan sarı-siyahlılar, kalesinde 22 gol gördü. Evkur Yeni Malatyaspor, ligde elde ettiği 37 puanın 13'ünü deplasmanda kazandı.

İKİNCİ YARIDA DÜŞÜŞE GEÇTİLER

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında yakaladığı başarıyla dikkat çekerken, ikinci yarıda geride kalan 10 haftalık bölümde aynı başarıyı tekrarlayamadı.

Sezonun ilk yarısını 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, devre arasına topladığı 29 puanla, lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde 3. sırada girdi.

İkinci yarıda istediği performansı sergileyemeyen sarı kırmızılılar, 27. haftada turuncu-lacivertlilerden 24 puan geriye düştü.

Sarı kırmızılıların bu sezon dış sahadaki 14 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Birinci hafta Göztepe: 1-3

Üçüncü hafta İstikbal Mobilya Kayserispor: 0-0

Beşinci hafta Beşiktaş: 2-1

Yedinci hafta Medipol Başakşehir: 1-1

Dokuzuncu hafta MKE Ankaragücü: 1-0

On birinci hafta Aytemiz Alanyaspor: 0-1

On üçüncü hafta Kasımpaşa: 3-0

On beşinci hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 1-3

On yedinci hafta Bursaspor: 1-1

On dokuzuncu hafta Fenerbahçe: 3-2

Yirmi birinci hafta Atiker Konyaspor: 1-1

Yirmi üçüncü hafta Çaykur Rizespor: 3-0

Yirmi beşinci hafta Demir Grup Sivasspor: 2-0

Yirmi yedinci hafta Galatasaray: 3-0.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    2.yarının en kötü oynayan takımıyız.sahaya çıkan ilk onbirden oyuncu değişikliklerine kadar hepsi son derece isabetsiz ve acemiceydi.Erol bulut hoca değildi bizde hoca oldu.bugünkü halimizle galatasarydan kupa rövanşını almamız imkansız olduğu kadar ilk beş hedefimizde hayal oldu.bakalım 10 gün sonra hangi hedeflere oynayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    MALATYA SPOR 10 SIFIRDA YENİLEBELİR AMA Bir hakem utanç verici bir şekilde seksen milyonun gözü önünde fatih terim için ve birileri için düdüğünü ötürmüştür işte o zaman türk futbolu çökmeye yüz tutmuş demektir yani türk futbolunu şöyle tarif etmek istiyorum Kurbağayı koltuğa oturtsan, o yine çamura atlar yani türk futbolu çamura batmıştır yani verdiğin kararı fatih terime izah etmiştir sen hakemsin senin dördüncü hakemin yokmu söyle o izah etisin neyi izah ediyorsun sen bir şeyin hakIı oIduğunu biIdiğin haIde, o şeyden yana çıkmazsan, korkaksın demektir sen malatya değil türk futboluna utanç verici bir gece yaşatın yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla