SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS Galatasaray Maçından Puan Bekliyor

0
Güncellendi - 2019-04-04 19:23:18
EYMS Galatasaray Maçından Puan Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 27.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 6 Nisan Cumartesi günü 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de 26 haftalık bölümde 10 galibiyet, 7 beraberlik, 9'da mağlubiyet alarak 37 puan toplayan  Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 27.haftasında İstanbul'da Galatasaray'a konuk olacak. Ligin 26.haftasında sahasında MKE Ankaragücü'nü 3-1 mağlup eden sarı kırmızılılar, lige milli maçlar ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle verilen arayı Antalya'da kamp çalışması yaparak değerlendirdi.

İstanbul'da 2 Nisan Salı günü Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçını oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 27.haftada bir kez daha İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu İstanbul deplasmanında kupa maçındaki gibi iyi bir performans ortaya koyarak, puan ya da puanlarla Malatya'ya dönmek istiyor.

EVKUR YENİ MALATYASPOR İKİNCİ YARIDA İKİ GALİBİYET ALDI

Süper Lig'de ikini sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 9 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelebildi.

Ligin ilk yarısında 17 karşılaşmada 29 puan toplayan sarı kırmızılılar, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada hanesine 8 puan yazdırabildi.

İkinci yarıda 9 karşılaşmada 2 kez galip gelen Evkur Yeni Malatyaspor, 2 karşılaşma berabere kalırken, 5 karşılaşmayı ise kaybetti.

İkinci yarının 18.haftasında sahasında Göztepe'yi 3-2 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, 19.haftada deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2'yle boyun eğdi. Ligin 20.haftasında sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Malatya temsilcisi, 21.haftada ise bu kez deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak, hanesine 1 puan ekledi.

Spor Toto Süper Ligin  22.haftasında sahasında Beşiktaş'a 2-1 kaybeden Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 23.haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle döndü. Ligde 24.haftada sahasında lider Medipol Başakşehir'e 2-0 kaybeden Evkur Yeni Malatyaspor, 25.haftada deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a da aynı skorla mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, lige verilen ara öncesinde ise 26.haftada sahasında MKE Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti.

Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda şuana kadar 13 puan topladı. Sarı kırmızılılar, oynadığı 13 deplasman maçında 3 galibiyet, 4 beraberlik, 6'da mağlubiyet aldı.

GALATASARAY ŞAMPİYONLUK YARIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ligde şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alan Galatasaray ise şuana kadar 52 puan toplarken, ligde Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan, bu sezon ise şampiyonluğun en güçlü adayı olan Galatasaray, geride kalan 26 haftada 15 galibiyet, 7 beraberlik, 4'te mağlubiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı 29 puanla beşinci sırada tamamlayan İstanbul ekibi, ligin ikinci yarısında geride kalan 9 haftalık süreçte ise 23 puan kazandı.

Galatasaray, Süper Lig'de şuana kadar hanesine yazdırdığı 52 puanın 31'ini iç sahada aldı. Sarı kırmızılılar, sahasında oynadığı 13 karşılaşmada 9 galibiyet, 4'te beraberlik alırken, mağlubiyet yüzü görmedi. İstanbul ekibi, sahasında oynadığı 13 karşılaşmada rakip ağları 37 kez havalandırırken, kalesinde ise 10 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de üç kez karşı karşıya geldi; bu maçların tamamını ev sahibi takımlar kazandı. 3 karşılaşmada Evkur Yeni Malatyaspor 2 galibiyet alırken, Galatasaray ise 1 kez galip gelebildi.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, tarihlerinde dördüncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önceden Spor Toto Süper Lig'de oynanan 3 karşılaşmada Evkur Yeni Malatyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ilk kez 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşma ise 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlandı. Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, bu sezonun ilk yarısında Malatya'da karşı karşıya geldi. Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'de 12 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu süreçte 8 galibiyet, 4'te beraberlik aldı. Sarı kırmızılılar, Medipol Başakşehir ile birlikte ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin iki sahibinden biri olmayı da başardı. İstanbul temsilcisi, aynı zamanda evinde oynadığı son 32 lig maçında da yenilgi yüzü görmedi ve tarihindeki en uzun ikinci iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor. Sarı kırmızılılar, 32 maçta 27 galibiyet, 5'te beraberlik aldı.

Süper Lig'in ikinci yarısında deplasmanda Akhisarspor'un (0) ardından en az puan toplayan takım Göztepe ile birlikte Evkur Yeni Malatyaspor oldu. Akhisarspor, ligin ikinci yarısında deplasmanda henüz puanla tanışamazken, Evkur Yeni Malatyaspor ise sadece hanesine 1 puan yazdırabildi.

Süper Lig'de kalesini 10 maçtır gole kapatamayan Evkur Yeni Malatyaspor, lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor. Aynı zamanda ligin ilk yarısında 17 maçta kalesinde 16 gol gören Malatya ekibi, ikinci yarıda 9 maçta 17 gol yedi.

Galatasaray, Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla puan toplayan takım oldu. Sahasında en çok puan toplayan takım olan Galatasaray, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada 23 puan topladı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son dokuz golün altısı duran toplardan geldi. Galatasaray'ın ise ligde kalesinde gördüğü son 11 golün sadece biri duran toplardandı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de evinde topa en fazla sahip olan takım; Evkur Yeni Malatyaspor ise deplasmanda Antalyaspor'un ardından topa en az sahip olan ikinci takım

Evkur Yeni Malatyaspor'un ligde attığı son dokuz golün beşinde Danijel Aleksic'in direkt katkısı var. Ligde dört maçtır gole katkı yapamayan Aleksic, sarı kırmızılı takımın ligde attığı son 9 golde 3 gol, 2'de asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'da Sofiane Feghouli, Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla gole katkı yapan oyuncu oldu. Sofiane Feghouli, 6 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız