SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Süper Ligde Kalmayı Garantiledi

0
Güncellendi - 2018-05-07 18:16:56
EYMS Süper Ligde Kalmayı Garantiledi
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig’de ilk sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, 32.hafta karşılaşmasına çıkmadan önce, kalan maçlarını kaybetse dahi büyük ölçüde ligde kalmayı garantiledi. EYMS, kalan 3 maçından (Göztepe, Galatasaray, Kayserispor) maçlarından 1 puan aldığı takdirde averaj hesaplamasına gerek kalmadan Süper Ligde devam edecek.

32.haftada Pazartesi akşamı İzmir'de Göztepe ile karşı karşıya gelecek olan Evkur Yeni Malatyaspor, Osmanlıspor’un deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalmasıyla birlikte çok sürpriz sonuçlar olmazsa büyük ölçüde ligde kalmayı garantiledi.

Ligde Cuma ve Cumartesi günü oynanan maçların ardından puan sıralaması şöyle:

 3 takımın 1. Lige düşeceği Süper Ligden ilk düşen takım 12 puanla son sıradaki Kardemir Karabükspor olmuştu. Bir maçı eksik Gençlerbirliği 30 puanla 17. Sırada bulunuyor. Ankara ekibi kalan 3 maçını kazansa, Evkur Yeni Malatyaspor  ikili averajla ligde kalıyor. Evkur Yeni Malatyaspor, sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği ile deplasmanda oynanan karşılaşmayı 1-0, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise 4-1 kazanmıştı.

  Süper Ligin 32.haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Osmanlıspor, puanını 33’e yükseltti ancak küme düşme potasından kurtulamadı. Ankara ekibi, kalan iki maçını kazansa dahi Evkur Yeni Malatyaspor’a karşı ikili averajda üstünlüğü bulunmuyor. Zira Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanmış, ikinci yarıda Ankara deplasmanındaki karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Ayrıca, EYMS'nin aynı puanlı veya alt sırada bulunan takımlardan Bursaspor'la (Malatya'da 2-4 mağlup, Bursa'da 0-0), Antalyaspor'la (Malatya'da 1-1, Antalya'da 3-1 mağlup) ve Alanyaspor'la (Alanya'da 1-0 mağlup, Malatya'da 1-1) ikili maçlarda aleyhine, buna karşın A.Konyaspor'la (Malatya'da 1-1, Konya'da 0-1 galip) lehine averajı bulunurken, Teleset Mobilya Akhisarspor'la (Akhisar'da 0-0, Malatya'da 0-0) ikili averaj eşitliği var. Alt sıralardaki bu takımların kendi aralarında oynadıkları maçlardaki ikili averajlar da ligden düşmeyi belirleyecek.

TALİMAT NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yürürlükte olan Futbol Müsabaka Talimatı'nın aynı puana sahip takımlar arasındaki değerlendirmeye ilişkin esaslar, 9. maddenin ilgili fıkralarında yeralıyor:

Talimatta konuya ilişkin açıklamalar şöyle:

"..Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanır. Puanların eşitliği halinde aşağıda belirlenen sistem uygulanır.

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki ise;

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne

bakılır,

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına

bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan

takım üstün sayılmaz.)

III. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel

puantajdaki gol averajına bakılır.

IV. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

V. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım

üstün sayılır.

VI. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili

takımlar arasında yapılacak tek maçlı eleme usulü uygulanacak bir müsabaka

neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

b) Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan

cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım

arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına

bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan

takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit

ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan

takım üstün sayılır.

VIII. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde TFF tarafından belirtilen

esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka(lar) neticesinde kazanan

takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

(3) TFF gerekli gördüğü hallerde, gol averajını uygulamamaya veya başka bir şekilde

uygulamaya karar verebilir."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Cahit Hıyarto (162.158.90.88) (6 yıl önce)
    seneye maclar yine 100 tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Fanatik Taraftar (6 yıl önce)
    Fenerbahçe şampiyon olamayacak diye çok korkuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Bu nasıl bir haber. Hakaret eder gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Malatyaspor un bir tehlikesi yok..Osmanlı ile averaj üstünlüğü var zaten..zaten osmanlı hem bjk yi hemde akhisar ı yenemez..yense bile akhisar düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • MehmetM (6 yıl önce)
    Hadi Hayırlı Olsun. Kalan 3 maçımızı da renkdaş takımlarla oynayacağız ve ligde kalmış olmanın verdiği rahatlıkla ligi orta sıralarda tamamlamanın mücadelesini vereceğiz. Göztepe maçının hemen arkasından yönetim önümüzdeki sezonun çalışmalarına vakit kaybetmeden başlamalıdır. Tüm camia yı tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Arkadaşlar hatalı haber henüz ligde kalmadık izah edeyim Osmanlı gençler Alanya Akhisar Antalya ve buz 39 puanla ligi bitirirsek bu çoklu averajla düşeriz çok düşük ihtimal ama ligde matematiksel olarak henüz kalmadık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (6 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim Osmanlı kalan iki maçını alsa bile ikili averajda üstünlüğümüz olduğu için matematiksel olarak ligde kalıyoruz. Tüm spor camiası ve tv yorumcuları Malatyaspor matematiksel ligde kaldı diyor, ne hikmetse senin hesabına göre daha belli değil. Sen şu hesabı bi daha kontrol et sana zahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Matematiğini bir kez daha gözden geçir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Gençler 30 puanlı 36 da kalıyor, 2 kere Osmanlı demişsiniz. Sanırım Konya yerine Osmanlı yazılmış. Ben iki şekilde de Gençler'in olmadığı hesaplamayı yapacağım. Bu hesabın olmazsa olmazı Akhisar'ın Osmanlı'ya yenilmesidir. O olmazsa zaten Osmanlı bizi yakalayamaz. 6lı averajda Akhisar düşüyor . Sizin yazdığınıza göre yani Konya'nın olmadığı 5li averajda yine Akhisar düşüyor. Bu denklemlerin olmazsa olmazı Akhisar'ın mağlup olması. Bu nedenle düşme durumu yok. Osmanlı sadece Akhisar ile 2li averaj üstünlüğü kurabilir. Akhisar ile şartlar eşit olduğu için, Osmanlı Akhisar'dan çok puan alınca Akhisar altta kalıyor. Akhisar puan alınca zaten Osmanlı puan olarak yakalayamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    mevcut kadroda kalması gerekenlere ek genç, yetenekli, takıma ileride para kazandırabilecek, istikbal vaad eden futbolcularla erol hoca önderliğinde devam edilmelidir. düşen takımların iyi oyuncuları da alınabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (6 yıl önce)
    Kalan 3 maçta bol gollü güzel maçlar izletin. Oynamayan oyuncuları da oynatın. Onlar da tecrübe kazansın. Dia yo ne zamandır izlemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK / İZMİR (6 yıl önce)
    Artık seneye elimiz yüreğimizde olmasın artık.Ligden düşen Karabük'te ve düşme tehlikesinde olan Osmanlıspor'da çok kaliteli futbolcular var.Değerlendirir Malatya yönetimi inşallah.
    0
    0
    Yanıtla