SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS’de Futbolcular Laktat Testinden Geçti

0
Güncellendi - 2017-07-20 15:31:47
EYMS’de Futbolcular Laktat Testinden Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce’de Fenerbahçe’ye ait Topuk Yaylası’nda sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor’da futbolcular laktat testinden geçti.

Birinci etap kamp çalışmalarını Bolu Termal’de yapan sarı siyahlılar, ikinci etap kamp çalışmalarını Topuk Yaylası’nda yoğun tempoda sürdürüyor. Bolu Termal’deki kamp çalışmalarında güç ve kondisyon depolayan futbolcular, ikinci etap kamp çalışmalarında da askeri bir eğitimden geçiyor.

Çalışmalar esnasında futbolcularla yakından ilgilenen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcılarıyla sık sık bir araya gelerek, futbolcuların durumları hakkında bilgiler alıyor. Futbolcularla iyi bir diyalog içerisinde olan tecrübeli teknik adam, takımını sezon başına kadar hazır hale getirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

ANTRENMAN KEYİFLİ GEÇİYOR

Süper Ligin başlangıcına kadar hazır hale gelmek için çalışmalarını sürdüren sarı siyahlılarda antrenmanlar bir hayli keyifli geçiyor.

Özellikle futbolcuların antrenmanlardaki hırs ve istekleri teknik heyetin yüzünü güldürürken, yabancı oyuncuların takım içerisindeki uyumu teknik patron Ertuğrul Sağlam’ı bir hayli mutlu etti.

Evkur Yeni Malatyaspor’da futbolcular, Topuk Yaylası’ndaki antrenmanın ikinci gününde laktat testinden geçti. 08.15’te başlayan ve 11.30’da sona eren testten geçen futbolcular daha sonra istirahate çekildi.

LAKTAT TESTİ NEDİR?

Laktat testi, kandaki veya beyin omurilik sıvısındaki (BOS) laktat seviyesini ölçer. Kanda oksijen düzeyinde azalma laktatın seviyesinde yükselmeye neden olur. Oksijen azalmasının yanı sıra laktatın aşırı üretimi veya kandan temizlenmesini engelleyen durumlar da laktatı yükselten sebeplerdir. Hücreler tarafından besinlerin enerjiye dönüştürülmesi esnasında ortaya çıkan maddelerden biri olan laktat, kanın asiditesine göre laktik asit halinde de bulunabilir. Çeşitli hastalıklarda yapılan bir test olmasının yanında, sporcuların performansı ile ilgili olarak da kullanılır.

Kandaki laktat seviyesi sportif performansla bire bir ilgilidir. Bu seviyenin artması, sporcunun asidoz ortama girdiğini ve performansının düşeceğini gösterir. Anaerobik eşik olarak adlandırılan bu performans sınırı her sporcu için farklıdır. Bu nedenle özellikle takım sporlarında bu bireysel farkların belirlenmesi “kişiye özel “ antrenmanın düzenlenmesinde önem kazanır.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Bu kamp önemli transferler yetişeydi iyiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ceyhun (7 yıl önce)
    aly sissokko transferi hayırlı olsun..haber siteniz biraz geç düşürüyor haberleri..taraftar transfer bekliyor.hemde çilek transfer..bi an önce acıklarsanız güzel olur :)
    0
    0
    Yanıtla