BİLSAM tarafından yapılan Kültür Kuşağı Konferansları'nın bu haftaki konuğu TBMM eski İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış oldu. Elkatmış'ın “Dünyada ve Türkiye’de İnsan Hakları” konulu konferansı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Konferansa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya TSO Başkanı Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Enver Aydın Acar’ın açılış konuşmasının ardından BİLSAM Akademi Güz Seminerlerinden “Siyaset Bilimine Giriş” adlı seminere katkılarından dolayı Yard. Doç. Dr. Gökhan Tuncel’e plaket takdimi yapıldı ve bu seminere katılan katılımcılara katılım belgeleri verildi.
"EZİYET VE CEFA İÇERİSİNDELER"
Konferans veren Mehmet Elkatmış şunları söyledi; “Dünyada en fazla konuşulan konulardan bir tanesi insan haklarıdır. İnsan temelli olduğundan, insan haklarının konuşulması gayet doğrudur. İnsan hakları demokrasi ile birlikte daha çok ön plana çıkmış ve insanlar bilinçlenerek haklarını gasp edenlere karşı daha bilinçli hareket etmeye başlamışlardır. İnsan haklarının en yoğun ihlal edildiği seneler savaş yıllarıdır. Bugün günümüzde dünyanın birçok yerinde savaşlar vardır ve bu savaşlardan dolayı birçok hak ihlali yaşanmıştır. BM’nin kayıtlarına göre 50 milyon mülteci var. Filistin’de 1945’ten beri mülteci kamplarında eziyet görenler canları pahasına yaşamaya çalışıyorlar ve dünyanın daha birçok yerinde; Irakta, Afganistan’da, Somali’de insanlar eziyet ve cefa içerisindeler. Dünya’da kendilerini insan hakları savunucusu olarak takdim eden batılı ülkeler, şu an bakıyoruz ki insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler oluyor” dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.