SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fendoğlu, Depremle İlgili Bazı Konuları İçişleri Bakanına İletti

Fendoğlu, Depremle İlgili Bazı Konuları İçişleri Bakanına İletti
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 6 Şubat depremlerinden doğrudan etkilenen 11 ilin Milletvekilleriyle AFAD Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’daki beklentileri aktararak, taleplerde bulundu.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 6 Şubat depremlerinde etkilenen illerin milletvekilleriyle yapmış olduğu toplantının detaylarını paylaşarak, Bakan Yerlikaya’ya iletmiş olduğu konuları açıkladı.

Milletvekili Fendoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın  Başkanlığında, AFAD Başkanımız, AFAD Başkan Yardımcımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılarımız, İçişleri Bakan yardımcılarımız, İller Bankası Genel Müdürümüz, AFAD yetkililerimizle ve ilgili kurum temsilcilerimizle birlikte Asrın 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 İlimizin milletvekilleriyle istişare toplantısına katıldık.

Bu kapsamda Bakanımızdan Malatya'mız için;

-Malatya Valiliği, Kaymakamlıklar, AFAD'da, Konteyner Kentlerde ve diğer kurumlarımızda TYP kapsamında çalışan depremzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için diğer illerimizde dahil olmak üzere TYP çalışma süresinin uzatılmasını,

-Konutları teslim edilerek yerleşecek olan ev sahibi vatandaşlarımızdan boşalan konteynerlere konut imkanı sağlanana kadar kiracı durumda olan depremzedelerimizin yerleştirilmesini,

-Kira yardımı alan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kira yardımının yıl sonuna kadar uzatılmasını,

-Malatya Emniyetimizin ihtiyaç duyduğu araç, gereç ve lojman ihtiyacının karşılanmasını,

-Malatya'da devam eden çalışmalar sonrası esnaflarımız için ihtiyaç duyulan İş Yeri Konteynerlerinin sağlanmasını,

-Malatya'mızda yapımı devam eden konut ve çarşı projelerimizin en hızlı sürede teslimi için tüm bakanlıklarımız ile iş birliği içerisinde çalışmaların sağlanmasını talep ettik.

Malatya'nın mazisine yakışır şekilde  inşası için vatandaşlarımızın taleplerini iletmeye devam edeceğiz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 hafta önce)
    Acaba İhsan Koca ne demiş. Adamın Malayua ile ilgili söyleyecekleri varmı,? Öyle bir derdi var mı? Bunların ahiret sorgusu çok çetin olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (3 hafta önce)
    Seçim bitti gitti.kasada zaten para yok. Kimse bişey beklemesin. Şimdi kısma zamanı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hekimhan (3 hafta önce)
    Depremden sonra doldurulan formlar la eşya yardımı için başvuru toplandı. Sözler verildi. Eşya yardımı ile ilgili herhangi bir çalışma yok. Yıkılan ve ağır hasarlı binalar da çok mağdur kişi var. Sayın vekillerimiz bu konuyu da gündeme getirebilir mi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (3 hafta önce)
    Orta hasarlıların güçlendirme kredisi niçin ödenmedi. Bu konuyu niye gündeme getirmiyorsunuz. Devlete en az maliyeti olan binalar orta hasarlılardır. Devlet zihniyetinin devreden çıkıp mantığın çalışması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyda (3 hafta önce)
    Öncelikli konulardan biride orta hasarlı evlere kredi desteği verilmesidir.Ancak anlaşılan gündeme getirilmemiş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abidin Öztürk (3 hafta önce)
    Depremden bir ay sonra bahçe evimizi saat13.00'te kamyoneti dayayıp soymuşlar! 10 dk. sonra aracın plakasnıı verdik, yakalandı dediler, ölme eşeğim ölme oldu!!! Hırsızlık alenen olmaya başladı. Ev eşyası aldık, söküp paketlediğimiz eşyaları göndüz gözüyle çalmaya kalktılar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OKTAY (3 hafta önce)
    buı kadar acizler topluluğu olamaz 3 ay oldu iş yerimiz yıkıldı halen bi cadır bile temin edemediler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (3 hafta önce)
    Vatandaşla alay ediyorlar.tam bir akıl tutulması.bina kültürüyle modern bir şehir inşa edilmez.şehrin içine edilir.bina vasat ülkelerin yaşam şeklidir.zaten yolsuzlukların çokça olduğu ülkede, ülkede bir bütün rantın en büyük haram faaliyetlerinin hız kesmediği ülkede yaşam kalite seviyesi tam bir rezilliktir.bu haberleri vatandaş yer mi.ülkenin durumu rezillikler içinde, ülke ekonomisinin içine eden baş ekonomist ,bir de toplumla alay edercesine ülkenin en büyük beka sorunu diye nüfus oranının düşmesi, doğum oranının azalması diyerek hakikat olan en büyük belaları,rant, yolsuzluk,israf ve bunları organize eden liyakatsizler ordusunu pas geçmesinin de hesabı Mahşerde sorulacaktır.maalesef ülkemizde adalet bir hikâyeden ibaret olduğu için hesaplar mahşere kalıyor.işte bu haber de gerçeklerden kopuk.ülke savaştan çıkmış ve düşmanlarca talan edilmiş gibi çökmüş vaziyettedir.depremin etkisi yaşadığımız dehşet hayat şartları sebep olan en etkisiz kısımdır.ülke için en büyük bela olarak 90 milyonun çektiği rezillikleri umursamayan saray erbabının yönetim anlayışıdır.99 depremin de halk dışarda yattı , memurum maaşları yardımlarla ödendi diyen ve millete kim ev yaptı diyenler şu an yaşadığımız ülke şartları tam bir kaos içerisinde ve zalimleşen ülke şartlarına ilave liyakatsizlerin zulmüne maruz kalmakta.daha gelecek yıkım da cabası.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (3 hafta önce)
    Niye Malatya da 70 bin kişi ev bekliyor 1 buçuk yılda biter sözü verdik ama ortada inşaat bile yok bu hızda 5 yılda da evleri teslim edemeyiz daha orta hasarlar bile yıkılmadı demediler acaba.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ali D... (3 hafta önce)
    Dilenci gibi, her sorunda her ihtiyaçta, Ankara'ya koşmakla bu ülkeyi nereye kadar götürebileceğiz?
    %82
    %18
    Yanıtla