SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Mütevelli Heyet Davasında İşadamına Tahliye

0
Güncellendi - 2017-11-02 20:18:02
FETÖ Mütevelli Heyet Davasında İşadamına Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ örgütünün Malatya'daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 15 tutuklusu bulunan çoğunluğu işadamı 33 sanıklı davada “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan”  işadamı Muzaffer E., Malatya  2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ara duruşmada tahliye edildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya’daki “Mütevelli heyet” dosyasına bakan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz 23 Ekim günkü 11. duruşmada “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak” için talepte bulunan tutuklu işadamı Muzaffer E.’nin KOM Şubesinde vermiş olduğu ifadenin mahkemeye ulaşması üzerine ara duruşma yaptı.

Duruşmada işadamı Muzaffer E. ile Avukatı Soner Gökçe hazır bulundu.

Duruşmada Muzaffer E., KOM Şubesinde “Etkin pişmanlık hükümleri” kapsamında vermiş olduğu ifadeyi aynen tekrar ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka ise, sanığın vermiş olduğu ifadesinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanabileceğine kanaat getirdiklerini belirterek, sanığın tahliye edilmesini talep etti.

Avukat Soner Gökçe ise, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti, işadamı Muzaffer E.’nin  adli kontrol şartları kapsamında tahliyesine karar verirken, vermiş olduğu ifadede ismi geçen isim ve olaylar hakkında kovuşturma ve soruşturma olup olmadığı konusunda gereğinin yapılması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine de karar verdi.

Söz konusu dava dosyasında daha öncede tutuksuz sanık Bayram E.’nin Avukat Bayram Özcan ile birlikte KOM Şubesine giderek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade vermişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız