SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Yargılanan 14 Sanığa Ceza

FETÖ'den Yargılanan 14 Sanığa Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında toplam 14 sanık hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçlarından 7 yıl 6 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 1 sanık ise beraat etti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davalarda, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski emniyet müdürü İsmail A. ve eski öğretmen Elif G. hakkında 7’şer yıl 6’şar ay, eski polis memurları Emre Y. ve Ali Ö. ile eski öğretmenler Emrah C. ve Halil İbrahim T. hakkında 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilirken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Bülent İ. ve eski astsubay Ömer Ö.’ye 2’şer yıl 1’er ay, eski öğretmen Halil İbrahim A.’ya ise 2 yıl 2 ay 7 gün, Yavuz Z. hakkında ise “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti, sanık Erkan B. hakkında ise beraat kararı verdi.

FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaların karar duruşmalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Zeynep B. hakkında 7 yıl 6 ay, Aydan T. ve eski polis memuru İbrahim G. hakkında 6’şar yıl 3’er ay ve Bilge Ö. hakkında ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • sd (6 yıl önce)
    İsimleri tam yazın da millet bilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü (6 yıl önce)sd isimli kullanıcı yorumuna
    Millet neyini bilecek , amaç ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (6 yıl önce)sd isimli kullanıcı yorumuna
    Bir tek bu mu kaldı derdiniz,isimlerin tam yazılmaması? Ne yapmışlar da suçlu damgası yemişler. Öğretmen mi, ev hanımı mı ...darbe yapmış diye soracağınıza isimleri tam verin. Allah izan versin sizin gibilerin zihniyetine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (6 yıl önce)sd isimli kullanıcı yorumuna
    Bu arada siz de yoruma tam isminizi yazsanız da biz de bilsek bu kadar meraklı arkadaş kim ?
    0
    0
    Yanıtla