SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Finansman ve Vergilendirme Konusunda Talepler Var"

A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, deprem bölgesindeki esnafın finansman ve vergilendirme konusunda talepte bulunduğunu belirterek, "Bunların detaylandırılmış halini belirleyeceğiz. Bu konularda elimizden gelen imkanlar çerçevesinde teknik olarak yapılacak olan şeyleri bütün imkanları değerlendirerek yapmak istiyoruz." dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile oda üyelerini ziyaret eden Elitaş, daha sonra düzenlenen toplantıda, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Ziraat Bankası, Halk Bankası, VakıfBank ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği temsilcileriyle depremzede oda üyelerinin sorunlarını dinledi.

Elitaş, burada yaptığı konuşmada, deprem bölgelerinde hummalı bir çalışma yürütüldüğünü, esnafın ve sanayicilerin yaralarının sarılması amacıyla çalışmaların yoğun tempoda sürdüğünü aktardı.

Ekip arkadaşlarının depremin ikinci gününden itibaren sahada olduklarını, yerinde incelemelerin devam ettiğini ifade eden Elitaş, sorunların çözümünde özverili çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Sadece kendi Bakanlığını ilgilendiren konuların değil aynı zamanda diğer bakanlıkları ilgilendiren konuların iletilmesinde de üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Elitaş, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla neler yapılır, ekonomik hayatın idamesi ve iş hayatının bir an önce toparlanması için neler yapılır ona odaklanmış durumdayız. Hatay ve Kahramanmaraş'ta toplantılar yaptık. Büyük oranda benzer talepler aldık. Finansman ve vergilendirme konusunda talepler var. Bunların detaylandırılmış halini belirleyeceğiz. Bu konularda elimizden gelen imkanlar çerçevesinde teknik olarak yapılacak olan şeyleri bütün imkanları değerlendirerek yapmak istiyoruz."

En ağır hasar alan illere biraz daha pozitif ayrımcılık yaparak onların toparlanmasının sağlanmanın gerektiğini düşündüğünü dile getiren Elitaş, "Sorularınızı ve önerilerinizi not alacağız. Hem teknik olarak hem Bakanımızla değerlendirilip sorunların çözümü ve taleplerin değerlendirmesini yapacağız. Sadece kendi Bakanlığımız için demiyorum bunu diğer bakanlıklarımızla da değerlendireceğiz. Bizim görev alanımıza girmeyen çözülecek hususları diğer bakanlıklarımıza ileterek çözmek istiyoruz."

Oda başkanı Sadıkoğlu da yapılan çalışmalar neticesinde orta çıkan tablonun kısa sürede dönüşlerinin ekonomik anlamda kent ekonomisine katkı sunacağını söyledi.

Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Polat (1 yıl önce)
    Esnafın ya kredi borcunu vergi borcunu silin yada malatyaya dönün çağrısı yapmayın kardeşim dalga mı geçiyorsunuz? Fuzulideki, bakırcılar pazarındaki, akpınardaki esnaf ne yapsın? Bu nasıl bir OHAL? Pandemi de bile şartlar daha esneklik. Tüm dünya biliyor ki burada kıyamet koptu 6 ay erteleme geldi sadece.
    0
    0
    Yanıtla
  • vedat kadem (1 yıl önce)
    Depremde evini ve işyerini kaybetmiş esnaflara sayın c.başkanı müjde verdi. vergilerinizi 31 ağutos tarihine kadar erteledik dedi. ne güzel bir müjde değil mi sevgili hemşerilerim. Ben işyerini kaybetmiş bir esnaf olarak 31/ 8 e kadar tüm düzenimi kurup tekrardan devletime vergimi ödeyebilirmişim. Yok olmuş, bitme noktasına gelmiş bir şehrin insanı ve esnafı olarak 6 ay içerisinde kendimi toparlayabilirmişim. Bunlar ne anlatıyor yahu. Hayal aleminde yaşıyor gibiler. Yöneticiler halktan bu kadar kopuk olmamalı.
    %92
    %8
    Yanıtla